«مظلوم عبدی»، فرمانده شبهنظامیان موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) در توئیتر ورود مک کنزی به شمال شرق سوریه و دیدار با او را تأیید کرد.
عبدی در حساب کاربریاش در توئیتر مدعی شد: « ما روز جمعه میزبان فرمانده سنتکام، ژنرال کنت اف مککنزی بودیم و درباره مسائل دارای منافع مشترک از جمله ادامه مبارزه علیه تهدید داعش و برقراری صلح در منطقه گفت وگو کردیم».
نیروهای آمریکایی به همراه شبه نظامیان کرد سوریه از دو سال پیش چاههای نفتی سوریه را در شرق این کشور به اشغال خود درآورده اند و اقدام به استخراج نفت و صدور آن می کنند. پیش از این گروهک تروریستی داعش و در سال های اخیر آمریکایی ها، کردها و ترک ها اقدام به سرقت و نفت سوریه می کنند.
تا پیش از آذرماه سال ۱۳۹۶ یعنی قبل از شکست داعش، این گروهک تروریستی اقدام به سرقت نفت سوریه می کرد و از طریق ترکیه این نفت به دست رژیم صهیونیستی می رسید، اما در ماه های اخیر و به دلیل اختلاف کردها و آمریکایی ها با ترک ها ، مسیر عبور نفت سرقتی از ترکیه به عراق تغییر کرد و مشتری های آن نیز تقریبا جدید هستند.
سوریه قبل از بحران این کشور در اواخر اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱ میلادی) ۳۸۷ هزار بشکه در روز از مناطق شرقی و شمال شرق این کشور نفت استخراج میکرد که ۱۴۰ هزار بشکه آن از طریق بنادر غربی این کشور در سواحل مدیترانه صادر میشد.
رئیس جمهور ترکیه سال گذشته به همتای آمریکایی خود گفته بود که به دلیل تمام شدن کار داعش باید نظامیان آمریکایی به خانههای خود برگردند و دونالد ترامپ به رغم موافقت با اردوغان، به فاصله چند روز موضع خود را تغییر داد و به صراحت گفت که نمیتواند نفت سوریه را رها کند.
ترامپ بعد از خروج شماری از نیروهای آمریکا از سوریه، گفته بود که تعدادی از این نیروهای برای حفاظت از میادین و چاههای نفت در شرق سوریه، در این کشور باقی خواهند ماند، البته قاطبه کارشناسان و ناظران منطقه همان زمان تاکید کردند که منظور از حفاظت، همان سرقت نفت سوریه بود.
یکی از مشکلات آنکارا با واشنگتن حمایتهای تسلیحاتی آمریکا از شبهنظامیان کُرد سوریه می باشد که منجر به تنش و تیرگی روابط بین آنکارا و واشنگتن شده است. ترکیه این شبهنظامیان را امتداد گروهک حزب کارگران کردستان (پ. ک.ک) و مظلوم عبدی (با نام سازمانی شاهین جیلو) را از اعضای این گروهک میداند و در لیست سیاه خود قرار داده است.
همزمان با حضور فرمانده سازمان تروریستی سنت کام در شمال شرق سوریه در جمعه گذشته، روزنامه الثوره این کشور روز گذشته (شنبه) نوشت که نیروهای اشغالگر آمریکایی در ادامه غارت منابع سوریه، ۳۵ دستگاه کامیون حامل تانکرهای سوخت از میادین نفتی این کشور به عراق قاچاق کردند.
به نوشته این روزنامه، یک کاروان آمریکایی شامل ۳۵ دستگاه تانکر بزرگ سوخت عصر جمعه از میادین نفتی سوریه و از طریق گذرگاه غیرقانونی «الولید» در حومه «الیعربیه» در استان «الحسکه» در شمال شرق سوریه وارد خاک عراق شده است.
امریکا از سال ۱۳۹۴ به صورت غیرقانونی نیروهای نظامی خود را وارد مناطق شرقی سوریه و مرزهای مشترک این کشور با عراق کرده و با وجود درخواست های مکرر دولت سوریه همچنان به ادامه اشغال این مناطق و غارت نفت آن ادامه می دهد.
آمریکا آبان سال ۱۳۹۸ با هدف تقویت حضور نظامی خود در میادین نفتی تحت اشغال کردها در شمال شرق سوریه نیروی نظامی جدید به استانهای دیرالزور و الحسکه در شمال و شمال شرق این کشور اعزام و سیاست خود را برای سرقت از حوزه های نفتی سوریه علنی کرد.
در همین زمینه ژنرال کنت مکنزی پیشتر گفته بود که نظامیان (اشغالگر) آمریکایی برای بهرهبرداری از نفت سوریه و درآمد حاصل از آن در خاک آن کشور باقی ماندهاند.
نظامیان تروریست آمریکایی طی سه سال گذشته از طریق هوایی و زمینی، تجهیزات نظامی و لجستیکی زیادی به میدان نفتی العمر سوریه ارسال کرده اند.
میدان نفتی العمر بزرگترین میدان نفتی سوریه می باشد که در دیرالزور واقع شده است. بیشتر میادین نفتی سوریه در نزدیکی مرزهای عراق و ترکیه قرار دارد، در عین حال استان دیرالزور بیشترین میادین نفتی سوریه را در خود جای داده است و شبهنظامیان کُرد به همراه اشغالگران آمریکایی، بیشتر میادین نفتی و گازی شرق و شمال شرق سوریه را در اشغال خود دارند.
نیروهای آمریکاییها همچنین توپخانه دوربرد و سنگین را در پایگاه های خود در نزدیکی میدان نفتی العمر مستقر کرده اند.
اهمیت نفت سوریه برای آمریکا بر هیچ کس پوشیده نیست، چرا که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا صراحتا اذعان کرده که نظامیان این کشور برای "حفاظت از نفت سوریه" یا به عبارت صحیح سرقت نفت سوریه در مناطق نفتی این کشور حضور دارند.
کارشناسان مسایل منطقه معتقدند که به دلیل این که شمال سوریه ناامن شده و چون حمل نفت سرقتی از سوی سارقان آمریکایی به ترکیه سودی نصیب ترک ها نمی کند، آنها مسیر جدیدی از طریق عراق انتخاب کرده اند و نفت این منطقه را از طریق بنادر این کشور به دست مشتریان می رسانند.
این کارشناسان همچنین اعتقاد دارند که آمریکایی ها برای این که نفت های سرقتی را گرانتر بفروشند مسیر عراق را انتخاب کرده اند.
پیش از این رژیم صهیونیستی و تروریست های داعش بیشترین سود را از سرقت نفت سوریه می بردند، اما اکنون گفته می شود سود حاصل از این سرقت مستقیم به جیب نظامیان آمریکایی مستقر در سوریه ریخته می شود.
برخی کارشناسان نیز معتقدند که دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا هم از سرقت و فروش نفت سوریه برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که کمتر از ۴ ماه به برگزاری آن مانده هزینه می کند.
نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که منابع نفتی سوریه که باید برای سوریها باشد و مردم این کشور از آن منتفع باشند، در طول ۱۰ سال گذشته و با آغاز بحران این کشور به دست بیگانگان از جمله گروه تروریستی داعش، ترکها و اخیرا نیز به دست آمریکاییها و کردها افتاده است؛ کشور سوریه در زمان کنونی به دلیل آغاز بازسازی این کشور نیاز شدیدی به منابع پولی دارد که درآمدهای نفتی می بایست قسمت مهمی از آن را تامین کند. پیش از این گروه تروریستی داعش نفت سوریه را تاراج و در سایه حمایت های آمریکا و دولت های منطقه، منابع مالی خود را برای ادامه فعالیت ها و برنامه های تروریستی تامین می کرد.
نظر شما