چند سالی است که فاز نخست طرح آبرسانی به سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی دشت امامزاده جعفر بهره برداری شده و کشاورزان با انجام سالیانه چند مرحله کشت درآمد خوبی کسب می کنند.
هم اکنون یکهزار بهره بردار در دشت امامزاده جعفر چشم انتظار همت مسئولان برای رساندن آب به زمین های خود هستند.
آنان با اشاره به اینکه کشت تابستانه محصولاتی چون ذرت باید از اول تیر شروع میشد از مسئولان می خواهند تا برای تامین آب کشت تابستانه اقدام کنند.
این بهره برداران با تاکید بر اینکه میلیاردها تومان برای انتقال آب رودخانه زهره به دشت امامزاده جعفر هزینه شده معتقد هستند برای به بار نشستن جهش تولید و سرمایه گذاری انجام شده باید شرایط کشت تابستانه فراهم باشد.
عملیات اجرایی طرح آبرسانی به زمین های امامزاده جعفر از سوی جهاد کشاورزی در سال ۱۳۸۰ با اعتباری بیش از ۴۶ میلیارد ریال آغاز اما در سال ۱۳۸۶ به طور کامل متوقف شد.
با پیگیری های نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی و با تصویب هیات دولت و تغییر کارفرما و واگذاری آن به شرکت آب منطقه ای بازنگری این پروژه از سوی این اداره در سال ۹۱ انجام شد.
برای اجرای این طرح آبرسانی ۴۶ کیلومتر خط انتقال اصلی و حدود هفت کیلومتر خط لوله فرعی اجرا شد.
با بهره برداری از این پروژه سالانه ۳۶ میلیون مترمکعب آب از رودخانه زهره به زمین های کشاورزی دشت امامزاده جعفر گچساران انتقال می یابد.
روستاهای پاکوه، کلاغ نشین، ماهور باشت و امامزاده جعفر از توابع دهستان گرمسیری دهستان امامزاده جعفر به ترتیب در ۱۵تا ۳۰ کیلومتری دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران زیر پوشش این طرح قرار دارد.
دشت ۶ هزار هکتاری امامزاده جعفر یکی از دشت های حاصلخیز جنوب کشور است.
تامین آب نیازمند اعتبار
مدیرعامل آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت:برای رفع مشکل آب کشاورزی دشت امامزاده جعفر تا ۱۰ روز آینده تلاش می شود.
رسول فرهادی اظهار داشت: به دلیل نقص در تاسیسات و تجهیزات پمپاژ آب کشاورزی دشت امامزاده جعفر این تاسیسات نیاز به تعمیر کلی دارد.
وی افزود: برای تجهیز و راه اندازی موقت این تاسیسات ۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
فرهادی تصریح کرد: این ایستگاه نیاز به سرویس دوره ای تجهیزات و تعمیرات دارد و اگر سرویس به موقع انجام نگیرد باعث کاهش بازدهی و عمر آنان خواهد شد.
وی ابراز داشت: این طرح از سال ۹۰ به مجموعه شرکت آب منطقه ای واگذار شد و در سفرهای هیات دولت در دولت های نهم و دهم آبرسانی به زمین های کشاورزی دشت امامزاده جعفر به امور آب واگذار و در سال ۱۳۹۲عملیات اجرایی این طرح از سر گرفته شد.
مدیرعامل آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان برای احداث
ایستگاه و پمپاژ امامزاده جعفر هزینه شده است.
فرهادی ابراز کرد: در شهرستان گچساران به دلیل نزدیکی کشت پاییزه، بهاره و سیلاب به تاسیسات پمپاژهای طرح امامزاده جعفر خسارت وارد شده است.
وی با اشاره به شعار امسال به نام جهش تولید و تامین آب اراضی کشاورزی گفت: شرایط خاصی در هفته های گذشته به وجود آمد که معیشت مردم در اولویت کار قرار گرفت و مقرر شد تنها آب باغستان ها تامین شود.
دیگر طرح های تامین آب در حال اجرا
فرهادی با بیان اینکه هم اکنون ۶ طرح تامین آب در گچساران در دست اجراست گفت: در دولت تدبیر و امید خدمات خوبی برای توسعه زیرساخت های کشاورزی این شهرستان انجام و در حال تحقق است.
وی عنوان کرد: یکی از این طرح تامین آب ۶ هزار۵۰۰ هکتار از اراضی امامزاده جعفر در فاز اول و دوم که تاکنون سه هزار و 100هکتار از اراضی امامزاده جعفر به بهره برداری رسیده است.
وی ادامه داد: تامین آب پنج هزار و ۷۰۰هکتار اراضی دشت لیشتر، یک هزارو ۳۰۰ هکتار زمین های کشاورزی دشت مور و یک هزار هکتار از اراضی تنگ انگشترک و آبرزی هم اکنون در دست اجراست.
وی گفت:آبرسانی به سه هزارو ۱۰۰ هکتار از زمین های دشت خان احمد در قالب فاز دوم طرح آبرسانی به دشت امامزاده جعفر با پیشرفت فیزیکی ۸۹ درصد از مهمترین طرح های تامین آب جنوب کهگیلویه وبویراحمد است.
مدیرعامل ای منطقه ای کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: تکمیل طرح آبرسانی به پنج هزارو ۷۰۰ هکتار از زمین های دشت لیشتر با اعتباری بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد یکی دیگر از این طرحهاست.
وی بیان کرد: طرح آبرسانی به یکهزارو۳۰۰ هکتار از اراضی دشت مور هم اکنون با پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصد دارد که برای تکمیل این طرح آبی۸۰۰میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی عنوان کرد: برای تکمیل کانال نازمکان و رودبال ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و این طرح آبی هم اکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
فرهادی با بیان اینکه طرح تامین آب اراضی تنگ انگشترک وآبرزی هم اکنون در زمینی به مساحت یکهزار هکتار با اعتباری بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال در دست اجراست افزود: این طرح که تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.
فرهادی بیان کرد: با بهره برداری از این طرح ها زمینه اشتغال هفت هزار نفر در این شهرستان فراهم می شود.
میزان تولید محصولات کشاورزی
مدیر جهاد کشاورزی گچساران گفت: ۱۵۹ هزار و۹۵۲ تن انواع محصولات کشاورزی در سال زراعی۹۹-۹۸ در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شد.
عبد الوهاب پورالحسینی افزود: محصولات تولید شده در این شهرستان شامل ذرت، جو، گندم،مرکبات، کلزا، حبوبات و صیفی است.
وی بیان کرد: اقتصاد هشت هزار نفر از مردم این شهرستان وابسته به بخش کشاورزی است.
نظر شما