محمدحسین کامیابی مسک روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ارزش فرش تولیدی استان ۵۰ میلیارد تومان است.
وی عنوان کرد: علت افزایش تولید فرش دستباف در خراسان جنوبی شیوع ویروس کرونا است چرا که براثر شیوع این ویروس تعدادی از مردم بیکار و در زمینه تولید فرش فعال شدند.
رییس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی در عین حال یکی از مشکلات فرش دستباف را رکود بازار بر اثر نبود صادرات ذکر کرد و گفت: صادرات فرش استان بسیار پایین و ناچیز بوده و تنها مقداری از فرش تولید استان در داخل کشور به فروش رفته لذا بقیه روی دست بافندگان و تجار باقی مانده است.
وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر حجم تجارت جهانی فرش دستباف ایران کاهش یافته است اظهار داشت: به طور مثال در سالهای ۷۳ تا ۷۸ بیش از ۹۶ درصد فرش تولیدی استان به کشورهای اروپایی صادر میشد و میزان تولید فرش استان خیلی کمتر از میزان تقاضا بود، در این برهه زمانی میزان تولید سالانه فرش استان ۲۰۰ هزار مترمربع بود.
وی گفت: تحریم کشورهای اروپایی نیز در کاهش ارزآوری فرش استان بسیار تاثیرگذار بوده و باعث شده است که فرش سایر کشورهای منطقه جایگزین فرش کشورمان در بازارهای جهانی شود.
کامیابی مسک افزود: قیمت فرش استان نسبت به افزایش قیمت دلار و تورم رشد چندانی نداشته است و قیمت هر مترمربع فرش دستباف خراسان جنوبی بین ۷۰۰ هزار تومان تا سه میلیون تومان بسته به کیفیت بافت، طرح، کیفیت مواد تولیدی و اندازه به فروش میرسد.
وی یکی دیگر از مشکلات بافندگان فرش دستباف را نداشتن بیمه عنوان کرد و گفت: بیش از ۲ سال است که سهم بیمه تامین اجتماعی بافندگان پرداخت نمیشود و اکنون کمتر از هشت درصد بافندگان استان بیمه هستند.
رییس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی ادامه داد: این استان بیش از ۵۰ هزار بافنده تمام وقت، نیمه وقت و پاره وقت دارد که در حال حاضر کمتر از چهار هزار نفر زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
وی بیان کرد: از مهرماه سال ۹۳، معرفی متقاضیان جدید قالیبافان برای برخورداری از بیمه تامین اجتماعی متوقف شده و تاکنون این مشکل رفع نشده است.