محمدرضا پورمحمدی روز سه شنبه در ارتباط تصویری با فرمانداران، بخشداران و دهیاران منتخب استان به مناسبت روز دهیاری ها با ابراز خرسندی از تدوین برنامههای کاربردی برای رفع مشکلات روستاهای استان توسط معاونت هماهنگی امور عمرانی و دفتر امور روستایی استانداری، اظهار داشت: گزارش عملکرد این حوزه، باعث دلگرمی مسئولان و دلسوزان واقعی استان و مایه سرخوردگی بدخواهان است.
پورمحمدی افزود: با وحدت و همدلی موجود در استان، کارهای بسیار خوب و ارزشمندی در حال اجراست که باید با تمام توان و با رویکرد توسعه متوازن، ادامه داشته باشد.
استاندار آذربایجان شرقی بر تدوین راهبرد خاص برای توسعه استان تاکید کرد و افزود: در این راهبرد، روستاها مبدأ و منشأ اصلی توسعه هستند و غفلت از ظرفیت آنها، تمام برنامهریزیهای کلان توسعه را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی با اشاره به تغییر الگوهای توسعه در کشور، بر استفاده از یافتههای جدید علمی در تدوین برنامههای توسعهای تأکید کرد و گفت: جامعه امروز ما نیازمند تدوین راهبرد کلان در توسعه روستایی است که رویکرد آن تلاش برای مهاجرت معکوس به روستاهاست.
پورمحمدی با بیان اینکه استفاده از روشهای نادرست در تدوین الگوهای توسعه روستایی، مانع تحقق این امر خواهد شد، افزود: اکنون زمان فعالیتهای مولد اقتصادی در روستاهاست و توسعه همزمان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در روستاها باید مورد توجه دستگاههای مسئول، قرار گیرد.
وی، ایجاد اشتغال در روستاها را یکی از برنامههای اصلی توسعه در استان دانست و ادامه داد: اشتغال پایدار روستایی، میتواند هدف مهاجرت معکوس به روستاها را تحقق بخشد و این یکی از مطالبات اصلی روستاییان است.
پورمحمدی از اهتمام خیران استان در ایجاد اشتغال برای جوانان روستایی و تبدیل روستاها به مراکز کار و تلاش قدردانی کرد و گفت: خیران یاریگر دولت در ایجاد اشتغال برای جوانان به خصوص در مناطق محروم هستند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با تاکید بر مقاومسازی و بهسازی خانههای روستایی در استان، گفت: توجه به این موضوع باعث شد که در زلزله اخیر شهرستانهای میانه و سراب، شاهد کمترین میزان تلفات باشیم؛ وگرنه عمق حادثه بسیار وحشتناکتر از حد تصور بود.
وی به مشکلات ناشی از شیوع کرونا در برخی از شهرستانهای استان نیز اشاره کرد و توجه جدی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از هرگونه سفر غیرضروری را خواستار شد.
توجه به ظرفیتهای خاص روستاها در روند توسعه روستایی
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی هم در این جلسه با تاکید بر ضرورت پرهیز از روشهای سنتی در توسعه روستایی، گفت: توجه به ظرفیتهای خاص هر روستا و ایجاد مشاغل مرتبط در اولویت ماست و در این راستا ۶۵ روستا به عنوان پایلوت اجرای این برنامه در استان، انتخاب شده است.
جواد رحمتی هدف از اجرای این طرح را آموزش روستاییان و استفاده از روشهای مدرن در تامین معیشت و توسعه موضوعاتی همچون گردشگری برشمرد و افزود: معرفی تولیدات و محصولات خانگی روستایی و تلاش برای بازاریابی و فروش آنها از اهداف دیگر ما توسعه روستاهای استان است.
وی با انتقاد از برگزاری جشنوارههای کلیشهای روستایی در برخی شهرستانها و روستاهای استان، گفت: استفاده از روشهای جدید در برگزاری جشنوارههای روستایی و انعقاد قرارداد با شرکتها برای فروش محصولات باید به صورت جدی مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود از اختصاص یکصد هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی برای اجرای برنامههای فرهنگی، اقتصادی و نمایشگاهی مرتبط با روستاهای استان خبر داد و افزود: تلاش میکنیم که گوشهای از زندگی روستایی را در این مرکز به نمایش گذاشته و هفتههای فرهنگی- اقتصادی شهرستانها با محوریت ارائه توانمندیهای روستایی برگزار کنیم.
۱۰۹ پروژه روستایی در استان آماده بهرهبرداری است
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: در ۴ سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ پروژه در روستاهای آذربایجان شرقی به بهره برداری رسیده است و فقط امسال ۱۰۹ پروژه با اعتبار ۳۲ میلیارد تومان آماده بهره برداری است که امیدواریم در آینده نزدیک افتتاح شود.
تقی کرمی، از همکاری دهیاریهای استان برای مدیریت و مقابله با کرونا قدردانی کرد و افزود: پنج نفر از دهیاران استان به کرونا مبتلا شدند که خوشبختانه در صحت کامل هستند.
محمدحسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه از همکاری دهیاران استان با دانشگاه علوم پزشکی در زمینه مدیریت و مقابله با بیماری کرونا قدردانی کرد و افزود: انتظار داریم که دهیاران نهایت تلاش خود را برای جلوگیری از تشکیل هرگونه تجمع اعم از مراسم عزا و عروسی در روستاها به کار گیرند.
در این جلسه داود گرشاسبی، فرماندار مرند به نمایندگی از فرمانداران استان در خصوص موانع و مشکلات مدیریت روستایی با محوریت دهیاریها، ابوالفضل حسینجانی، بخشدار ترکمانچای به نمایندگی از بخشداران استان درخصوص نقش دهیاریها در توسعه اشتغال پایدار روستایی و جهش تولید، آرزو شعبهای دهیار روستای زوارق بناب و قاسم محمدی دهیار روستای باغیعقوب تبریز به نمایندگی از دهیاران استان درخصوص نقش دهیاریهای هدف گردشگری در توسعه و رونق اقتصادی روستا و همچنین نقش دهیاریها در مدیریت بحران کرونا به ارائه دیدگاههای خود پرداختند.
تبریز- ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت روستا در فرآیند توسعه، گفت: توسعه روستایی همواره از اهداف مهم دولت تدبیر و امید بوده و به رغم تمام مشکلات و محدودیتها، دولت از هیچ تلاشی در این زمینه فروگذار نکرده است.
اخبار مرتبط
-
معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي:
دولت تدبير و اميد نگاه ويژه اي به توسعه مناطق روستايي دارد
مراغه - ايرنا - معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي گفت : دولت تدبير و اميد نگاه ويژه اي به…
-
کمک ۸۵۷ میلیارد تومانی دولت تدبیر و امید به دهیاریهای آذربایجانشرقی
تبریز- ایرنا- مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجانشرقی گفت: تاکنون بیش از یکهزار…
-
تدبیر برای معیشت روستاییان
تبریز- ایرنا- پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی،…
نظر شما