به گزارش روز شنبه ایرنا از رسانه های آسیایی، لی هسین لونگ نخست وزیر سنگاپورو فرزند لی کوان یو بنیانگذار فقید این کشور ، پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات عمومی چهاردهیمن انتخابات پارلمانی سنگاپور روز گذشته (جمعه) در سراسر این دولت- شهر در شرایط همه گیری ویروس کرونا در این کشور جنوب شرق آسیا برگزار شد، از نتایج کسب شده و نحوه برگزاری انتخابات ابراز رضایت کرد.
سنگاپور درحالی چهاردهیمن انتخابات پارلمانی را برگزار کرد که کرونا دراین کشور یکی از بالاترین میزان شیوع در منطقه جنوب شرق آسیا را دارد و تاکنون بیش از۴۵ هزار و ۶۱۳ نفر دراین کشور به کووید-۱۹ مبتلا و ۲۶ نفر نیز جان باخته اند.
براساس گزارش نتایج این انتخابات، حزب اقدام مردم (PAP) قدرت را در انتخابات عمومی با جدال شدید درانتخابات روز گذشته توانست موقعیت و قدرت سیاسی خود را حفظ کند و ۸۳ کرسی از ۹۳ کرسی پارلمان را در دست گرفت.
این حزب ۶۱.۲۴ درصد آراء عمومی را بدست آورد و باعث شد لی هسین لونگ نخست وزیر موقت ، پیروزی را یک دستور واضح برای حزبش توصیف کند. این دومین انتخابات عمومی پیاپی است که در آن حزب در هر ۳۱ بخش انتخاباتی نامزدهای خود را به دست آورده بود.
علاوه براین این هجدهمین دوره انتخابات عمومی سنگاپور و سیزدهمین دوره از زمان استقلال آن بود که در شرایط "کرونایی" و با مقررات و محدودیت های فاصله گذاری اجتماعی و پوشش ماسک ودستکش برگزار شد.
لی از سنگاپوری ها خواست تا اختلافات خود را کنار بگذارند و با هم کار کنند تا با اطمینان خاطر سنگاپور را از بحران همه گیری کرونا خارج کنند.
اکنون براساس نتایج این انتخابات لی هسین لونگ باید کابینه جدیدش را معرفی کند.
لی هسین لونگ نخست وزیر سنگاپور پس از اعلام نتایج انتخابات اگرچه از پیروزی حزبش خرسند بود اما از همه مخالفان خواست تا با دولت همکاری کنند.
براساس گزارش های منتشره، مخالفان تقریباً کرسی های پارلمان خود را دو برابر کردند و حزب کارگران نیز تعداد کاندیداهای منتخب خود را از شش به ۱۰ نفر افزایش داد و این بیشترین میزان آرای احزاب مخالف از زمانی که سنگاپور اولین انتخابات عمومی خود را به عنوان یک کشور مستقل در سال ۱۹۶۸ برگزار کرد، بوده است.
حزب نوتاسیس توسعه سنگاپور که یکی از احزاب مخالف دولت کنونی است و خواهر و برادر نخست وزیر نیز در آن حضور دارند دراین انتخابات آرای زیادی کسب نکرد.
رقابت انتخاباتی میان خانواده نخست وزیر و فرزندان بینانگذار سنگاپور جذابیت این انتخابات را بیشتر کرده بود.
شرکت در انتخابات برای هر سنگاپوری ۲۱ ساله و بالاتر الزامی است ومردم این دولت شهر همواره از این قانون پیروی کرده اند.
در این انتخابات ۱۹۲ داوطلب ( از جمله ۷۳ نامزد جدید و یک نامزد مستقل) از ۱۱ احزاب برای کسب صندلی های پارلمان سنگاپور با یکدیگر به رقابت پرداختند و بیش از 2 ونیم میلیون نفر سنگاپوری در آن شرکت کردند.
نظر شما