مهدی کسایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اداره حفاظت محیط زیست خلخال در راستای افزایش سطح مراقبت کندوهای عسل از حملات خرس قهوهای اقدام به برگزاری دورهها و اجرای برنامههای آموزشی زیست محیطی و نحوه برخورد با حیوانات وحشی از جمله خرس قهوهای در بین زنبورداران و ساکنان روستاهای واقع در داخل مناطق آزاد و حفاظت شده آقداغ این شهرستان کرده است.
وی گفت: برنامههای آموزش زیست محیطی زنبورداران خلخال با هدف کاهش تعارض با خرس قهوهای و نحوه برخورد با این حیوان وحشی در زمان ورود خرس به محل نگهداری زنبورها و همچنین جوامع محلی در مناطق آزاد و منطقه حفاظت شده آقداغ خلخال توسط یگان حفاظت محیط زیست و در محل های استقرار زنبورداران در حال اجرا است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خلخال افزود: با توجه به وجود زیستگاههای کوهستانی خرس قهوهای در شهرستان و استقرار زنبورداران بومی و غیربومی در این زیستگاهها هر ساله احتمال ایجاد تعارض با خرس قهوهای وجود دارد و در همین راستا آموزش چهره به چهره زنبورداران اجرا میشود.
او اظهارداشت: در این برنامه در خصوص نحوه ایمنسازی محل و حفاظت از کندوها، بیمه محصولات و همچنین نحوه دور نگهداشتن خرس قهوهای از محل استقرار کندوها به زنبورداران آموزشهایی ارائه میشود.
او افزود: برنامههای آموزش زیست محیطی این اداره برای جوامع محلی و گروههای هدف مختلف در طول سال توسط کارشناسان و محیطبانان بصورت مستمر اجرا میشود و هدف از اجرای طرحهای آموزشی بالا بردن سطح آگاهی از مسائل زیست محیطی و ارتقای فرهنگ مشارکت در حفظ محیط زیست در بین مردم است.
وی با بیان اینکه موارد حمله خرس قهوهای به کندوهای عسل در مناطق مختلف این شهرستان در سالهای گذشته تجربه شده است، گفت: زنبورداران باید با حصارکشی، فنسکشی ، بکارگیری نگهبان و استفاده از سگهای نگهبان و سایر روشها از جمله استفاده از رادیو و لامپ روشن در شب هنگام در محل استقرار از کندوهای خود حفاظت کنند.
وی با بیان اینکه در صورت بیتوجهی به موارد پیشگیرانه از حمله خرس به کندوهای زنبورعسل از سوی زنبورداران خلخال هرگونه مسوولیت خسارات وارده به کندوهای زنبور به عهده زنبورداران خواهد بود، افزود: اداره حفاظت محیط زیست به محض اطلاع از حمله خرس اقدام به تشکیل پرونده کرده ودر صورت رعایت موارد یاد شده خسارات وارده از جانب این حیوان وحشی را تامین خواهد کرد.
وی تشریح کرد: امسال میزان کشفیات سلاح شکاری قاچاق در این شهرستان بطور قابل توجهی افزایش یافته و ماموران یگان حفاظت محیط زیست در اراضی بخش خورشرستم خلخال موفق به کشف و ضبط یک قبضه اسلحه شکاری قاچاق از نوع دولول کمرشکن شدند که با احتساب سلاح مکشوفه قاچاق بهار امسال تعداد سلاحهای کشف شده به ۱۰ قبضه رسید.
رییس اداره حفاظت محیط زیست خلخال گفت: استفاده از سلاحهای قاچاق و غیرمجاز بویژه در فصول ممنوعه و زمان زاد و ولد وحوش از عوامل تهدیدکننده نسل وحوش و نادر در مناطق آزاد و حفاظت شده این شهرستان است.
شهرستان خلخال واقع در جنوب استان اردبیل بواسطه برخورداری از مراتع ، جنگلها و زیستگاه حیات وحش از قطبهای بزرگ در بحث تنوع زیستگاه حیات وحش این استان است.
نظر شما