۲۱ تیر ۱۳۹۹، ۱۷:۱۰
کد خبرنگار: 1269
کد خبر: 83851654
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بهزیستی برای کمک به معلولان نیازمند همکاری‌های بین‌بخشی است

اصفهان- ایرنا- سرپرست معاونت توانبخشی اداره‌کل بهزیستی اصفهان گفت: بهزیستی تاکنون با مشارکت نهادها و خیرین به نیاز مددجویان رسیدگی کرده و برای کمک به معلولان توسعه همکاری بین بخشی لازم است.

پژمان پورشبانان  روز شنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته بهزیستی در جمع خبرنگاران افزود: با واگذاری تمام ماموریت رسیدگی به نیازهای معلولان به عهده سازمان بهزیستی، کیفیت کار و خدمات‌رسانی کاهش می‌یابد.

وی بیان ‌کرد: مناسب سازی، حمایت معیشتی و خدماتی و پبشگیری از معلولیت از مولفه‌هایی مهم همکاری با بهزیستی برای کاهش مشکلات و جمعیت معلول جامعه است.

وی تعداد معلولان زیر پوشش این اداره کل را ۱۲۳ هزار نفر اعلام و خاطرنشان‌ کرد: به صورت تقریبی در هر جامعه‌ای ۱۰ درصد از افراد معلول هستند که این آمار در بخش های مختلف متغیر و میزان معلولیت متفاوت است.

به گفته سرپرست معاونت توانبخشی اداره کل بهزیستی اصفهان بیشترین فراوانی معلولیت‌ها در گروه جسمی و حرکتی بوده که حوادث ترافیکی عامل افزایش این درصد از معلولیت هاست ولی در سایر حوزه‌ها به دلیل غربالگری این میزان کاهش می‌یابد.

پورشبانان ارایه خدمت در مراکز شبانه روزی و روزانه به معلولان را از فعالیت های مشترک دولت، خیرین و بخش خصوصی برشمرد و گفت: با شیوع ببماری کرونا مراکز روزانه تعطیل شد و نظارت‌ها به صورت آنلاین و مجازی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه مراکز زیر نظر بهزیستی اصفهان در کنترل بیماری کرونا در بین مراکز نگهداری کودکان، نوجوانان و سالمندان در کشور پیشتاز بوده است، اظهار داشت: هشت نفر از مددجویان در مراکز نگهداری بر اثر کرونا جان باختند که سه نفر از آن ها دارای بیماری زمینه‌ای بودند.

وی اضافه ‌کرد: این آمار در عرصه بین الملل مورد توجه است چرا که تلفات مراکز دنیا متفاوت و آمار بالایی داشته است.

به گفته سرپرست معاونت توانبخشی اداره کل بهزیستی اصفهان همچنان نظارت ها برای کنترل بیماری در مراکز استان ادامه دارد و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص رعایت بهداشت عمومی و پروتکل‌های بهداشتی نظارت دارد.

اجرای طرح موبایل سنتر در استان اصفهان

سرپرست معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی اصفهان با اشاره به ارائه خدمات برای معتادان مواد مخدر گفت: طرح موبایل سنتر در اصفهان اجرا می شود.

سمیه کریمی به اجرای طرح موبایل سنتر در سازمان بهزیستی اشاره کرد و افزود: تاکنون ۲ دستگاه ون با تجهیزات بهداشتی و امکان توزیع غذای گرم برای جامعه هدف پیش بینی شد که این هفته یک دستگاه دیگر  به این طرح افزوده می شود.

وی ادامه داد: این خودرو به همراه کارشناسان برای بررسی وضعیت معتادان مواد مخدر به مناطق مختلف اعزام و وضعیت این دسته از افراد را در راستای پیشگیری از عواقب سو مصرف مواد مخدر بررسی می‌کنند.

به گفته وی در این طرح نیازی به مراجعه بیمار نبوده بلکه تیم های کارشناسی نزد فرد حاضر و وضعیت او را بررسی و خدمات حمایتی و بهداشتی ارائه می‌کنند.

سرپرست معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی اصفهان پیشگیری از معلولیت و آسیب های اجتماعی را مهم بیان و تصریح کرد: طرح موبایل سنتر، غربالگری، آموزش مهارت‌های زندگی و فعالیت‌های اجتماعی نقش موثری در کاهش مشکلات داشته است.

وی افزود: وضعیت خانواده‌های دارای معلول برای جلوگیری از خسارت‌های بعدی و ادامه این بیماری بررسی و آموزش و ارائه خدمات ژنتیکی صورت می گیرد.

طرح موبایل سنتر از سال ۸۲ با هدف ارایه خدمت به معتادان آغاز شد اما پس از ۲ سال و به دلیل حمایت نکردن برخی مسئولان متوقف شد.

به اعتقاد مسئولان این حوزه موبایل سنتر یا مراکز سیار دو فایده مهم و اساسی دارد که می توان از پایین بودن هزینه این مراکز نسبت به سایر مراکز ثابت درمانی و ارایه خدمات مناسب به معتادان نام برد.

بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار معلول زیرپوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که این آمار واقعی جمعیت معلولان کشور نیست.

۱۲۳ هزار معلول زیر پوشش اداره کل بهزیستی اصفهان هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha