با وجود از سرگیری فعالیت مجدد واحدهای تولیدکننده فولاد در دنیا، تقاضا برای خرید فولاد اندک است و به نظر میرسد فولاد فراز و نشیبهای فراوانی را تجربه کند.
گزارشها نشان میدهد بهای فولاد در دو ماه گذشته در بازارهای جهانی نه به دلیل افزایش تقاضا، بلکه به سبب افزایش بهای مواد اولیه مورد نیاز در تولید فولاد با افزایش همراه بوده است.
گفتنی است بروز اختلال در بازار تامین مواد اولیه فولاد به سبب تعلیق فعالیت واحدهای تولیدی، اعمال قرنطینه و محدودیتهای سفر باعث افزایش بهای فولاد شده است.
همچنین یکی دیگر از عوامل موثر بر افزایش بهای فولاد را میتوان کاهش عرضه قراضه در بازارهای جهانی برشمرد. کارشناسان بر این باورند اگر وضعیت بازار قراضه آهن در جهان با رونق روبرو نشود، روند افزایشی بهای فولاد در سال آینده میلادی تداوم مییابد که این مساله سبب افزایش سایر فراوردههای فولادی مانند ورق گرم و سرد، تیرآهن و میلگرد میشود.
افت شدید تقاضا در اروپا
از دیگر سو افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا سبب شده است بازار فولاد در کشورهای اروپایی نیز با کمبود مشتری روبرو شود.
بر اساس پیشبینی اتحادیه فولاد اروپا، «یورو فر»، برای رونق بازار فولاد اروپا باید تا انتهای سال جاری میلادی یا اوایل سال ۲۰۲۱ منتظر ماند. این مساله به این معناست که تا آن زمان نمیتوان انتظار داشت که در کشورهای اروپایی شاهد رشد تقاضا برای خرید فولاد یا افزایش قیمت آن باشند.
همچنین بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد، میزان تولید فولاد در اتحادیه اروپا در ماه مه ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن اعلام شده که این رقم در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته میلادی با کاهش ۲۶.۸ روبرو شده است.
کاهش تولید فولادخام در جهان
بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد میزان تولید فولاد خام در ۶۴ کشور عضو این گروه طی ماه مه ۸.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ریزش داشته است و به سطح ۱۴۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسیده است.
میزان تولید فولاد خام در خاورمیانه در مدت زمان مذکور با ۷.۳ کاهش به ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن، تولید فولاد خام در آمریکای شمالی با حدود ۳۱ درصد افت به سطح ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تن و تولید فولاد آمریکای جنوبی در ماه مه نیز با ۲۵.۸ درصد کاهش به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن و تولید آفریقا با ۴۲ درصد افت ۷۰۰ هزار تن رسیده است.
نظر شما