هسته اصلی و مرکزی این رادیو تلسکوپ در زمینی به مساحت یک کیلومتر مربع در آفریقای جنوبی احداث می شود که ۲۰۰ آنتن بزرگ را در خود جای خواهد داد.
علاوه بر هسته مرکزی این رادیو تلکسوپ که در آفریقای جنوبی قرار می گیرد، بیش از یکصد و سی هزار آنتن کوچک در استرالیا و دیگر کشورها و در فاصله سه هزار کیلومتری از هسته مرکزی قرار می گیرند که وظیفه جمع آوری سیگنال های با فرکانس بالا را از آسمان لایتناهی برعهده خواهند داشت.علاوه بر هسته مرکزی این رادیو تلکسوپ که در آفریقای جنوبی قرار می گیرد، بیش از یکصد و سی هزار آنتن کوچک در استرالیا و دیگر کشورها و در فاصله سه هزار کیلومتری از هسته مرکزی قرار می گیرند که وظیفه جمع آوری سیگنال های با فرکانس بالا را از آسمان لایتناهی برعهده خواهند داشت.
این رادیو تلکسوپ با مشارکت استرالیا ، ایتالیا، کانادا، چین، نیوزلند، اسپانیا، سوئد، هلند و انگلستان ساخته خواهد شد.
طرح احداث این رادیو تلسکوپ نخستین بار در دهه ۱۹۹۰ ارائه شد و براساس پیش بینی های بعمل آمده قرار است در دهه ۲۰۳۰ میلادی به بهره برداری کامل برسد.
به گفته کارشناسان ، این رادیو تلکسوپ که به SKA * موسوم است از حساسیتی بالغ بر ۵۰ برابر بزرگترین رادیو تلکسوپ موجود در جهان برخوردار است.
عملیات ساختمانی این رادیو تلکسوپ از سال ۲۰۲۱ آغاز می شود و پیش بینی شده است که اوایل سال ۲۰۲۷ اولین مشاهدات عملی با آن آغاز شود.
گستردگی تعداد آنتن های کوچک آن که عمدتا در استرالیا نصب خواهد شد موجب می شود تصاویری با بالاترین وضوح از فضای لایتناهی بدست آید.
انتخاب آفریقای جنوبی و استرالیا برای نصب آنتن های این رادیو تلسکوپ به آن سبب است که در این کشورها ، نمای کهکشان راه شیری بهترین حالت را دارد و اغتشاشات رادیویی نیز در این وضعیت بسیار کمتر است.
کارشناسان طرح معتقدند با راه اندازی این رادیو تلسکوپ می توان آسمان لایتناهی را ۱۰ هزار برابر سریعتر از قبل تحلیل و بررسی کرد.با راه اندازی این رادیو تلسکوپ می توان آسمان لایتناهی را ۱۰ هزار برابر سریعتر از قبل تحلیل و بررسی کرد.
فناوری بکارگرفته شده در این رادیو تلکسوپ که از ترکیب هزاران آنتن کوچک و بزرگ و در فواصل زیاد از یکدیگر قرار می گیرند به "ترکیب دیافراگم" موسوم است.
بزرگترین رادیو تلکسوپ کنونی جهان در منطقه "پینگ تانک" در جنوب غربی چین واقع شده است. قطر آنتن این رادیو تلسکوپ که "چشم آسمان" نامیده می شود پانصد متر است .
طرح اولیه این رادیو تلسکوپ در سال ۱۹۹۴ میلادی ارائه شد و عملیات احداث آن در سال ۲۰۱۱ آغاز گردید. اولین مشاهدات علمی از آسمان توسط این رادیو تلسکوپ در سال ۲۰۱۷ انجام شد.
square kilometre array*
نظر شما