پروتکل‌های بهداشتی در دفن مبتلایان به کرونا رعایت می‌شود

سنندج‌ - ایرنا - مدیر شبکه بهداشت و درمان سقز گفت: یک کارشناس این مجموعه همراه جانباختگان بر اثر کرونا به آرامستان‌ها اعزام و به صورت کامل بر نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی حین غسل و دفن آنها نظارت می‌کند.

دکتر انور بهرامی روز سه‌شنبه افزود: از زمانی که پروتکل‌های لازم برای نحوه غسل و دفن مشخص شده این توصیه‌ها را به سازمان آرامستان‌های شهرداری سقز اعلام کرده‌ایم و با رعایت آن نگرانی وجود نخواهد داشت.

وی یادآور شد: همراهان فرد فوت شده هم با استفاده از لباس‌های مخصوص و رعایت پروتکل‌ها می‌توانند در کار غسل کمک کند و مشکلی از این جهت هم وجود نخواهد داشت.

معاون خدمات شهری شهرداری سقز هم گفت: آرامستان‌های سقز از یک غسال مرد و یک غسال زن بهره می‌گیرد و اخیرا مکان جدیدی را برای غسل جانباختگان بر اثر کرونا اختصاص داده‌ایم تا احتمال سرایت این بیماری به دیگران بازهم کاهش یابد.

اهون اردلان افزود: تمامی پروتکل‌های بهداشی برای غسل و دفن جانباختگان بر اثر کرونا رعایت می‌شود و همیشه یک نفر از طرف شبکه بهداشت هم در حین انجام مراحل حاضر است و نظارت لازم را دارد.

وی با بیان اینکه دو روحانی هم در زمان‌های مختلف با آرامستان همکاری می‌کنند و با رعایت توصیه‌های بهداشتی حضور دارند، اضافه کرد: نشنیده‌ایم کسی غسل نشده باشد مگر در چند روزی که غسال بر اثر کسالت امکان حضور بر سر کار نداشته است.

آرامستان شهر سقز در استان کردستان با داشتن یک غسال مرد و یک غسال زن با کمبود نیرو مواجه است و اگر نزدیکان فوت شدگان آنها را یاری نکنند غسل میت با مشکل مواجه می‌شود ضمن اینکه ترس از ابتلا به کرونا و ضرورت تهیه لباس‌های خاص برای انجام غسل، کفن و دفن میت بسیاری از نزدیکان را از انجام این امور منصرف می‌کند.

کسانی که جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست می‌دهند را می‌توان یکی از بدشانس‌ترین انسان‌ها دانست، افرادی که چه بسا بسیار امور بهداشتی را هم رعایت کرده‌اند اما در یک آن غفلت به این ویروس بشدت مسری مبتلا شده‌اند.

آنها بعد از ابتلا هم ممکن است با بدشانسی‌ها دیگری از جمله داشتن بیماری‌ زمینه‌ای، ‌ تخشیص دیرهنگام بیماری از سوی خود و اطرافیان و دیگر مسائل جان خود را هم از دست داده باشند و ممکن است در آرامستان هم از شانس غسل شدن و دفن همراه با احترام بی نصیب باشند.

احترام به میت در فرهنگ ما از گذشته وجود داشته و با ورود دین اسلام به این سرزمین احترام به مردگان بیشتر هم مورد توجه قرار گرفته برای خانواده‌ها و نزدیکان فرد فوت شده مهم است که آخرین وداع آنها با عزیزانشان با احترام و انجام شئونات دینی و فرهنگی باشد و این خاطره در ذهن آنها باقی بماند.

انجام نشدن هر کدام از این توصیه‌ها و امور فرهنگی و دینی علاوه بر ناراحتی برای خانواده‌های فوت شدگان که این روزها به دلیل رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی از هم دردی اطرافیان هم کم بهره هستند، در شان جامعه‌ای دینی و فرهنگی هم نیست.

انتظار می‌رود مسوولان مرتبط حتی اگر به طور موقتی هم شده فکری برای افزایش نیرو بکنند تا جانباختگان بر اثر ابتلا به کرونا که برخی از آنها حتی شهید خوانده می‌شوند با نهایت احترام به خاک سپرده شوند که مطمئنا تنها خواسته‌ای است که روح این افراد می‌تواند از زندگان داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha