۱۰ آذر ۱۳۹۸، ۱۴:۴۱
کد خبر: 83575958
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چرا آمریکا دست از سر مردم سوریه بر نمی دارد؟

۱۰ آذر ۱۳۹۸، ۱۴:۴۱
کد خبر: 83575958
چرا آمریکا دست از سر مردم سوریه بر نمی دارد؟

تهران – ایرنا – در روزهای اخیر چندین خبر از ارسال سلاح و تجهیزات نظامی آمریکایی به سوریه در رسانه های بین المللی منتشر شد، اخباری که حکایت از برنامه های مختلف آمریکایی ها در سوریه دارد و نشان می دهد که یانکی ها به این سادگی ها دست از سر مردم سوریه که بیش از هشت سال است با تروریسم در حال جنگ هستند، بر نمی دارند.

با نگاهی به این اخبار، سئوال های مختلفی در اذهان نقش می بندد که مهم ترین آنها، سرقت نفت سوریه از سوی یانکی ها، تقویت حضور نظامی نظامیان آمریکایی در این کشور و تامین امنیت رژیم صهیونیستی از مهم ترین آنهاست.

 تلوزیون سوریه دیروز (شنبه) اعلام کرد که ۲۰ دستگاه کامیون حامل جنگ افزار و ادوات نظامی ارتش آمریکا (نهم آذر) از طریق مرز عراق وارد خاک سوریه شد؛ کامیون های نظامیان آمریکایی حامل کمک های لجستیکی بود و از عراق وارد استان الحسکه (در شمال شرق سوریه) شد.

چند روز پیش نیز ۶۰ دستگاه خودروی نظامی، جنگ افزار و کامیون متعلق به نیروهای آمریکایی در منطقه رمیلان نزدیک میدان های نفتی در شمال شرق سوریه مستقر شدند. این در حالی است که نیروهای آمریکایی قبلا پایگاه های خود را در حومه شمالی استان الرقه و حومه غربی استان الحسکه ترک کرده بودند.

در روزهای اخیر همچنین ستونی از ارتش آمریکا شامل ۲۰ خودرو، ادوات نظامی و تریلرهای حامل ماشین های چهار دیفرانسیل و نیز کامیون های سوخت متعلق به نیروهای آمریکایی با عبور از شهر الحسکه راهی جنوب جاده الشدادی- دیرالزور شدند.

ارتش آمریکا پیش از آغاز عملیات «چشمه صلح» از سوی ارتش ترکیه در شمال سوریه، چند نوبت اقدام به خارج کردن و بازگرداندن نیروها و تجهیزات خود از سوریه کرده بود تا جایی که این نیروها در شماری از پایگاه هایی که از آنها عقب نشینی کرده بودند، مانند پایگاه «قسرک» در حومه الحسکه و «صرین» در حومه حلب و «الجلبیه» در حومه الرقه مستقر شدند.

دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده چندی پیش از راهبرد آمریکا برای حضور گسترده تر نیروهای آمریکایی در خاک سوریه خبر داد، خبری که حکایت از پشت کردن رییس جمهور آمریکا به یکی از شعارهای انتخاباتی خود یعنی خروج یانکی ها از خاک سوریه دارد، اما شواهد نشان از آن می دهد که بوی نفت سربازان آمریکایی را دوباره به سوریه بازگرداند، اما این فقط  اصل ماجرا نیست.

ترامپ در دوران انتخاباتی بارها تاکید کرده بود که پس از به عهده گرفتن سکان هدایت آمریکا، نیروهای آمریکایی را به سرعت از سوریه خارج خواهد کرد، ولی با گذشت بیش از سه سال از ادعای ترامپ نه تنها نیروهای آمریکایی خاک سوریه را ترک نکردند، بلکه با استشمام بوی نفت یانکی ها به دور چاه های نفت سوریه حلقه زده اند.

دانیل دیویس تحلیل‌گر آمریکایی و از اعضای ارشد اندیشکده "دیفنس پرایوریتیز" دیروز (شنبه) در نوشتاری با عنوان "اشتباه بزرگ ترامپ؛ ایالات متحده نه تنها از سوریه خارج نشده بلکه حضورش را دو برابر کرده است"، نوشت: حضور نیروهای آمریکا درسوریه نه تنها هزینه‌های سنگین بر واشنگتن تحمیل می‌کند، بلکه شکست بزرگی را برای آن رقم می‌زند.

دیویس معتقد است که دونالد ترامپ در ۱۸ ماه اخیر سه بار تصمیم به خروج از سوریه گرفته و هربار نظرش را تغییر داده است. او باید بداند که «نفت سوریه» ارزش ماندن در این کشور را ندارد و فقط تحمیل هزینه بر آمریکاست.

"دونالد ترامپ " در ۱۸ ماه گذشته، سه بار اعلام کرده که نیروهای آمریکایی از سوریه خارج خواهند شد و در این میان هر سه بار چهره های ارشد دولت یا مشاوران صاحب نفوذ او، وی را از این کار بر حذر داشته اند.

در ادامه این نوشتار آمده است: ترامپ به تازگی پس از یورش نیروهای آمریکایی برای سرنگونی "ابوبکر البغدادی" سرکرده داعش، اعلام کرد که از "جنگ های بی پایان" خسته شده و برای سومین بار در دوره ریاست جمهوری خود اظهار داشت که تمام نیروهای خود را از سوریه خارج می کند، اما سپس نظر خود را تغییر داد و اعلام کرد که سربازان آمریکایی همچنان برای "تأمین امنیت نفت" در این کشور باقی خواهند ماند!. البته منظور ترامپ از تامین امنیت نفت سوریه همان سرقت نفت می باشد که تا پیش از این توسط گروهک تروریستی داعش به سرقت می رفت.

نکته جالب اینجاست، تا زمانی که گروهک تروریستی داعش اقدام به برداشت نفت سوریه و فروش آن به رژیم صهیونیستی می کرد، حتی یکبار هم آمریکایی ها به آن اعتراض نکردند، اما الان خود را دایه نفت سوریه می دانند.

دونالد ترامپ ششم آبان ماه در یک کنفرانس خبری که در خصوص عملیات تخیلی نیروهای ویژه آمریکایی برای کشتن سرکرده گروهک تروریستی داعش برگزار شده بود، درباره حضور نیروهای آمریکایی در خاک سوریه و دلایل آن به صراحت گفت: "کاری که من قصد دارم انجام دهم شاید بستن قرارداد با اکسون موبیل یا هر شرکت بزرگ دیگر آمریکایی باشد تا به سوریه برود و این کار را درست انجام دهد و این ثروت را گسترش دهد"!. سخنانی که حکایت از اشغال خاک سوریه به منظور سرقت نفت مردم این کشور داشت.

سخنان ترامپ نه تنها با واکنش برخی کشورها، بلکه با عکس العمل برخی از مقامات و اساتید دانشگاه های آمریکا هم مواجه شد.

"بروس ریدل" مشاور سابق امنیت ملی و عضو ارشد سازمان پژوهشی بروکینگز در این باره اعتراف کرد: "پیشنهاد ترامپ نه تنها یک اقدام قانونی مشکوک است، بلکه این پیام را به کل منطقه و جهان می‌رساند که آمریکا می خواهد نفت (سوریه) را بدزدد".

"جف کولگان"، استادیار علوم سیاسی و مطالعات بین الملل در دانشگاه براون نیز گفت: "این ایده که آمریکا نفت را در دستان اکسون موبیل یا هر شرکت آمریکایی دیگری نگه می دارد، غیر اخلاقی و غیر قانونی است؛ شرکت های آمریکایی در صورت فعالیت در سوریه با چالش‌های جدی روبرو خواهند شد".

گفته می شود که کردهای سوری که هم اکنون با تهاجم ارتش ترکیه مواجه هستند برای نگاه داشتن نیروهای آمریکایی در شمال سوریه که پشتوانه کردها می باشند، پیشنهاد حضور و تصرف چاه های نفتی این کشور را به آمریکا داده اند.

با شکست گروه تروریستی داعش در دو سال گذشته توسط جبهه مقاومت اسلامی و ارتش سوریه در این کشور، نیروهای کرد به دلیل حضور کم رنگ نیروهای سوری در شمال و شمال شرق این کشور، کنترل بیشتر میادین نفتی سوریه را در اختیار گرفتند.

هم اکنون حکومت دمشق به دلیل آسیب های فراوان از سوی گروه های تروریستی مورد حمایت جبهه غربی – عربی – عبری در سال های اخیر، به درآمدهای نفتی برای بازسازی و توسعه این کشور جنگ زده نیاز جدی دارد و آمریکایی ها نیز این قضیه را به خوبی دریافته اند و برای جلوگیری از دستیابی دولت و مردم سوریه به این درآمد، اقدام به محاصره این میادین نفتی کرده اند؛ اقدامی که پیش از آن گروه تروریستی داعش انجام داده بود.

نکته بعد این که آمریکا اعلام کرده که به منظور حراست از میادین نفتی سوریه از دست گروه های تروریستی به ویژه داعش اقدام به حضور نظامی در این میادین کرده و این درحالی است که نیروهای ارتش سوریه در شرایط کنونی توانایی محافظت از منابع نفتی و گازی این کشور را دارند و با حل و فصل نسبی پرونده تجاوز ترکیه به مناطق شمال شرق سوریه و مهار داعش در این کشور می توانند توان خود را بر محافظت از این مناطق متمرکز کنند.

آمریکا در حالی می گوید که قصد دارد مانع تسلط مجدد داعشی ها و دیگر گروه های تروریستی بر میادین نفتی سوریه در استان دیرالزور شود که خود، روش این تشکیلات تروریستی را در غارت درآمدهای حاصل از فروش نفت این منطقه برگزیده و دقیقا پا جای پای داعشی ها گذاشته است.

دولت سوریه پیش از آغاز بحران این کشور در اسفندماه سال ۱۳۸۹، روزانه ۳۸۷ هزار بشکه نفت از چاه های نفتی خود که عمدتا در استان های الرقه و دیرالزور واقع است، برداشت می کرد که با ظهور و بروز گروه های تروریستی به ویژه داعش در سوریه، این چاه ها به دست تروریست های داعش افتاد و این گروهک تروریستی از همان زمان با کمک ترکیه اقدام به برداشت، انتقال و فروش نفت به صهیونیست ها و دیگر مشتریان خود نمود.

با شکست گروه تروریستی داعش در سوریه در اواخر آبانماه سال ۱۳۹۶ و پیش از آن در عراق توسط ارتش های این دو کشور و نیروهای مقاومت اسلامی، آمریکا که بازوی خود را در سوریه و عراق از دست داده بود، اقدام به تقویت نیروهای خود بدون اجازه و موافقت دولت دمشق در سوریه نمود.

هرچند یکی از اهداف نیروهای آمریکایی در سوریه سرقت نفت این کشور می باشد، ولی این مساله عامل اصلی حضور غیرقانونی یانکی ها در سوریه به شمار نمی رود، بلکه تامین امنیت رژیم صهیونیستی و حضور در نزدیکی نیروهای ایرانی و روسی در سوریه و خالی نکردن میدان از اهداف اصلی نیروهای آمریکایی در شمال سوریه به شمار می رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha