رحمتاله قیصوری روز چهارشنبه در حاشیه نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان ایلام اظهار داشت: نرخ تورم در این استان بالاست که این موضوع در دستور کار قرار گرفته و علل و عوامل تورم در استان در حال بررسی است.
وی افزود: بر اساس اعلام مرکز آمار میزان تورم ماهانه در استان ۱.۶ واحد درصد کاهش داشته که این میزان در کشور تنها نیم واحددرصد بوده است.
وی اضافه کرد: بررسی تورم نقطه به نقطه استان هفت دهم واحد درصد افزایش را نشان میدهد در حالی که این آمار در کشور ۱.۵ واحد درصد افزایش داشته است.
وی افزود: تورم سالانه نیز ۲.۸ واحد درصد در استان کاهش داشته که این کاهش در کشور تنها ۲ واحد درصد است که نشان میدهد کاهش تورم استان نسبت به کشور سریعتر است.
وی شاخص کل قیمت کالا و خدمات مصرفی خانوارهای شهری استان در سال ۹۸ را ۲۲۳.۳ اعلام کرد و گفت: نرخ تورم خانوارهای شهری استان در سال قبل با ۹.۲ درصد افزایش نسبت به سال ماقبل خود به رقم ۴۱.۲ درصد رسید.
قیصوری، شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در سال ۹۸ را برابر ۱۹۹.۵ اعلام کرد و افزود: نرخ تورم خانوارهای شهری کشور در سال ۹۸ با ۷.۸ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به رقم ۳۴.۴ درصد رسید.
وی تاکید کرد: در سال ۹۸ بیشترین نرخ تورم خانوارهای شهری مربوط به استان ایلام به میزان ۴۱.۲ واحد درصد و کمترین نرخ تورم مربوط به استان فارس به میزان ۲۹.۱ واحد درصد بوده است.
وی افزود: همچنین در سال قبل بیشترین نرخ تورم خانوارهای روستایی مربوط به استان ایلام به میزان ۴۵.۴ واحد درصد و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی با ۳۲.۸ واحد درصد است.
وی به سهم استان از محل تسهیلات تبصره ۱۸ اشاره کرد و گفت: سهم استان ایلام ۲۵۰ میلیارد تومان از تسهیلات اشتغالزایی تبصره ۱۸ بود که بخشی از آن در سال قبل جذب شده و باید تلاش شود مابقی امسال جذب شود.
قیصوری گفت: دستگاههای مرتبط نظیر جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی استان باید تلاش کنند سهم بیشتری از این تسیهلات برای استان جذب کنند زیرا عملکرد دستگاهها بررسی میشود.
وی افزود: برش دستگاهی این تسهیلات مشخص شده است و باید سعی شود از این تسهیلات برای ایجاد اشتغال و توسعه استان نهایت استفاده شود.
نظر شما