محمد سالاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یکی از مطالبات مهم گردشگران محوطه باستانی کنارصندل را ایجاد یک مرکز ارائه خدمات گردشگری عنوان کرد و افزود: با توجه به گرمای هوا در این منطقه و در راستای خدماترسانی به گردشگران از یک شرکت خصوصی برای ساخت سازهای موقت دعوت کردیم.
وی ادامه داد: این هتل کپری، قابلیت جابهجایی دارد و هر زمان که بخواهیم میتوانیم آن را به مکان دیگری منتقل کنیم.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جیرفت با بیان اینکه سالانه هزاران نفر از محوطه باستانشناسی کُنارصندل بازدید میکنند، اظهار داشت: طی توافقی با بخش خصوصی، مجموعه گردشگری کپری به سبک بومی در روستای کُنارصندل ساخته میشود.
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی جاذبههای گردشگری جیرفت ادامه داد: در این مجموعه امکانات رفاهی متعددی در نظر گرفته میشود که علاوه بر محوطه کنارصندل، جاذبه دیگری برای گردشگران باشد.
رییس پایگاه باستانشناسی جیرفت نیز حریم تپه کنارصندل را از روستای چمن تا روستایی در پایین دست کنارصندل عنوان کرد و گفت: ایجاد مجموعه گردشگری کپری هیچ منافاتی با ثبت جهانی کنارصندل ندارد چون این مجموعه کاملا با سبک بومی و در بافت روستایی ساخته شده است.
نصیر اسکندری به عنوان کسی که پیگیر امورات مربوط به ثبت جهانی کنارصندل است، افزود:ساخت این سازه با مصالح ناپایدار عمدتا کپری بوده و بدون کندن زمین و بر روی سطح ایجاد میشود لذا به شیوهای بنا شده که قابل حمل بوده و اگر روزی هم بنا به شرایطی نیاز به جابهجایی این سازه شود در کمترین زمان ممکن قابلیت انتقال دارد.
این دکترای باستانشناسی با بیان اینکه کنارصندل برای همه ما ارزشمند است، اظهار داشت: ساخت این مجموعه گردشگری هیچ خسارتی به محوطه وارد نکرده و نمیکند بلکه موجب اشتغالزایی برای اهالی روستای کنارصندل و رونق اقتصادی منطقه میشود.
محوطه باستانشناسی روستای کنارصندل که با نام محوطه باستانی کنارصندل نیز شناخته میشود، در فاصله ۳۰ کیلومتری جنوب شهر جیرفت واقع شده است.
طبق پژوهشهای انجامشده، تپه کنارصندل را میتوان یک یادگاریِ ارزشمند از دوران هزاره سوم قبل از میلاد برشمرد که آثار به دست آمده از آن، همانگونه که کاوشگران و باستانشناسان دنیا را در بُهت و حیرت فرو برده، قطعاً هر بینندهای را شگفتزده خواهد کرد.
بنا به گفته «یوسف مجیدزاده»، کاوشگر و باستانشناس معروف ایران، اگر در خصوص وجود خط پیداشده در جیرفت اتفاق نظر داشته باشیم، باید بپذیریم امروز در حوزه هلیلرود با نسخه کهنتری از خط ایلامی روبهرو شدهایم که ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال قدیمیتر از کتیبههای به دست آمده در ایلام است. خط ایلامی خطی تصویری است که در آن هر تصویر معادل یک کلمه است و بر روی الواح به دست آمده ایلامی میتوان جانوران، کوزهها، گلدانها و اشیای دیگر را هم مشاهده کرد.