به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، معترضان سودانی خواستار عذرخواهی ابوظبی از مردم سودان به دلیل فریب آنها و اعزام جوانانشان به لیبی و جبران خسارت شدند.
بر اساس این گزارش، شرکت اماراتی «بلک شیلد» طبق قراردادهای منعقد شده، قرار بود جوانان سودانی را برای خدمات امنیتی در ابوظبی به کار گیرد، اما آنها را به لیبی اعزام کرد تا در کنار شبهنظامیان ژنرال خلیفه حفتر بجنگند.
تظاهراتکنندگان سودانی با در دست داشتن پلاکاردهایی که روی آنها نوشته بود: «سودان تحقیر نمیشود و با درهم فروخته نمیشود»، «نه به کشاندن جوانان سودانی به درگیریهای بینالمللی»، «امارات باید اعتبار سودان را بازگرداند» و «ما به عنوان نگهبان رفتیم، اما سرنوشت ما تبدیل شدن به قربانیان شرکت بلک شیلد بود» به این اقدام ابوظبی اعتراض کردند.
ابوالمعالی حمزه طه یکی از قربانیان این شرکت اماراتی در تظاهرات گفت: ما از امارات میخواهیم تا از ملت سودان عذرخواهی کند؛ زیرا ما مزدور نیستیم.
«احمد بابکر» یکی دیگر از قربانیان شرکت بلک شیلد تهدید کرد که اگر سفارت امارات نخواهد به خواستههای ما پاسخ بدهد، قضیه خود را به سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری میکشانیم.
کاربران شبکههای اجتماعی بتازگی تصاویری از سودانیهایی که آماده ترک شهر «رأس لانوف» واقع در شمال لیبی بودند را منتشر کردند.
در همین پیوند، روزنامه انگلیسی گاردین ۲۵ دسامبر ۲۰۱۹ گزارشی را منتشر کرد که در آن ابوظبی متهم به دستداشتن در انتقال نیروهای مزدور به لیبی برای جنگ در کنار خلیفه حفتر شده بود.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به ۲ دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست فایز السراج در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت «طبرق» در شرق لیبی که خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.
امارات متحده عربی، عربستان سعودی، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج هستند.
نظر شما