«فرزاد کوهدانی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی مستعد اجرای طرحهای آبیاری نوین بر اساس مطالعات سال ۸۵ در استان مرکزی شناسایی شد که تاکنون بیش از ۶۷ هزار هکتار این اراضی به انواع سامانههای نوین تجهیز شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: ۳۵۶ هکتار از اراضی کشاورزی این استان امسال در قالب ۱۰ طرح به سامانه آبیاری نوین تجیهز شده و تعداد ۱۰۷ طرح نیز به مساحت ۲ هزار و ۵۵۹ هکتار در دست اجرا و تجهیز به این سامانهها قرار دارد.
کوهدانی افزود: با تجهیز اراضی کشاورزی استان مرکزی به سامانههای آبیاری نوین، ضمن ارتقای راندمان و افزایش بهرهوری مصرف آب، سالانه ۳۰۱ میلیون متر مکعب صرفه جویی شده و استفاده بهینه از منابع آبی استان را به همراه داشتهاست.
وی گفت: سالانه چهار هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی به سامانه آبیاری نوین تجهیز میشود که علاوه بر صرفه جویی ۱۸ میلیون متر مکعبی آب کشاورزی، زمینه اشتغال مستقیم ۱۶۰ کارشناس، تکنسین و متخصص در زمینه مشاوره، اجرا و نظارت و ۸۵۰ نفر اشتغال غیر مستقیم را فراهم کرده است.
سامانههای آبیاری نوین به مجموعه تمهیدات، راهکارها و فناوریهای جدیدی اطلاق میشود که عملیاتی کردن آن موجب ارتقای راندمان آبیاری، استفاده بهینه از منابع آبی، صرفه جویی در مصرف آب و حفظ تولید با منابع موجود و تامین امنیت غذایی میشود.
استان مرکزی با ۹۰ هزار بهرهبردار در زمره ۱۰ استان برتر کشور در فعالیتهای کشاورزی است.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
نظر شما