معاون وزیر فرهنگ : هنرمندان؛ حافظان امنیت روان جامعه در بحران‌ها

تهران - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر حضور هنرمندان در خلق اثر یا نویسنده هنگام تالیف کتاب در خط مقدم مقابله با بحران تاکید و از هنرمندان به عنوان حافظان امنیت روان جامعه در بحران‌ها یاد کرد.

«لادن حیدری»، روز دوشنبه در کارگاه آموزشی «سلامت روان و پدافند غیرعامل» در سالن همایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، فلسفه برگزاری این نشست را ابعاد سلامت روان خواند و گفت: موضوع پدافند غیرعامل، ابعاد مختلفی در سطوح دفاعی و غیرنظامی دارد که یکی از وجوه آن حوزه فرهنگ و هنر و ابزارهای آن است.

وی افزود: وقتی در پدافند غیرعامل پزشک در سنگر بیمارستان است، هنرمند در خلق اثر یا نویسنده هنگام تالیف کتاب شامل در خط مقدم مقابله با بحران قرار دارد و با کار فرهنگی و هنری خود، امنیت روان را به جامعه هدیه می‌کند.

چرایی آشتی جامعه با فرهنگ و هنر

معاون وزیر فرهنگ در ادامه سخنان خود، به پدافند غیرعامل در بحران کرونا هم اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر بحران کرونا غافلگیری زیادی را در سطح جهانی پدید آورده که قرنطینه و به‌نوعی انزوا طلبی، نوین‌ترین ابزار مقابله بود که جهان پس از دهه‌ها و حتی یک‌سده به آن روی آورد.

حیدری همچنین بحران‌های آتی ناشی از این انزوا طلبی و گوشه‌نشینی را مهم دانست و گفت: در این مدت، آمار دانلود فیلم‌ و آلبوم موسیقی و خرید کتاب نویدی برای حوزه فرهنگ و هنر داشت اگرچه به‌سبب نبود قانون کپی‌رایت شاید درآمد زیادی نصیب صاحبان اثر نکرده باشد اما می‌تواند انس دوباره مردم نویدبخش روزهای خوبی برای این حوزه باشد.

به گفته وی،‌ کسانی که مدت‌ها بود فیلم ندیده بودند یا کتاب نخوانده بودند یا به یک آلبوم موسیقی گوش نکرده بودند، به فرهنگ و هنر روی آوردند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره چرایی آشتی جامعه با فرهنگ و هنر، اظهار کرد: آرامش روانی مردم در این ایام سلب شد و آنها دچار خلا شدند در نتیجه به‌دنبال راهی برای برون‌رفت فشارهای عصبی بودند. افزون بر آنکه گرایشات به معنویات برای مردم پررنگ‌تر است ایجاد آرامش می‌کند اما فرهنگ و هنر هم متمم خوبی است. ما در زمان بیماری به استراحت مطلق و به‌ نوعی حبس رفتیم اما از پدفند غیرعامل با ابزارِ آثار فرهنگی و هنری نباید غافل شد و با همین‌ها می‌توان آرامش را به جامعه هدیه کرد.

هنر فانتزی و قابل انکار نیست

حیدری ادامه داد: هنر آرامش‌بخش است و این درهیچ مکتب سیاسی قابل انکار نیست. پی بردن به ارزش هنر می‌تواند رویکردی برای مقابله با تهاجم فرهنگی داشته باشد. جلوگیری از فشارهای روحی و روانی وقتی هنر منبعث از روح بشری است و باید بیشتر مورد توجه باشد تا موقع بحران، مواد و محصولی برای استفاده داشته باشیم. زیرا این ابزارها می‌تواند به سلامت روان جامعه کمک کنند. از این رو لازم است تا سیاست‌گذاری آن مورد توجه سازمان پدافند غیرعامل باشد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: جامعه‌ای که که آمیخته با فرهنگ و هنر باشد در مواجهه با بحرانی مثل کرونا بیشتر و بهتر با آن مقابله می کند چراکه هنر فانتزی نیست؛ یک عنصر استراتژیک است و در همه مراحل و رشد و توسعه کشور نیازمند توجه به آن است تا بتوانیم به‌وسیله آن، گام‌های مهم‌تر و بهتری برداریم.

سعید جابری انصاری، مشاور معاون وزیر و دبیر کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرشته شجاعی، مدیرکل آموزش سازمان نظام روان‌شناسی و مشاور کشور و کامران شیوندی، مدیرکل پژوهش سازمان نظام روان‌شناسی و مشاور کشور نیز در ادامه این نشست و کارگاه به ایراد سخن پرداختند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha