۲۲ تیر ۱۳۹۹، ۱۸:۴۵
کد خبر: 83853222
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پوتین: روابط روسیه و اوکراین پیش از الحاق کریمه وخیم شد

مسکو - ایرنا - رئیس جمهوری روسیه در تازه ترین واکنش خود در خصوص روابط مسکو و کی‌یف اعلام کرد: روابط ما به دلیل الحاق کریمه به خاک روسیه وخیم نشده است بلکه پیش از آن و در سال 2014 به دلیل وقوع کودتا در این کشور روابط متشنج شد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، ولادیمیر پوتین در برنامه مسکو، کرملین و پوتین که از شبکه یک تلویزیون دولتی روسیه پخش می شد، با بیان این مطلب افزود: ضمن اینکه ما هرگز کریمه را تصاحب نکردیم بلکه مردم این منطقه در همه پرسی تصمیم خود را گرفتند بنابراین وخیم شدن روابط روسیه و اوکراین ربطی به موضوع کریمه ندارد.

پوتین ابراز اطمینان کرد که دیر یا زود وضعیت وخیم بوجود آمده میان روسیه و اوکراین فروکش خواهد کرد.

رئیس جمهوری روسیه با یادآوری وقایع سال های 2013 و 2014 در اوکارین، از حوادث این کشور به عنوان کودتا و تصرف قدرت یاد کرد و گفت: اختلافات جدی از آن زمان با رهبران اوکراین بوجود آمد و ما با اتفاقات در حال وقوع مخالفت کردیم و راهمان از هم جدا شد اما بعد از آن بود که کریمه درخواست بازگشت به روسیه داد نه اینکه اول کریمه اتفاق افتاده باشد و پس از آن رهبران اوکراین از روسیه دلگیر شده باشند.

اختلافات روسیه و اوکراین که با یکدیگر پیوندهای تاریخی و مذهبی بی پایانی دارند از سال 2014 و پس از وقوع تغییرات در اوکراین که کی‌یف از آن به عنوان «انقلاب» و روس ها «کودتا» یاد می کنند، آغاز شده است.
مردم شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه پس از این اتفاق، دست به مخالفت با دولت مرکزی در کی‌یف زدند.
با توجه به حضور نظامی روسیه در کریمه، کرملین امنیت برگزاری همه پرسی در شبه جزیره کریمه را فراهم کرد و مردم این منطقه که اکثر آنان را روس زبانان متمایل به مسکو تشکیل می دادند رای به استقلال از اوکراین و سپس درخواست پیوستن به روسیه دادند که با موافقت پوتین جنبه اجرایی پیدا کرد.
از آن تاریخ به این طرف، آمریکا و غرب انواع تحریم های اقتصادی را علیه روسیه و شخصیت ها و شرکت هایی که در کریمه فعالیت می کنند وضع کرده اند تا شاید روسیه از کریمه پا عقب بگذارد.
اوکراین از جامعه جهانی خواسته است ضمن نپذیرفتن کریمه به عنوان جزئی از خاک روسیه، این کشور را اشغالگر بخوانند و به روسیه برای بازپس دادن این منطقه به اوکراین فشار بیاورند.
آمریکا بیش از 85 بسته تحریمی علیه روسیه به اتهام دخالت در مساله اوکراین، سوریه و انتخابات ریاست جمهوری این کشور وضع کرده است و تحریم ها همچنان تمدید می شوند.

پوتین پیشتر اظهارات مقامات غربی در مورد غیرقانونی بودن همه‌پرسی جدایی کریمه را مردود دانست و آن را اقدامی مشابه استقلال کوزوو از صربستان و اعلام استقلال اوکراین پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی توصیف کرد.

وی گفت که روس‌تباران کریمه تحت فشار دولت جدید اوکراین قرار داشتند و حقوق آنان رعایت نمی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha