۲۱ تیر ۱۳۹۹، ۱۴:۱۳
کد خبرنگار: 1026
کد خبر: 83851189
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاندار مازندران: مسئولیت پروتکل شکنی بر عهده دستگاه‌های ناظر است

ساری - ایرنا - استاندار مازندران از تشدید نظارت بر رعایت پروتکل‌های مقابله با کرونا در استان خبر داد و گفت : مسئولیت هرگونه پروتکل شکنی و رعایت نکردن دستورالعمل‌های ستاد مقابله با کرونا بر عهده دستگاه‌های ناظر و متولی هر بخش است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، احمد حسین زادگان روز شنبه در حاشیه نشست ویدئو کنفرانسی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت و گو با خبرنگاران افزود : بر اساس مصوبه ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا ، از این پس بر رعایت اجرای صحیح پروتکل های بهداشتی ، فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک در تمام سطوح استانی نظارت می شود.

وی توضیح داد : بر اساس این مصوبه ، نظارت بر اجرای صحیح پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی به خصوص استفاده از ماسک در ادارات و دستگاه های دولتی استانی بر عهده استانداری است و این کار از سوی معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری با همکاری مدیران دستگاه ها اجرایی می شود.
رییس ستاد مقابله با کرونای مازندران گفت : از این پس با کارکنان ادارات و سازمان هایی که پروتکل های بهداشی ، فاصله گذاری فیزیکی و پوشش ماسک را جدی نگیرند ، برخورد قانونی اداری خواهد شد.
وی اضافه کرد : علاوه بر این ، برای نظارت بر کارکرد واحدهای صنفی و صنعتی در سطح استان نیز ابتدا مسئولیت اصلی متوجه اتحادیه ها و تشکل های صنفی و صنعتی است ، چرا که نظارت بر اجرای درست این پروتکل ها در واحدهای صنفی و صنعتی بر عهده آنها است.

استاندار مازندران تاکید کرد : در مرحله اول اتحادیه ها به واحدهای صنفی که رعایت پروتکل های بهداشتی ، فاصله گذاری اجتماعی و حتی استفاده از ماسک را جدی نمی گیرند ، تذکر می دهد و در صورت ادامه ، آن واحد صنفی متخلف پلمپ خواهد شد.

وی افزود : در این ارتباط اداره کل صنعت ، معدن و تجارت استان نیز نظارت عالیه بر عملکرد این اتحادیه های صنفی خواهد داشت و چنانچه در جاهایی نیاز به مداخله باشد، قطعا این اداره کل حضور خواهد یافت تا پروتکل ها به درستی رعایت شود.
حسین زادگان اظهار داشت : در شرایط کنونی تنها راهکار برای پیشگیری از ویروس کرونا در سطح ملی و جهانی رعایت پروتکل های بهداشتی ، فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک تشخیص داده شد و همه موظفند تا برای کنترل این ویروس ، پروتکل ها را با دقت اجرا کنند تا نیازی به برخورد قانونی نباشد.

رییس ستاد مقابله با کرونای مازندران عدم رعایت پروتکل های بهداشتی ، فاصله گذاری فیزیکی و استفاده نکردن از ماسک را به خصوص در اجتماعات ، فضاهای سرپوشیده و مراسم عروسی و عزا مهم ترین علت اوج گیری شیوع کرونا در استان طی یک هفته گذشته اعلام کرد.

قصور ۸۰ درصدی بومیان

استاندار مازندران همچنین با رد برخی اظهار نظرها در ارتباط دادن میان افزایشی شدن شیوع کرونا با ورود مسافران و گردشگران به استان ، گفت : بررسی دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل به استناد پرونده بیمارانی که در روزهای اخیر کارشان به بستری کشیده شد ، نشان می دهد که نقش مسافران و گردشگران در اوج گیری کرونا حدود ۲۰ درصد بوده و بیش از ۸۰ درصد از مبتلایان را افرادی تشکیل می دهند که خودشان بدون رعایت پروتکل های بهداشتی در اجتماعاتی مانند عروسی و عزا شرکت کردند.

حسین زادگان افزود : علاوه بر این ، بررسی  آمار ترددهای خودرویی نیز نشان می دهد که تردد بین شهرستانی در استان طی چند هفته گذشته بیشتر از تردد در جاده های اصلی و مبادی ورودی و خروجی استان بود و این رفت و آمدها و اجتماعات هم بدون رعایت پروتکل های بهداشتی صورت گرفته که باعث شد تا بار دیگر آمار بیماران کرونایی در استان افزایش یابد.
نماینده عالی دولت در مازندران گفت : چنانچه  ستاد ملی و حتی استانی مقابله با کرونا به این نتیجه برسد که برای جلوگیری از افزایش آلودگی به کرونا در استان نیاز به برقراری برخی محدودیت ها از جمله ممنوعیت سفر باشد ، قطعا هم ستاد ملی وارد می شود و یا ما این پیشنهاد را به ستاد ملی خواهیم داد تا تصمیم گیری شود.
حسین زادگان اظهار داشت : به هر حال مازندران یک استان گردشگر پذیر است و چرخ بیش از ۵۰ درصد از اشتغال و اقتصاد استان در حوزه خدماتی مرتبط با گردشگری بخصوص در غرب استان می چرخد و تعطیلی این بخش آسیب های زیادی را به اقتصاد و معیشت مردم وارد می کند.
وی اضافه کرد : همچنین تجربه جهانی نشان می دهد که دیگر برقراری محدودیت ها و توقف فعالیت های اقتصادی برای مدت زمان طولانی نه تنها از لحاظ اقتصادی امکان پذیر نیست ، بلکه تاثیر چندانی نیز در کاهش آمار ابتلا به ویروس کرونا ندارد و با این رویکرد در سطح جهانی نیز محدودیت ها با رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده الزامی از ماسک برداشته شد.
رییس ستاد مقابله با کرونای مازندران تصریح کرد : بررسی وضعیت شهرستان های استان از لحاظ ابتلا به ویروس کرونا نیز نشان می دهد که برخی ازشهرستان های گردشگر پذیر و پرتردد از لحاظ مسافران غیر بومی همانند تنکابن ، عباس آباد و برخی دیگر از شهرستان ها از لحاظ آمار بیماران مبتلا به کرونا و با وضعیت کرونایی به نسبت حال و روز بهتری از شهرستان های مرکزی و حتی شرق استان دارند که شاید به ندرت مسافر پذیر یا محل توجه گردشگران هستند.

وی افزود : هم اکنون وضعیت شهرستان بهشهر در شرق استان مازندران از لحاظ کرونا قرمز است ، در حالی که برخی از شهرستان های غربی استان با پذیرش مسافران غیر بومی زیاد دارای وضعیت زرد و یا سفید هستند. این بررسی ها نشان می دهد که ضمن این که ما باید رعایت پروتکل های بهداشتی را برای مسافران الزام آور کنیم و دقت نماییم که در تمام اماکن ما این پروتکل ها رعایت و استفاده از ماسک نیز همگانی شود، باید رفتار بومیان و ساکنین بومی نیز نسبت به کرونا تغییر کند و رعایت این پروتکل ها از سوی این جمعیت نیز جدی گرفته شود.
استاندار مازندران گفت : آنچه مسلم است ، اجرای پروتکل های بهداشتی شامل  رعایت فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک برای تمام افراد در مازندران الزامی است اعم از این که فرد دارای شغل اداری باشد یا غیراداری ، مسافر باشد یا مجاور ، بنگاه اقتصادی و کسب و کارش صنعتی باشد یا کشاورزی و گردشگری ، چون راهکار تجربه شده جهانی و تایید شده از سوی سازمان بهداشت جهانی این است که افراد در بیرون از منزل ماسک بزنند ، بهداشت فردی بویژه شست و شوی دست ها را جدی بگیرند و فاصله گذاری فیزیکی را هم رعایت کنند.

وی افزود : البته لازم است دستگاه هایی که مسئول و ناظر هستند بدرستی به وظایفشان عمل کنند. نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نمی توان بدون نظارت دقیق به کاهشی شدن روند شیوع ویروس کرونا امیدوار بود ، همان گونه که تجربه در استان مازندران هم ثابت کرده است تا زمانی که مردم رعایت می کردند و دستگاه ها نظارت لازم را داشتند ما در دومین ماه شیوع کرونا به وضعیت ثبات رسیدیم و کاهشی شدن شیوع بیماری را به مدت بیش از ۲ ماه تجربه کردیم .

استاندار مازندران با تاکید بر این نکته که عادی انگاری بیماری کرونا ، بسیار خطرناک است ، گفت : زمانی در ماه اسفند پارسال چند هزار بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری بودند ولی وقتی مردم محدودیت ها را رعایت کردند ، آمار خیلی سریع کاهش یافت و ما در اواسط فروردین شاهد آمار زیر یکهزار نفر بودیم و تا جایی پیش رفتیم که آمار بیماران بستری روزانه به یک سوم و یک چهارم آمار ترخیصی ها رسید و بسیاری از بیمارستان های استان از زیر بار فشار کرونایی خارج شدند و به فعالیت عادی بازگشتند .

وی افزود : متاسفانه این روند کاهشی که نتیجه رعایت کردن خود مردم و تلاش های بی وقفه کادردرمانی و نظارت خوب دستگاه های متولی بود ، ادامه نیافت و از تیر ماه ما شاهد افزایشی شدن تدریجی آمار بستری ها شدیم و اکنون به جایی رسیدیم که آمار بستری های کمتر از ۳۰۰ نفر در ماه خرداد و اوایل تیر به حدود یکهزار نفر رسید.

رییس ستاد مقابله با کرونای مازندران تاکید کرد : تنها راه مقابله با کرونا در شرایط حاضر و تا زمانی که واکسن و داروی ویژه این بیماری یافت نشده و در داروخانه ها و شبکه های بهداشت و درمان توزیع نشود ، رعایت پروتکل های بهداشتی مصوب است در نتیجه تک تک شهروندان باید مانند اوایل بروز و شیوع بیماری احساس مسئولیت کنند و دستگاه های ناظر و متولی هم کارشان را جدی بگیرند و اجازه ندهد بار دیگر استان دچار بحران شود.

حسین زادگان اظهارداشت : تمام دستگاههای اداری و سازمانی ، اتحادیه های صنفی و صنعتی باید نظارت خود را برای اجرای درست پروتکل های بهداشتی گسترش دهند. قطعا کم کاری از سوی هیچ دستگاه دولتی و سازمان های اداری به ویژه اتحادیه ها در این ارتباط که با سلامت و جان مردم سر و کار دارد ، قابل پذیرش و توجیه نیست و با متخلفان طبق قانون برخورد می شود.
براساس آمار ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل هم اکنون حدود یکهزار بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های تحت پوشش این ۲ دانشگاه بستری هستند.آمار بستری ها نسبت به ۱۰ روز پیش سه برابر شده است.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha