سیاوش خرسندی روز سه شنبه در نشست خبری فعالیت های انجام شده دانشگاه امیر کبیر در ایام بیماری کرونا اظهار داشت: هیات اجرایی صندوق نیکوکاری در دانشگاه با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیون تومان افتتاح شد و از برخی دانشجویان دکتری و خیرین برای همکاری دعوت شده است.
خرسندی عنوان کرد: در نظر داریم هر ساله هزار بورس تحصیلی برای دانشجویان مستعد ارائه کنیم که بیشتر این دانشجویان از مناطق محروم به دانشگاه ما می آیند و نیاز است فارغ التحصیلان امیر کبیر و خیرین برای کمک به این دانشجویان همکاری کنند. بورس تحصیلی برای حمایت از هزینه های زندگی و تحصیل ارائه می شود.
وی ادامه داد: همچنین در سال ۹۸ ، ۸ میلیارد تومان وام دانشجویی پرداخت شد.
خرسندی در خصوص اقدامات دانشگاه در بخش اقدامات عمرانی، ستادی و دانشجویی و فرهنگی گفت: در حوزه اقدامات عمرانی برای ساخت مجتمع ورزشی دانشگاه حدود یک میلیارد تومان بودجه دریافت کرده و در پاییز به بهره برداری می رسد، البته اکنون بخشی از مجتمع قابل استفاده است.
وی ادامه داد: آغاز تعمیرات خوابگاه ناجیان ۱ و ۲ با همکاری صندوق امور دانشجویان آغاز شده تا خوابگاه به سطح ۲ ارتقا پیدا کند. تمام امکانات زیر بنایی بازسازی می شود برای این کار ۱.۵ میلیارد بودجه اختصاص پیدا کرده است.
معاون فرهنگی دانشگاه امیرکبیر عنوان کرد: تجهیز سالن صخرهنوردی دانشگاه و رختکن با تامین بودجه ۴۰۰ میلیون انجام شد. همچنین برای توسعه تجهیزات خوابگاهی زمینی به ارزش ۶ میلیارد خریداری شده که خوابگاهی با ظرفیت ۳۰۰ دانشجو به زودی در این مکان احداث می شود. برای این موضوع بودجه ۲۵ میلیارد تومان نیاز است که حدود ۱۰ میلیارد تومان آن را دانشگاه پرداخت می کند و مابقی آن نیازمند همکاری خیرین است. این خوابگاه تا یک و نیم سال آینده احداث می شود.
وی ادامه داد: این خوابگاه به احتمال زیاد خوابگاه پسران خواهد بود و در کنار خوابگاه شهید شرفی احداث می شود.
خرسندی تصریح کرد: طرح پیشخوان متمرکز امور دانشجویی با هدف تجمیع پیشخوان خدمات دانشجویی هنوز به بهره برداری نرسیده و امید است پاییز امسال راه اندازی شود.
وی عنوان کرد: دو یونیت دندان پزشکی در بخش بهداشت دانشگاه خریداری شده تا خدمات بهتری به جامعه دانشجویی ارائه کند.
معاون فرهنگی دانشگاه امیرکبیر، درباره اقدامات ستادی دانشگاه در دوران کرونا اظهار داشت: همه ادارات از طریق ایمیل و اپلیکیشن های مجازی به دانشجویان خدمات می دادند. کمیته مستمر سلامت از زمان آغاز بیماری کرونا تاکنون تشکیل شده و نظارت لازم بر اقدامات بهداشتی شده است. همچنین اخیرا پلیس سلامت در دانشگاه راه اندازی شد که تمام ساختمان ها نظارت و بررسی می شوند و اگر ساختمانی پروتکل های بهداشتی را رعایت نکند رسیدگی می شود.
وی اظهار داشت: در این مدت، ۳۰۰ پرونده آموزشی دانشجویان در کمیسیون موارد خاص بررسی و رای نهایی صادر شده است.
معاون فرهنگی دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: مراسمی برای تقدیر از شهدای حوزه سلامت برگزار شد و بیش از ۴۰۰ میلیون تومان توسط اساتید، کارکنان و دانشجویان در پویش همدلی جمع آوری و بسته های معیشتی تهیه و توزیع شد.
خرسندی با اشاره به فعالیت های ستاد دانشجویی و فرهنگی عنوان کرد: امسال ستاد بزرگداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس تشکیل شده است. تهیه برنامه جامع آنلاین فرهنگی و اجرای طرح تقویم هفتگی از برنامه های منتخب فرهنگی دانشگاه است.
خرسندی تصریح کرد: علاوه برآن طرح مشاوره تحصیلی دانشجویان به منظور آسیب شناسی دانشجویان با پوشش ۲۰۰ دانشجو انجام شد.
وی با اشاره به طرح خدا قوت عنوان کرد: در این طرح با دانشجویان در دوران امتحانات در ارتباط هستیم و خانواده دانشجویان را بررسی کنیم که به کرونا مبتلا شده اند یا خیر. البته نمی توان به این آمار اتکا کرد؛ زیرا این آمار خود اظهاری است و قابل اطمینان نیست.
تصمیمی برای بستن خوابگاه ها نداریم
خرسندی در خصوص تعداد دانشجویان مبتلا به کرونا در خوابگاه های دانشگاه توضیح داد: ما از اولین دانشگاه هایی بودیم که با شیوع بیماری کرونا خوابگاه ها را تخلیه کردیم و دانشجوی مبتلا به کرونا در خوابگاه نداشتیم. از اوایل تیرماه خوابگاه ها برای ۲۸۰ نفر از دانشجویان بازگشایی شد که این تعداد نسبت به کل ۴ هزار و ۷۰۰ نفر دانشجوی خوابگاهی بسیار کم است و در هر اتاق یک نفر ساکن هستند. اما اگر تعداد افزایش پیدا کند در اتاق های بزرگ ۲ نفر می توانند اسکان یابند.
وی ادامه داد: دو مورد دانشجو مشکوک به کرونا در خوابگاه داشته ایم که هنوز جواب تست آنها نیامده است، اما این دو دانشجو در قرنطینه هستند و تحت درمان قرار گرفته اند.
خرسندی در ادامه گفت: تصمیمی برای بستن خوابگاه ها نداریم؛ زیرا تمامی اقدامات بهداشتی انجام شده و تعداد زیادی دانشجویان تحصیلات تکمیلی درخواست حضور در خوابگاه را دارند. تمام تلاش ما این است که شرایطی ایجاد شود که دانشجویان بتوانند در دانشگاه حضور پیدا کنند. در حال حاضر شرایط حادی نیست و وجود چند مورد پراکنده طبیعی است.
وی افزود: برای اسکان در خوابگاه ها اولویت ما دانشجویان کارشناسی هستند که تا ۳۰ مهر ماه می خواهند از پایان نامه خود دفاع کنند و دانشجویان تحصیلات تکمیلی که نیاز به استاد راهنما و ازمایشگاه دارند و همچنین دانشجویانی که تحقیقات صنعتی دارند نیز در خوابگاه اسکان یافته اند. همچنین ۲۰۰ دانشجوی پسر و ۷۰ نفر دانشجوی دختر در خوابگاه ها ساکن هستند.
خرسندی گفت: ۲۸ شرکت در حوزه فناوری های کرونا در دانشگاه امیرکبیر فعالیت می کنند.
امکان پذیرش مهمان در دانشگاه به صورت حضوری نیست
وی تصریح کرد: برای دانشجویان جدیدالورود سیستم برگزاری حضوری کامل کلاس ها به صلاح نیست و برنامه داریم که آموزش دانشجویان حضوری و مجازی انجام شود، اما هنوز تصمیم گیری نشده است.
خرسندی در مورد مهمانی دانشجویان در شرایط کرونا گفت: به دنبال تهیه فهرستی هستیم تا مهمان شدن دانشجویان تسهیل شود. اگر دانشگاه بخواهد مهمان بپذیرد برای آموزش مجازی مشکلی ندارد، اما برای آموزش حضوری به دلیل محدود بودن فضای فیزیکی دانشگاه امکان پذیرش مهمان نیست.
نظر شما