۳۰ فروردین ۱۳۹۹، ۱۲:۳۲
کد خبرنگار: 1375
کد خبر: 83754920
T T
۸ نفر

برچسب‌ها

سمیرم از مرکز تحقیقات کشاورزی بی‌بهره است

۳۰ فروردین ۱۳۹۹، ۱۲:۳۲
کد خبر: 83754920
سمیرم از مرکز تحقیقات کشاورزی بی‌بهره است

اصفهان- ایرنا- نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی گفت: این شهرستان با وجود اشتغال ۹۰ درصدی مردم در حوزه کشاورزی از مرکز تحقیقات این بخش بی‌بهره است.

اصغر سلیمی روز شنبه در نشست مشترک با رییس سازمان‌ جهادکشاورزی و تعاون‌روستایی استان اصفهان تصریح کرد: اگر این مرکز راه‌اندازی شود بسیاری از مشاوره‌ها و هدایت‌­های شغلی این بخش در سال جهش تولید به تولید بیشتر و متنوع منجر می‌شود.

به گفته وی، عمده محصول کشاورزی سمیرم سیب درختی است که در خشکسالی‌های اخیر دچار چالش و تنش جدی شد و مردم و مسوولان را واداشت که طرح‌های نو و کشت‌های جایگزین را دنبال و پیشنهاد کنند.

نماینده سمیرم در مجلس دهم ادامه داد: این کشت‌های جایگزین و سازگار با شرایط کم آب‌خواه نیز باید در مرکز تحقیقات محلی مورد مطالعه و بررسی قرار گیرند تا بهترین بازدهی و کمترین ضرر احتمالی را داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: تمرکز بر روی گلخانه‌ها و گیاهان دارویی امروز به شکل فراگیر در سمیرم دنبال می‌­شود اما در صورتی موفق خواهد بود که مطالعات اولیه کافی برای مناطق اختصاصی و محصولات پربازده مورد توجه باشد.

 سلیمی با بیان اینکه هنوز هم نهاده‌های تولید در بخش‌های مختلف مشمول ارز یارانه ای است، اظهار داشت: شغل اصلی مردم سمیرم کشاورزی و باغداری است از همین رو تاثیرپذیری این شغل از سیاست‌های کلان کشور که هزینه تولید را متورم و درآمدها را منقبض می­‌کند مقوله‌ای است که به علت به صرفه نبودن در مقیاس، مشکلات شهرستان را دو چندان می‌کند.

وی تاکید کرد: موثرترین کمک به کشاورز و باغدار مدیریت هزینه تولید محصول است و ما هر چقدر در این بخش کار و مطالعه کنیم در امر رونق و جهش تولید موفق‌تر خواهیم بود.

فرماندار سمیرم در ادامه همین پیوند اظهار داشت: تغییر الگوی کشت و تغییر یا کاهش در مصرف نهاده‌های کشاورزی همچون دفع آفت‌ها و سموم همچنان یک ضرورت اولویت‌دار در سمیرم است.

محمدرضا عسگریان با بیان اینکه پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی و تعیین راهکارهایی برای پرداخت تسهیلات تکمیلی سال های قبل دو موضوع مهم بخش کشاورزی است، افزود: تحصیص اعتبار برای تکمیل کانال‌ها و لایروبی قنات‌ها و همچنین اتصال شرکت‌ها و مراکز خدماتی کشاورزی به اتوماسیون دولت برای تسهیل استعلام‌ها، درخواست جدی مسوولان سمیرم است.

وی گفت: سمیرم ظرفیت خوبی برای پرورش دام و طیور دارد و افزایش صدور مجوزهای تولید در این بخش‌ها نیز می‌تواند به رونق اقتصادی این حوزه و مردم کمک کننده باشد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان هم در ادامه تاکید کرد: کار و تلاش در مجموعه جهاد کشاورزی با وجود شیوع ویروس کرونا ادامه دارد.

مهرداد مرادمند با بیان اینکه سمیرم تولید کننده بهترین سیب درختی کشور است تاکید کرد: اما همین تک محصولی بودن آفت و اشکالی است که با تغییر الگوی کشت و کشت‌های گلخانه‌ای به مرور به چند محصولی تغییر خواهد کرد.

وی افزود: سال گذشته ۷۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات سازگاری با کم‌آبی برای رفع مشکلات ناشی از سیل به سمیرم اختصاص یافت که بخش عمده آن صرف بهسازی قنات‌های تخریب شده از سیلاب شد.

به گفته وی، ۱۵ میلیارد تومان اعتبار استانی بلاعوض و ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات با سرفصل‌های مشخصی مانند دامداری‌ها و مزارع پرورش ماهی نیز در همان مدت، پرداخت و به خسارت‌دیدگان مساعدت شد.

پیگیری بیشتر به منظور راه اندازی طرح‌های سرمایه‌ای برای ایجاد جهش تولید، تخصیص اعتبار به طرح‌های آبیار کم فشار و اعتبار سیل سال های ۹۸ و ۹۹ از دیگر موارد مطرح شده در این نشست کاری بود.

شهرستان کوهستانی و سردسیر سمیرم دارای ۱۸ هزار هکتار باغ، ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل طبیعی است.

سالانه افزون بر۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تُن انواع سیب گلاب، گلدِن و رِد در سمیرم تولید و بخش زیادی از آن به کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

این شهرستان با اشتغال ۹۰ درصدی مردم در بخش کشاورزی دارای چهار بخش، شش شهر و ۱۵۰ آبادی و روستاست و در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان در ضلع شمالی ارتفاعات دنا و زاگرس میانی واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha