نگاه رسانه‌های پاکستان به برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین

اسلام‌آباد - ایرنا - رسانه‌های مختلف پاکستان طی روزهای اخیر ضمن بازتاب موضوع برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله میان جمهوری اسلامی ایران و چین نوشتند، تهران-پکن به سمت ائتلافی جدید می‌روند و چین می‌تواند در کنار ایران به عنوان کشوری مستقل و مقاوم در برابر زورگویی‌ها، برای تامین منافع مشترک نقش آفرینی کند.

شبکه‌های خبری پاکستان نیز با اشاره به تداوم رایزنی‌ها میان مقامات ایران و چین برای نهایی کردن برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله، اعلام کردند: مشارکت دو کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی، بازرگانی، انرژی و اجتماعی با ورود میلیاردها دلار سرمایه گذاری به بالاترین سطح خواهد رسید.

به تعبیر رسانه‌های پاکستانی و براساس سیاست چین، این کشور برای همکاری‌های کلان به دنبال کشوری می‌رود که سیاستی مستقل داشته و دربرابر سلطه و فشار سایر کشورها مقاومت کند. ایران بهترین نمونه برای همکاری چین است و همکاری آسان و آزاد میان دو کشور قابل گسترش خواهد بود.

وب سایت خبری «اردو پوانت» پاکستان نیز نوشت: واشنگتن از برنامه همکاری راهبردی تهران-پکن دچار اضطراب است و از نظر مقامات ایرانی نهایی شدن این برنامه بخشی از نظام بین المللی محسوب می‌شود.

روزنامه پاکستانی «نیشن» هم گزارش داد: مذاکرات ایران و چین درباره برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله ادامه دارد و تهران گفته است که هیچ گونه پنهان کاری انجام نخواهد شد. 

دیلی تایمز: ائتلاف قوی ایران و چین علیه تحریم‌های آمریکا

روزنامه پاکستانی «دیلی تایمز» هفته گذشته در سرمقاله خود با عنوان «ائتلاف ایران-چین»، برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله میان این دو کشور را ائتلافی قوی در برابر تحریم‌های ناعادلانه واشنگتن توصیف کرد.

این روزنامه خطاب به دولتمردان پاکستان توصیه کرد که چشم پوشی از مزایای ائتلاف ایران و چین، در حقیقت به ضرر منافع پاکستان و منطقه خواهد بود.

دیلی تایمز نوشت: دیگر بر کسی مخفی نیست که کشورهایی مانند ایران و چین به دلیل سیاست‌های به شدت ناعادلانه ایالات متحده آمریکا در موقعیت ناخوشایندی قرار می‌گیرند، به همین دلیل جای تعجب نیست که آنان برای حفظ منافع خود وارد ائتلاف‌های دوجانبه شوند.

روزنامه اردو زبان «نوای وقت» چاپ اسلام آباد نیز نوشت: پیشینه تصمیم تهران و پکن برای امضای برنامه همکاری راهبردی به سفر مهم ۴ سال پیش رئیس جمهوری چین به ایران برمی گردد، طرحی که از حمایت کامل رهبر عالی ایران حضرت آیت الله خامنه‌ای برخوردار است.

پایگاه خبری "Humsub" پاکستان هم گزارش داد: برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین گامی بلند در تامین منافع دو کشور است و ایران می‌تواند از این طریق دسترسی آسانی به بازارهای جهانی داشته باشد. به نظر می‌رسد این برنامه بخشی از طرح نوین یک کمربند-یک جاده باشد.

تارنمای روزنامه انگلیسی زبان «داون» پاکستان نیز روز گذشته در گزارشی با تاکید بر اینکه برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله ایران با چین تلاش‌های آمریکا برای منزوی کردن ایران را تضعیف می‌کند، نوشت که واشنگتن مایوس از تقویت حضورش در منطقه، به این فکر افتاده است که با کمک ۵ کشور آسیای مرکزی این منطقه از جهان را به آسیای جنوبی پیوند دهد.

این گزارش، به برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین اشاره کرده و به نقل از روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز آورده است که این برنامه، تلاش‌های دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای تاثیر بر ایران را تضعیف می‌کند. 

افزایش ارتباطات منطقه‌ای و منافع پاکستان

روزنامه نگار ارشد و مجری شبکه خبری «خیبر» پاکستان معتقد است: افزایش حضور چینی‌ها در منطقه به تقویت ارتباطات منطقه‌ای کمک کرده و این فرآیند می‌تواند منافع پاکستان را تامین کند. 

«مدثر حسین» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سیاست نگاه به شرق برای یک اتحاد قوی بسیار ضروری است، هر چند شکاف‌هایی هنوز در منطقه وجود دارد اما حضور چین در قالب برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله با ایران می‌تواند به جبران این کمبودها کمک کند.

وی با اشاره به حضور گسترده چین در پاکستان و پیشبرد طرح مشترک راهروی اقتصادی موسوم به طرح «سی پک»، افزود: طرح اقتصادی سی پک و برنامه همکاری راهبردی ایران و چین می‌تواند فضای اعتماد در منطقه را تقویت کند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان، اسفندماه سال گذشته با استقبال از طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین موسوم به «سی پک» ، گفت: تهران آماده مشارکت در این طرح اقتصادی است.

احداث و توسعه بندر گوادر در جنوب ایالت بلوچستان پاکستان و در نزدیکی مرز مشترک با ایران، نقش اساسی در تحقق اهداف این طرح بزرگ اقتصادی در پاکستان دارد.

کریدور اقتصادی پاکستان-چین از مهم‌ترین بخش‌های مربوط به طرح راه ابریشم نوین است که چین در سال ۲۰۱۳ میلادی آن را به اجرا گذاشت. چین در ۵۱ طرح مربوط به سی پک سرمایه گذاری کرده و این کریدور اقتصادی با ۴۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری آغاز شده است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha