هدایت الله جمالی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همه هم و غم استان این است که در حوزه سایت محمدآباد به یک منطق و سرانجام درست برسیم تا هم رضایت مردم کسب شده و هم یک کار منطقی، درست و به نوعی علمی اجرا شود.
وی اضافه کرد: یکی از وظایف اصلی استانداری و دستگاههای حاکمیتی جلب رضایت مردم بوده و برای ما بسیار مهم است که مردم محمدآباد و بویین زهرا و اطراف سایت به رضایتمندی رسیده و شرایط موجود تغییر یابد.
استاندار گفت: با توجه به این موضوع، با سرمایه گذاران مختلفی برای واگذاری سایت محمدآباد وارد مذاکره شدهایم چون موضوع حساسی است و باید سرمایه گذار اهلیت لازم را داشته باشد.
جمالی پور افزود: امیدواریم تا پایان امسال وضعیت جایگاه پسماند محمدآباد را تعیین تکلیف کنیم و شرایط خوبی را برای مردم و ساکنان اطراف این سایت به وجود آوریم.
وی با اشاره اشکالات این سایت، افزود: تخریب زیست محیطی، ورود شیرآبه به سفرههای زیرزمینی، دفن زباله به جای فرآوری و تبدیل آن و ایجاد بوی بد از جمله این اشکالات است که امیدواریم با جذب سرمایه گذار جدید دارای اهلیت برای رفع این اشکالات اقدام کنیم.
استاندار قزوین با بیان اینکه نقطه فعلی برای احداث سایت محمدآباد براساس بررسیهای کارشناسی انتخاب شده است، افزود: شاید مردم ساکن مجاور این سایت و ساکنان شهرستان بویین زهرا از بوی بد این سایت ناراحت باشند ولی به هرحال ما باید برای پسماند استان فکری میشد و با بررسیهای صورت گرفته از چندین نقطه به جایگاه فعلی رسیدهاند.
وی گفت: اگرچه عدهای به این سایت به لحاظ آلوده شدن سفرههای آب زیرزمینی یا نزدیکی به نقاط جمعیتی اشکال میگیرند ولی هم اکنون سایتهای پسماند در دنیا در داخل شهر مستقر هستند.
جمالی پور گفت: متاسفانه هنوز نتوانستهایم موضوع پساماند را ساماندهی کنیم و زباله و پسماند خود را با هم جمع آوری میکنیم و این موجب جمع شدن شیرآبه و بوی بد و ایجاد ناراحتی برای مردم میشود.
وی با اشاره به راهکارهای این موضوع، افزود: تفکیک از مبدا و جداسازی زباله تر و خشک از هم و استانداردسازی سایت از جمله راهکارهایی است که موجب کاهش معضلات این جایگاه خواهد شد تا در درازمدت برای حل دایمی مشکلات آن تلاش کنیم.
سایت محمدآباد در سال ۸۱ در ۱۱۰ هکتار زمین از اراضی روستای محمدآباد از توابع شهرستان بویین زهرا جانمایی شد و از سال ۸۳ تا ۸۹ نیز مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
قرار بود در این مکان روزانه ۲۵۰ تن زباله خانگی دریافت شود که این میزان طی سالهای اخیر به ۸۰۰ تن رسیده است.
این سایت باید شعاع ۳۰ کیلومتری خود را پوشش میداد که زبالههای ۱۱ شهر را در برمیگرفت اما این میزان اکنون به ۲۱ شهر رسیده است.
تا پایان سال ۹۶، ۳۳ هزار تن پسماند صنعتی به این مجموعه منتقل شده بود و سال ۹۷ نیز پنج هزار تن و سال ۹۸ نیز سه هزار تن اضافه شده است.
نظر شما