«محمد کبیری» روز دوشنبه در مراسم وبینار بینالمللی تجربهنگاری الگوهای کسب و کارهای تعاونی در کشورهای منتخب اظهار داشت: این وبینار با حضور نمایندگان کشورهای مختلف از چین، فرانسه، ساحل عاج، اسپانیا، هندوستان و چین برگزار شد که تجربیات تعاونیهای موفق ارائه شد.
وی افزود: در حاشیه این وبینار امضای تفاهمنامهای بین «محمد شریعتمداری» وزیرتعاون و «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به منظور حمایت بیشتر از تعاونیهای دانشبنیان و شتابدهندههای دانش بنیان تعاونی در سراسر کشور که نتایج آن در تابستان اطلاعرسانی میشود.
معاون تعاون وزیر تعاون گفت: به کمک صندوق نوآوری و شکوفایی، بانک توسعه تعاون یک خط اعتباری برای تعاونیهای دانش بنیان ایجاد کرده که تعاونگران در تعاونیهای دانش بنیان میتوانند به تمامی شعب بانک توسعه تعاون در سراسر کشور مراجعه با کمک صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون فرآیند اخذ تسهیلات را با نرخ ترجیحی تسهیل کنند.
وی افزود: اتحادیه تعاونیهای تسهیلگر افتتاح میشود و درمجموع ۴۱ تعاونی در سراسر کشور تشکیل میشود که این خبر موید این است که سیاست وزارت تعاون برای محرومیتزدایی و توسعه مناطق روستایی از طریق تشکیل تعاونیهای روستایی و رساندن محصولات تعاونیهای خرد به بازارهای مصرف از طریق بنگاههای پیشران با کمک این اتحادیه تسهیلگری رخ میدهد و اولین طرح به صورت آزمایشی در سیستان و بلوچستان خواهد بود و این مصوبه در سیاست اقتصاد مقاومتی خواهیم داشت.
۹۴ هزار تعاونی در کشور فعال است
کبیری گفت: بیش از ۹۴ هزار تعاونی فعال در سراسر کشور در سه حوزه تولیدی، توزیع و خدماتی فعال هستند که ۵۴ درصد در حوزه تولیدی فعالیت میکنند.
وی درباره سهم تعاونیها از اقتصاد کشور گفت: تعیین سهم اقتصاد تعاونی از جی دی پی کشور در اختیار وزارت تعاون نیست و با مذاکراتی که با مرکز آمار برای تعیین سقف سهم بخش تعاون در حوزههای مختلف و از طریق سامانه جامع و هوشمند تعاونیهای کشور اطلاعات لازم را در اختیار مرکز آمار قرار میدهیم.
معاون تعاون وزارت تعاون تصریح کرد: در شرایط موجود کشور که شاهد پیامدهای منفی کووید ۱۹ در کشور و تحریمهای ظالمانه آمریکا بر کشور، براساس تجربیات جهانی تعاونیها هستند که میتوانند به افزایش تاب آوری اقتصادی کشور کمک کنند و جذب سرمایههای خرد مردمی در اقصی نقاط کشور و ایجاد اشتغال پایدار منطقهای موفق باشند.
وی درباره تسهیلات به تعاونیها گفت: بانک توسعه تعاون، بانک تخصصی تعاونیها است که سال گذشته بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است که طبق اساسنامه باید ۷۰ درصد آنها به تعاونیها پرداخت شود.
کبیری افزود: در کنار سیاست دولت برای حمایت از بنگاههای اقتصادی داشته است برای تثبیت و نگهداری نیروهای کار در بنگاههای اقتصادی تعاونیها نیز برای جذب تسهیلات به سامانه کارا مراجعه کردند و با مذاکره وزیر تعاون با صندوق توسعه ملی به زودی خبری در کنار تسهیلات بانک توسعه تعاون بتوانیم از محل این صندوق در اختیار تعاونیها قرار دهیم.
وی اظهارداشت: به محض اینکه بیماری کرونا شیوع یافت با جامعه تعاونگران گفت و گو کردیم و تولیدات آنها در بخشهای مختلف که سلامت کشور به آن نیاز داشت همچون تولید گان، دستکش و مواد ضدعفونی کننده با استانداردهای لازم هدایت کردیم.
کبیری گفت: از طریق خط اعتباری لازم ۱۱۰ میلیارد تومانی با همراهی صندوق کارآفرینی امید و بانک توسعه تعاون این منابع در اختیار تعاونیهای فعال در این بخش قرارگرفت و از اسفندماه تا کنون ظرفیت تولید تعاون در این بخشها دو برابر افزایش یافت.
وی افزود: تعاونی تامین نیاز که متشکل از تعاونیها و بنگاههای تولیدکننده پوشاک هستند خطوط تولید خود را تغییر دادند و به کمک شبکه بهداشت کشور آمدند.
وی درباره کمک به تعاونیهای آسیب دیده از کرونا گفت: ادارات کل مشکلات تعاونیها را رصد میکنند و اگر مشکلی بود به بانک توسعه تعاونی و صندوق ضمانتگذاری تعاونی معرفی میشود.
نظر شما