معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: نگهداری گوشت دام بعد از کشتار به مدت ۲۴ ساعت در اتاق پیش سردکن نقش مهمی در پیشگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو از دام به انسان دارد.
دکتر محمد رشتیباف افزود: در حال حاضر این استان دارای چهار کشتارگاه صنعتی دام در شهرستانهای نیشابور، تربتجام، مشهد و فریمان است.
وی ادامه داد: انتقال تب کریمه کنگو از دام به انسان در فصل گرما و با توجه به رشد و تکثیر فعالیت کنه در فصول بهار و تابستان افزایش مییابد و تنها راه مقابله با انتقال این بیماری رعایت اصول بهداشتی نظیر نگهداری لاشه دام در اتاق پیش سردکن، پرهیز از کشتار غیرمجاز دام و سمپاشی جایگاه دام است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون برای مقابله با کنه عامل انتقال تب کریمه کنگو، جایگاههای نگهداری دام سبک و سنگین با چهار هزار و ۶۰۰ لیتر سم سمپاشی شده است.
وی با اشاره به ابتلای ۱۵ نفر در تربتجام به تب کریمه کنگو افزود: ۲ برادر که در یکی از روستاهای تربتجام مبادرت به کشتن گوسفند به طور سنتی میکنند و بدون گذاشتن لاشه دام در یخچال به مدت ۲۴ ساعت، جگر آن را بلافاصله در جمع خانوادگی به مصرف میرسانند باعث انتقال بیماری از دام به انسان میشوند.
دکتر رشتیباف ادامه داد: نظارت بر کشتار دام و پرهیز از کشتار غیرمجاز آن از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به شمار میرود و در این راستا آموزش و اطلاعرسانی به دامداران و مردم از طریق پیامک و جراید انجام شده است.
هماکنون جمعیت دام استان خراسان رضوی بیش از هشت میلیون راس دام سبک و سنگین است.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
نظر شما