مصطفی طاهری در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی پس از استماع گزارش سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: اگر وزیران به حرفهایی که میزنند، عمل هم کنند، کفایت میکرد، اما در عمل طور دیگری است.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی خطاب به سرپرست وزارت صمت افزود: در حوزه فولاد، متاسفانه ما بیشتر شاهد مدیریت و فروش رانت هستیم تا مدیریت بازار فولاد. به عنوان مثال در دو ماه گذشته، میانگین ورق گرم شرکت مبارکه هر کیلو پنج هزار و ۶۵۰ تومان با مالیات بر ارزش افزوده معامله شده است، در حالی که پروفیل این ورق گرم در همان روز در بازار هشت هزار و ۵۸۰ تومان به فروش رسیده که حاشیه سود ۵۱ درصدی را نشان می دهد..
طاهری بیان داشت: متاسفانه در بورس کالا هم تعداد خاصی از شرکتها هستند که میتوانند خریداری کنند یعنی قیمت شرکتها در دست شما است و این مدیریت رانت است که موجب خطای بزرگ میشود و این سود به جیب مردم نمیرود بلکه به جیب چند شرکت محدود میرود که به اسم عدم خامفروشی عملا، رانت را خرید و فروش میکنند.
وی خطاب به سرپرست وزارت صمت عنوان کرد: استان زنجان ظرفیت بالایی در تولید روی دارد الان صنعت روز با ۲۰ درصد ظرفیت کار میکند علاوه بر نیاز داخلی حداقل سالانه ۵۰۰ میلیون دلار صادرات دارد یعنی حجم زیادی از صادرات را انجام میدهد متاسفانه هر سال همواره در حوزه صادرات مشکلات متعددی وجود دارد و تصمیماتی در مورد اینها در پشت درهای بسته گرفته میشود و آسیب جدی به این صنعت میزنیم.
نماینده مردم زنجان اضافه کرد: مثلا یک سال صادرات فولاد را ممنوع میکنیم در حالی که میزان تولید روی بسیار زیادتر از مصرف کشور است و قیمت جهانی آن کاهش مییابد و ضرر زیادی به صنعت روی وارد میشود و هیچکس هم جوابگو نیست.
طاهری ضمن انتقاد از وضعیت بازار و تغییر نرخ کالاها اظهار کرد: متاسفانه هیچ کنترل و نظارتی بر قیمتها مشاهده نمیشود، هر کالایی در بازار ۵- ۶ نوع قیمت دارد. خط قرمز افزایش قیمت کجاست؟ زیرا یک کالا با چندین قیمت ارائه میشود؛ حتی برای کالاهایی که صددرصد تولید داخل هستند، بدون هیچ نظارتی قیمت آن افزایش مییابد.
عضو کمیسیون اقتصادی: فعالیتهای سوداگرانه رقیب تولید است
علی اکبر کریمی پس از گزارش سرپرست وزارت صمت در جلسه علنی روز یکشنبه، گفت: ضرورت تدوین راهبرد توسعه صنعتی کشور و انتخاب فعالیتهای تولید پیشران امر مهم و حیاتی است که در دوره وزارت آقای رضا رحمانی وزیر صمت گفته شد که در حال اجرا است اما خروجی نداشت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم ادامه داد: رفع چالشهای موجود در محیط کسب و کار مهم است اما امروز حوزه تولید را با مشکلات زیادی مواجه شده است. لزوم کاهش فعالیت های سوداگرانه که رقیب تولید هستند ضرورت دارد، این فعالیتها در جاهای مختلف اعم از بازار سرمایه، طلا، ارز، املاک و مستغلات به عنوان رقیب، تولید واقعی را تحت تاثیر قرار داده است. باید از طریق سیاستهای مناسب پیشگیرانه از تفوق و برتری این فعالیتها بر تولید جلوگیری شود. از طرفی حمایتهای تعرفه ای، بانکی و یارانه ای بدون عنایت به این موارد بدون نتیجه است.
کریمی با تاکید بر تحقق تلاش برای حل مشکلات واحدهای بزرگ صنعتی که هر کدام سرمایه کشور هستند و میتوانند سرخوشه فعالیت صنعتی قرار گیرند، افزود: این موضوع باید برای رفع مشکلات حوزه صنعت و معدن مورد توجه قرار گیرد. چنانکه شرکت هپکو اراک بعد از پنج سال درگیری با بحران ایجاد شده همچنان پشت درهای دولت باقی مانده است.
وی گفت: انتظار می رود شرکتهای مشمول سهام عدالت که حدود ۶۰ بنگاه بزرگ کشور هستند هرچه سریعتر وضعیت مالکیت و اختیاراتی که در مجامع عمومی دارند تعیین تکلیف شود.
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به ضرورت کنترل بازار افزود: در سالهای گذشته کنترل قیمتها، نظام بازرسی و تنظیم بازار در استانها تضعیف و نابود شده است و ما هیچ فعالیت موثری در این زمینه نداریم. مردم میگویند بازار به حال خود رها شده و کسی بر این بخش نظارت ندارد انتظار داریم ساز و کار مجددی برای کنترل بازار در استانها ایجاد شود.
کریمی همچین با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف انتخاب وزیر صمت، گفت: با توجه به اصل ۱۳۵ قانون اساسی، تاخیر در معرفی وزیر صنعت، معدن و تجارت در شرایط کنونی کشور قابل پذیرش نیست، عزل وزیر سابق با هیچ منطقی سازگار نیست. انتظار میرود هرچه سریعتر وزیر صنعت، معدن و تجارت انتخاب شود تا این وزارتخانه بسیار مهم در حوزه صنعت، معدن و تنظیم بازار ساماندهی شود.
نظر شما