مطالب این کتاب را که در ۱۰۳ صفحه به همراه تصاویری از فعالیت موفق زنان سرپرست خانوار مازندران منتشر شده ، دفتر توانمندسازی خانواده و زنان معاون اجتماعی بهزیستی مازندران جمع آوری کرده و توسط سیده راضیه طلاپور تالیف شده است.
معاون اجتماعی بهزیستی مازندران در حاشیه رونمایی از این کتاب به خبرنگار ایرنا گفت : کتاب از پیله تا پروانه شدن دارای دو بخش است که در بخش اول مطالب مربوط به زنان سرپرست خانوار و مسایل آنها و شیوه های توانمندسازی و نحوای اجرای فرایند در بهزیستی مازندران به صورت چکیده مورد بررسی قرار گرفته و بخش دوم هم حاوی تصاویر مستندی از کارآفرینی زنان سرپرست خانوار است.
وحید حسین زاده افزود : در واقع ما در این کتاب شاهد توانمندی زنان سرزمینی هستیم که با تلاش فردی و تیمی مستمر دارای جایگاه اجتماعی بسیار خوبی شدند و اعضای خانواده آنها همزمان از هویت خود آگاه گردیدند و از لحاظ جسمانی ، روانی ، اجتماعی ، اقتصادی رشد و توسعه یافتند.
وی هدف از انتشار این کتاب را ارائه یک مجموعه مستند به منظور افزایش آگاهی های عموم از دستاوردهای زنان سرپرست خانوار در استان عنوان کرد.
معاون بهزیستی مازندران با تشریح اقدامات صورت گرفته در این مجموعه طی چند سال گذشته در ارتباط با زنان سرپرست خانوار ، گفت : یکی از اقدامات قابل توجه و ثمربخش برای توانمندسازی ، تشکیل گروه های همیار و گروه های خودیار بوده است.
وی افزود : در حال حاضر در استان مازندران ۳۲ گروه همیار متشکل از زنان سرپرست خانوار در زمینه صنایع دستی ، خیاطی ، پرورش گل و گیاه و ماکیان ، تولید موادغذایی و سبزی و مارکت ، گروه آژانس بانوان و گروه آرایشگری ، بومگردی و کافی نت فعال هستند.
حسین زاده با اعلام این که بخشی از کتاب از پیله تا پروانه شدن به تشریح عملکرد این گروهها در جای جای مازندران به همراه تصاویر از فعالیت ها اختصاص دارد ، گفت : همچنین در کنار گروه های همیار ، تشکیل گروه های خودیار نیز در دستور کار قرار گرفت که در فاز اول ۲۰۰ گروه خودیار از زنان سرپرست خانوار استان تشکیل شد ، در مرحله دوم هم ۱۰۵ گروه خودیار دیگر اضافه شد و در حال حاضر هم تشکیل ۹۵ گروه خودیار در دستور کار قرار دارد که بزودی به این مجموعه اضافه می شوند.
وی توضیح داد : تشکیل این گروهها اعم از همیار و خودیار بر این اساس بوده که زنان سرپرست خانوار بتوانند در کنار یکدیگر و به دست خودشان مشکلاتشان را حل کنند. مثلا در گروه همیار که حداقل اعضای آن پنج نفر هستند ، افرادی حضور دارند که تواناهایی کم و بیش یکسان دارند و یا می توانند توانایی های یکدیگر را تکمیل و کمبودها را جبران کنند. در واقع در این گروه ها نقش یاری دهنده و یاری گیرنده به صورت متناوب تغییر می کند و از جمله مزیت هایش آن است که اعتماد به نفس زنان سرپرست خانوار وقتی می بینند که می توانند مشکلات یکدیگر را بدون وابستگی به جایی حل کنند ، افزایش می یابد.
حسین زاده یکی دیگر از مزیت های تشکیل این گروه ها را کاهش وابستگی زنان سرپرست خانوار به حمایت های دولتی دانست و افزود : گروه خودیار هم که مجموعه ای بین ۱۵ تا ۲۵ نفر را شامل می شود بر رفع نیازهای مالی یکدیگر به روش تامین مالی خرد یا بانکداری پیوندی تمرکز دارد و در واقع در این گروه اعضاء با تشکیل صندوق مشترک با سهم مساوی ، زمینه دسترسی پایدار به منابع مالی را فراهم می سازند و حتی با رسیدن به سطحی مشخص می توانند از بانک ها وام دریافت کنند.
کتاب از پیله تا پروانه شدن با یادداشتی از دکتر وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی کشور منتشر شده ، یاداشتی که در آن تاکید شده " شاخص های مهم برای سنجش توسعه هر کشور ، وضعیت زنان و سطح توانمندسازی این قشر است و توانمندسازی زنان هم به این معنی است که موازنه ای متعادل بین او و محیط ایجاد شود که برایند تعامل دوسویه افزایش کیفیت زندگی ، بهبود معیشت و اقتصاد ، فرصت های برابر ، مشارکت فعالانه و افزایش سرمایه اجتماعی است ".
اگر چه بخش نخست این کتاب حاوی یک پیشگفتار و سرفصل هایی است که در آن مفهوم زن سرپرست خانوار و توانمند سازی و راه ها و شیوه های این کار توضیح داده می شود ، ولی در بخش دوم که عنوان " دستاوردهای افتخارآفرین زنان سرپرست خانوار استان مازندران " را بر خود دارد ، عملکرد گروه همیار " ترنج " در بهشهر ، دم زنون روستای فریمک نکاء ، شیرین کام شهرستان میاندرود ، نقشینه شهرستان ساری ، آژانس بانو و چهل تکه دوزی و تندیس شهرستان بابل ، نفیس شهرستان آمل ، کوشا در شهرستان محمودآباد ، چرم دست دوز و خیاطی نازلی نوشهر و گروه همیار چکاوک رامسر معرفی شده است.
این کتاب همچنین دارای چیکده ای به زبان های عربی ، ترکی ، انگلیسی ، اسپانیایی و روسی است.
بر اساس آمارهای رسمی ۱۲۷ هزار زن در استان مازندران به دلایل مختلف سرپرستی خانواده هایشان را بر عهده دارند. ۱۶ هزار نفر از این تعداد تحت پوشش بهزیستی هستند که از این تعداد ۶ هزار نفر مستمری دریافت می کنند و بقیه از دیگر خدمات این نهاد حمایتی بهره مند می شوند .
نظر شما