ابوذر رحمانی روز دوشنبه در جلسه ساماندهی امور کشاورزی و باغبانی در فرمانداری سمیرم، اظهارداشت: اتاقک احداثی در مزرعه برای استفاده کارگر ساخته میشود نه اینکه برخی به دنبال سوء استفاده باشند و بخواهند همین اتاقک کوچک را به ویلایی دو طبقه تبدیل کنند.
به گفته وی زمینهای زراعی و باغها بهعنوان بستر اقتصاد کشاورزی، رکن تامین امنیت غذایی جامعه از سرمایههای ملی جامعه بوده و براساس آموزههای دینی، فرهنگ ایرانی اسلامی و قوانین کشور حفاظت از این عرصهها وظیفهای همگانی و ملی است.
سرپرست اداره امور اراضی مدیریت جهاد کشاورزی سمیرم تخریب و نابودی زمینهای کشاورزی را اقدامی غیرقانونی و خلاف مصالح جامعه برشمرد و گفت: کسانی که ساخت و سازهای غیرمجاز در باغ خود را تخریب کنند، از تخفیف در جریمه بهرهمند میشوند.
رحمانی به موضوع مهم تغییرکاربری زمینهای کشاورزی اشاره کرد و افزود: بر اساس قانون حفظ کاربری اراضی زراعی وباغها، هرگونه تغییرکاربری و تفکیک اراضی کشاورزی، ساخت و ساز و دیوارکشی در مزارع و باغها بدون اخذ مجوز سازمان جهاد کشاورزی ممنوع است و علاوه بر قلع و قمع بناهای احداث شده با متخلفان طبق قانون برخورد خواهد شد.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ مزرعه بزرگ در سمیرم وجود دارد، تصریح کرد: صدور مجوز یا پروانه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی خارج از محدوده شهرها توسط شهرداران، بخشداران، دهیاران و شوراهای اسلامی شهر و روستا بدون اخذ مجوز از جهادکشاورزی ممنوع است.
سرپرست اداره امور اراضی مدیریت جهاد کشاورزی سمیرم ادامه داد: بخشی از مشکلات موجود و ویلاسازی ها در بخش پادنای بزرگ این شهرستان مشاهده شده که علاوه بر این مشکل شاهد بکارگیری تعدادی اتباع غیرایرانی در برخی مزارع و باغها هستیم.
رحمانی اظهارداشت: تبدیل یا تغییرکاربری اراضی زراعی، باغی و زمینهای بایر دارای سابقه کشت و کار واقع در حریم شهرها و خارج از آن نیز ممنوع است و متخلفان پس از معرفی به محاکم قضایی علاوه بر قلع و قمع بنا به پرداخت جزای نقدی و اعاده زمین به وضع اولیه محکوم میشوند.
فرماندار سمیرم نیز در همین پیوند، خاطرنشان کرد: قانون در برخورد با همه متخلفان عملکرد یکسانی دارد و اینکه عدهای بخواهند اقدام به تغییرکاربری کرده یا بجای اتاقک خانههای بزرگتری بسازند امری خلاف قانون و قابل پیگیری است.
محمدرضا عسگریان افزود: ساخت یک اتاقک کارگری ۲۰ متری و تغییر کاربری زمین ۲ سال زمان می برد که ضروری است این زمان کمتر شود و صدور مجوزها سرعت بیشتری داشته باشد.
وی تصریح کرد: باید به گونهای عمل شود که از همان آغاز ساخت و سازهای غیرمجاز جلوی این دست احداثها گرفته شود وکار به روزهای بعد از ساخت و احداث و سپس تخریب یک بنا نرسد.
شهرستان کوهستانی و سردسیر سمیرم دارای ۱۸ هزار هکتار باغ، ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل طبیعی است.
سالانه افزون بر۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تُن انواع سیب گلاب بهاره و پاییزه، گلدِن و رِد در سمیرم تولید و بخش زیادی از آن به کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
این شهرستان با اشتغال ۹۰ درصدی مردم در بخش کشاورزی دارای چهار بخش، شش شهر و ۱۵۰ آبادی و روستاست و در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان در ضلع شمالی ارتفاعات دنا و زاگرس میانی واقع شده است.
نظر شما