مرضیه فرشاد روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: توصیهها و موارد بهداشتی در اجرای این طرح توسط ستاد پیشگیری از بیماریهای واگیردار سازمان بهزیستی به استانها ابلاغ شد و تمام تلاشها بر پیشگیری از موارد تهدیدکننده سلامتی کودکان در هر شرایطی است.
مدیرکل بهزیستی اصفهان ادامه داد: امسال طرح غربالگری تنبلی چشم تنها به وسیله دستگاه انجام میشود و از "Eچارت" استفاده نمیشود و علت آن سرعت در انجام غربالگری و به حداقل رساندن حضور کودک در مراکز و همچنین تماس کمتر بین کودک با فرد غربالگر است.
وی با تاکید بر اهمیت غربالگری بینایی در کودکان زیر ۶ سال گفت: با توجه به اینکه سن طلایی درمان و مداخله در تنبلی چشم زیر هشت سالگی است این غربالگری برای کودکان سه تا ۶ ساله انجام میشود تا فرصت کافی برای درمان وجود داشته باشد.
مدیرکل بهزیستی اصفهان اضافه کرد: طرح آمبلیوپی امسال همچون سالهای گذشته در مجتمعهای بهزیستی، مهدهای کودک، پایگاههای سلامت و مساجد و پایگاه های بسیج و دیگر مکان های مورد تایید بهزیستی انجام می شود.
وی بر لزوم خود ارزیابی خانواده ها تاکید کرد و از آنان خواست تا در صورت مشاهده علایم بیماری کرونا، احتمال برخورد با فرد مبتلا و همچنین در صورت ابتلا به کووید۱۹ تا یک ماه پس از بهبودی کامل،از حضور در مراکز غربالگری خودداری کنند.
به گفته وی خانوادهها برای سهولت میتوانند به سامانه ثبتنام طرح غربالگری بینایی به آدرس www.bina۹۹.ir مراجعه کنند و از ورود بدون ماسک به مراکز تعیین شده خودداری کنند.
طرح غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم (آمبلیوپی) برای کودکان سه تا ۶ ساله هر سال در آبان انجام میشد که امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا از ۱۵ تیر تا ۳۰ مهر انجام میشود.
در سال گذشته از دستکم ۳۳۰هزار کودک ۳ تا ۶ سال استان، دستکم ۱۶۳ هزار کودک غربال شدند که از بین این افراد ۴۳۷ کودک مبتلا به آمبلیوپی و ۲ هزار و ۷۸۶ کودک دارای سایر اختلالات بینایی بودند که ۴۵ نفر از کودکان به پزشک متخصص ارجاع داده شدند که پنج نفر تحت عمل جراحی قرار گرفتند و مابقی با دارو درمانی تحت درمان قرار گرفتند و ۶۸ عینک تحویل کودکان نیازمند عینک در این طرح شد.
نظر شما