«احمد حکیمیپور» روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به ادعای برخی نمایندگان درباره انفعال دستگاه دیپلماسی، اظهارداشت: سیاست خارجی کشور مدتهاست که بر سه محور حکمت، عزت و مصلحت حرکت میکند. بخشی از سیاست خارجی به وظایف عادی خود میپردازد اما بخش دیگر که مربوط به سیاستهای اساسی و استراتژیک است بهشکل کامل در اختیار وزارت امور خارجه قرار ندارد و در اختیار دستگاههایی چون شورای عالی امنیت ملی است.
دبیرکل حزب اراده ملت ایران ادامه داد: اینکه نمایندگان در سیاستهای مربوط به مسائل اساسی و راهبردی، وزیر امور خارجه و دستگاه دیپلماسی را زیر سوال میبرند، نشاندهنده این است که نمایندگان اطلاعی ندارند و یا این اقدامات را از روی عمد انجام میدهند.
وی تاکید کرد: بهتر است مجلس در شروع بهکار خود، به حاشیه نرود چرا که این دوره خیلی زود به پایان میرسد و مردم نیز واقعا از این جنجالها خسته شدهاند.
حکیمیپور درباره جناحی بودن رویکرد برخی نمایندگان در مواجهه با دولت، با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم در شرایط خاصی شکل گرفت، افزود: مجلس باید به ریل قانونی خود بازگردد چرا که قرار است مجموعه نظام بهویژه قوای اصلی کشور، یکدیگر را تقویت کنند ضمن اینکه بحثهای فرسایشی و انرژیبر که جنجال را به جامعه پمپاژ میکند مردم را خسته و کسل کرده است. بنابراین باید همگرایی در مجلس افزایش یابد و نمایندگان به سمتی حرکت کنند که بتوانند باری از روی دوش مردم بردارند و در این راستا همه باید با هم کار کنند.
رییس دورهای شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب عنوان کرد: کنشی که یکشنبه گذشته از نمایندگان مشاهده کردیم در تراز مجلسی که برای حل مشکلات بر سر کار آمده، نبود؛ بلکه احساس میشد که این مجلس بیش از آنکه به دنبال حل مشکلات باشد، درپی حاشیه است.
وی در ادامه به تفکیک قوا اشاره کرد و یادآور شد: از آنجایی که نظام ما متکی به تفکیک قواست، هر قوهای اختیارات و مسئولیتی دارد و مشخص است که در کجا پاسخگو باشد و در کجا باید نظارت صورت گیرد.
هدف نمایندگان از سوال، استیضاح و تذکر بهبود شرایط کشور است؟
حکیمی پور، ارتباط مجلس با دولت را تعریف شده عنوان کرد و اظهار داشت: اگر مجلس نقدی بر دولت دارد باید در قالب سوال، تذکر و استیضاح آن را دنبال کند. اما استفاده دائمی از این ابزارها موجب میشود وزیران کارشان را رها کرده و برای پاسخگویی در راهروهای مجلس و در کمیسیونها معطل باشند. با در نظر گرفتن شرایط کشور، باید مشخص شود که آیا هدف نمایندگان از سوال، استیضاح و تذکر از وزیران، بهبود شرایط کشور است یا خیر؟
امنیت، وحدت و منابع ملی نباید جناحی شود
حکیمیپور درباره شائبه انتخاباتی بودن انتقادات برخی نمایندگان از دولت اظهار داشت: قرار بر این بود که مسائل کشور سیاسی و جناحی نشود. ما سه محور اساسی یعنی امنیت و وحدت در کشور داریم که نباید قربانی کشمشهای سیاسی - جناحی شوند. باید دید کنشها و موضعگیریهایی که در مجلس صورت میگیرد، این سه محور را تقویت یا تضعیف میکند.
رییس دورهای شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب افزود: اگر همه مسائل کشور تحتالشعاع انتخابات و کشمکشهای سیاسی - جناحی قرار گیرد، تراز ما همیشه منفی خواهد بود و بیش از آنکه نتیجه بگیریم باید هزینه پرداخت کنیم و این رویکرد، صحیح نیست.
حکیمیپور تاکید کرد: مجلس باید در شروع کار خود، مشخص کند که در این دوره درپی چه اهدافی است سپس مردم را در جریان اهداف خود قرار دهد و در پایان از عملکرد خود گزارش ارائه دهد.
وی افزود: مردم نیز باید براساس اهداف مجلس با آن تعامل داشته باشند و احزاب، رسانهها، نخبگان و دانشگاهیان نیز عملکرد مجلس را مورد نقدکارشناسی قرار داده و ببینند که چقدر به اهدافش رسیده است.
طنابکشی میان قوا به ضرر کشور است
حکیمیپور، وظایف مجلس را قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون برشمرد و اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی باید مشکلات کشور در حوزه قانونگذاری و نظارت را بررسی کرده و به مردم اعلام کند و بگوید تاکنون چه اقداماتی را انجام داده و چه نفعی به کشور رسانده است.
دبیرکل حزب اراده ملت با بیان اینکه کشمکشها و طنابکشی در میان قوا، به ضرر مردم است، عنوان کرد: قوا به مثابه موتورهایی هستند که باید همدیگر را تقویت کنند اگر هر کدام کار خود را بکنند کشور به هر طرفی کشیده میشود و نیروها به هدر میرود و عملا هیچ اتفاقی رخ نمیدهد و خروجی نخواهیم دید. این شیوه تعامل صحیح، معقول و منطقی نیست.
نظر شما