به گزارش روز یکشنبه باشگاه ملی جوانان پژوهشگر و مرکز پژوهشی اسراء ،محمدرضا حقدوست مدیر مسئول باشگاه ملی جوانان پژوهشگر درباره طرح جامع توانمندسازی و دانشافزایی دانشآموزان، دانشجویان و معلمان اظهار داشت: تاکنون بیش از ۷۰ هزار نفر در این طرح ثبتنام کرده اند که این خود آماری شگفت در تاریخ فرهنگ و هنر است.
وی با بیان اینکه در بحث مجازی گام بزرگی در سطح کشور برداشتهایم و اجرای این طرح برای اولین بار است گفت: با توجه به موقعیت کشور جمعی از پیشکسوتان و پژوهشگران با همدلی و همفکری در این عرصه در کنار ما گام برداشتند.
وی گفت: فعالیت کارگاههای مجازی این طرح از امروز آغاز میشود و حداقل ۲ هزار نفر در هر کارگاه آموزشی حضور دارند. تمام کارگاهها کتب مخصوص خود را دارند که از سوی نشر دانشگاهی راشدین ارائه میشود. در تک تک رشتهها کتاب مربوط تهیه و تدوین شده است.
مدیر مسئول باشگاه ملی جوانان پژوهشگر ۲۵ شهریور را زمان آیین اختتامیه این طرح در ۶۲ کارگاه مجازی در بستر تلگرام و ایتا اعلام کرد. هر فردی که حداقل امتیاز ۸۰ از ۱۰۰ را در این آزمون کسب کند، گواهینامه معتبر با مجوز از وزارت علوم تحقیقات و فناوری دریافت خواهد کرد.
حقدوست بیان کرد: حوزه ادبیات، علوم انسانی، مهارتهای کاربردی و گروه روانشناسی و سلامت با محور ادبیات در این کارگاهها ارائه میشود. این طرح از سوی شهرداری ناحیه ۵ منطقه ۶، فرهنگسرای خانواده، قطب ادبیات و علوم انسانی آموزش و پرورش شهر تهران و بسیاری از نهادهای دیگر حمایت معنوی شده است. لذا تعداد کارگاهها از ۵۰ کارگاه به ۶۲ کارگاه افزایش دادیم.
وی گفت: همچنین بررسی موضوع سینما از منظر ادبیات، برگزاری کارگاه دوره ویژه معلمان و تولید محتوای الکترونیک در فضای مجازی در دوران کرونا، کارگاه فن بیان سخنوری و مجری گری با محوریت ادبیات از جمله موضوعات قابل ارائه در این طرح است.
حقدوست بر ساحتهای سند تحول بنیادین مانند ساحت زیبایی شناختی تاکید کرد و گفت: کارگاه گفتمان ادبی با محوریت ادبیات را ترویج میدهیم تا در راستای تحقق رسالت خود، روحیه نقادی و پرسشگری را نیز در دانشآموزان و دانشجویان تقویت کنیم.
پیوستن دانش آموزان خارج از کشور
در ادامه این نشست راهب عارفی رییس مرکز پژوهشی ادبیات تحلیلی و تطبیقی اسراء درباره ضرورت و اهمیت این طرح گفت: این طرح گام کوچکی در راستای آموزش عمومی است. این حرکت در دوران قرنطینه کرونا آغاز شد. آموزشهای مجازی را باید به خانههای مردم ببریم و از این اتفاق ناگواری که کرونا ایجاد کرده است به عنوان یک فرصت درست و بهینه استفاده کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان در خارج از کشور نیز به این طرح پیوستند و اظهار شادمانی کردند؛ زیرا به دنبال کارگاههای ادبیات بودند. امید است این حرکت که برای اولین بار در تاریخ کشور ایجاد شده موثر باشد. در این طرح کارگاهها به صورت آفلاین و محتوای ضبط شده و کاملا رایگان در کانال هر رشته قرار میگیرد.
عارفی با بیان اینکه در کارگاهها هیچ محدودیت سنی و ظرفیتی وجود ندارد، گفت: با استفاده از علم و آگاهی اساتید برای هر کارگاه کتاب تالیف شد تا خروجی این کارگاهها مطلوب باشد. این طرح برای دانشآموزان، دانشجویان، معلمان و آحاد جامعه است.
رییس مرکز پژوهشی ادبیات تحلیلی و تطبیقی اسراء ادامه داد: این طرح توانایی پوشش تمامی دانشآموزان و دانشجویان کل کشور را دارد. ما در آینده نزدیک طرحهای دیگری داریم که رونمایی خواهد شد. طرح تربیت یک میلیون نویسنده نوجوان که اکثرا دانشآموز هستند و از مهر سال جاری به صورت مجازی برگزار میشود، در تابستان پیش رو به طور آزمایشی انجام می شود.
عارفی درباره نحوه ثبتنام در این طرح گفت: افراد برای ثبت نام باید در کانال باشگاه ملی جوانان پژوهشگر در تلگرام و ایتا عضو شوند. در کارگاهها آموزش روش تحقیق را از دوران ابتدایی به بچهها آموزش میدهیم و در تابستان آنان را با پژوهش آشنا می کنیم. آشنایی با اسناد و نسخ خطی، نشانه شناسی در ادبیات، گفتمان در ادبیات را نیز در کارگاهها داریم.
وی در ادامه افزود: این طرح برای اولین بار در نظام آموزشی کشور و در راستای سند تحول بنیادین است. یکی از اهداف غایی این طرح هدایت مردم به سمت کتابخوانی و بالا بردن سرانه مطالعه است تا از بروز آسیبهای اجتماعی بکاهیم.
عارفی در پایان از وزارت علوم، آموزش و پرورش، ارشاد و شهرداری خواست از اجرای این طرح حمایت کنند،؛ چرا استقبال خوبی از آن شده است. از بین ۷۰ هزار عضو تعداد قابل توجهی از خارج از کشور در این طرح ثبتنام کردهاند. ثبتنام در این طرح تا آخر تیر ادامه دارد.
طرح جامع توانمندسازی و دانشافزایی دانشآموزان و دانشجویان و معلمان فرهیخته کشور با رویکرد کاربردی زبان و ادبیات فارسی در تربیت نسلی خلاق، پژوهشگر و نقاد برگزار میشود. مجری این طرح مرکز پژوهشی ادبیات تحلیلی و تطبیقی اسرا است.
نظر شما