به گزارش روز یکشنبه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، محمدباقر الفت در اختتامیه دومین جشنواره آرا برتر مجازات جایگزین حبس، تعلیق اجرای مجازات وتعویق صدور حکم گفت: علاوه بر معرفی آرای برتر، باید نهادهای پذیرنده و مجریان احکام را که بیشترین همکاری را در این باره داشته اند معرفی و از آنان قدردانی کرد.
وی افزود: موفقیت ناشی از صدور حکم توسط قاضی در گروی همکاری نهادهای پذیرنده و داشتن واحد اجرای احکام مناسب و توانمند در دادسراها است.
الفت ادامه داد: از سه دهه گذشته توجه علمای حقوق کیفری و جرم شناسی در حوزه اصلاح وتربیت و باز اجتماعی شدن مجرمان به طور جدی تر متوجه مکانیزم های اصلاحی شده است.
وی گفت: سیاست کیفری از مجازات به مفهوم سالب آزادی و مجازات های سنتی به سمت سیاست کیفری ترمیمی با نگاه به منافع و مصالح جامعه و حضور نفوس به خطا رفته در کنار خانواده و دور نکردن آنها از مسوولیت های اجتماعی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار کرد: کاهش جمعیت زندانی و به کارگیری ظرفیت های نهادهای پذیرنده به منظور تربیت مجرم از جمله سیاست های قوه قضاییه است که توسط آیت الله رییسی اعلام شده است.
وی بیان کرد: قوه قضاییه تلاش می کند نگاه و سوءگیری قضات را برای تعیین مجازات حبس تغییر دهد و آنها را تشویق کند با دقت نظر از رویه قدیمی و سنتی که در صدور احکام جا افتاده است به سمت بهره مندی از مجازات های جایگزین حرکت کنند.
معاون رییس قوه قضاییه گفت: پیشنهاد می کنم احکام منتخب مجازات های جایگزین حبس را توسط تیم مجرب ترجمه و در اختیار سایر کشورها قرار دهیم.
الفت همچنین افزود: ضروری است تا قضات جوان از نظرات و تجربیات قضات پیشکسوت بهره برداری کنند.
با جمعیت قابل توجهی مجرم در زندانها مواجه هستیم
وی با بیان اینکه امروزه با جمعیت قابل توجهی مجرم در زندانها مواجه هستیم، اظهار کرد: نگهداری زندانیان هزینه سنگینی را به بودجه عمومی تحمیل می کند. همچنین فرد را از نهاد خانواده دور کرده و از طرفی آنان در زندان با انواع جرم آشنا می شوند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: باید در مصرف بودجه عمومی صرفه جویی کرد و این بودجه را در مسیر اصلاح و تربیت استفاده کرد.
در این مراسم از ۹ قاضی برتر به دلیل صدور بهترین رای در موضوعات مجازات جایگزین حبس، تعلیق اجرای مجازات و تعویق صدور حکم قدردانی شد.
نظر شما