مرتضی شیخ زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:علیمحمد زنگانه، مدیرکل زنان و خانواده و مسوول پیشگیریهای فرهنگی اجتماعی قوه قضاییه، عباس شیخ الاسلام، رییس طرح عدالت اجتماعی خراسان رضوی و نایب رییس کانون وکلای خراسان، سید امیر مرتضوی، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی نیز در این همایش شرکت دارند
وی ادامه داد: دکتر محمد فرجیها، استاد حقوق جزا و جرمشناسی دانشگاه علامه طباطبایی به همراه چند استاد دیگر در رشته حقوق و جرم شناسی با تجربیات ارزشمند در نقاط مختلف ایران اسلامی و متولیان امر در جزیره نیز از سایر مهمانان این مراسم هستند.
معاون اجتماعی و فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: گسترش صلح و سازش، ترمیم روابط انسانی و اجتماعی از هم گسیخته و تقویت همبستگی اجتماعی درونمایه اصلی گفتمان عدالت ترمیمی را تشکیل میدهد.
وی افزود: همچنین جبران و ترمیم خسارتهای ناشی از جرم، توجه به نیازهای ویژه بزهدیده، درمان و بازپروری بزهکاران و مشارکت دادن بزهدیده، بزهکار، خانواده، جامعه محلی و دولت در تعیین مناسبترین پاسخ به جرم ارتکابی از دیگر محورهای این همایش است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: میانجیگری کیفری، نشستهای خانوادگی، حلقههای صدور حکم و تعیین کیفر و همچنین نشستهای گروهی بزهدیدگان و بزهکاران از بارزترین جلوههای عدالت ترمیمی به شمار میرود.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت ازتوابع استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما