محمدرضا پورمحمدی روز پنجشنبه در نخستین جلسه هیأت اجرایی منطقه ویژه علم و فناوری آذربایجان شرقی، افزود: با ایجاد این منطقه ظرفیت خوبی در حوزه فناوری و اقتصاد دانشبنیان برای استان به وجود آمده است.
وی با اشاره به اهداف تشکیل مناطق ویژه علم و فناوری، اظهار داشت: در ابتدا تعریف روشنی از هدف، فلسفه و کارکرد این مناطق وجود نداشت و تصور این بود که این مناطق، وظایفی همانند دانشگاهها یا پارکهای علم و فناوری دارند.
پورمحمدی با بیان اینکه هدف از ایجاد این مناطق، شبکهسازی است، افزود: قرار نیست نهاد جدیدی به شکل فیزیکی راهاندازی شود، بلکه این مناطق به شکل نرمافزاری، ارتباط بین بخشهای مختلف را برقرار میکنند تا از رهگذر این ارتباط، کارهایی فراتر از شکل متعارف در حوزه فناوری و اقتصاد دانشبنیان انجام شود.
رئیس هیأت اجرایی منطقه ویژه علم و فناوری آذربایجان شرقی، راهاندازی این منطقه را موجب سرعت گرفتن کارهای فناورانه و کمک به شرکتهای دانشبنیان عنوان کرد و گفت: منطقه ویژه علم و فناوری گامی در جهت یکپارچهسازی و همافزایی اقدامات و دستاوردهای دانشگاهها و مراکز علمی و فناوری است.
وی با اشاره به تأسیس سازمان عامل استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری، گفت: با ثبت این سازمان که یک نهاد قانونی مستقل به شمار میرود، باید به دنبال کارهای نوآورانه و غیرتکراری در این حوزه باشیم.
پورمحمدی با تأکید بر اینکه باید حلقههای گمشده اقتصاد دانشبنیان شناسایی و ایجاد شود، افزود: از سازمان عامل و هیأت اجرایی انتظار داریم که کارهای مغفول و برزمینمانده در حوزه فناوری و اقتصاد دانشبنیان را عملیاتی کنند.
وی با قدردانی از اقدامات انجامیافته از قبیل حمایت از طرحهای پژوهشی و برگزاری نمایشگاههای فناوری و نوآوری ربع رشیدی، گفت: این اقدامات باید ادامه یابد، اما در کنار آن باید به اقداماتی فراتر از اقدامات متعارف فکر کنیم و از ظرفیت بالای منطقه ویژه علم و فناوری به شکل بهتر استفاده کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای شبکهسازی و انجام کارهای اساسی در منطقه ویژه علم و فناوری تأکید کرد و گفت: راهاندازی فنبازار یکی از اقدامات اساسی است که میتواند ظرفیت خوبی برای این منطقه ایجاد کند.
وی با بیان اینکه نبود یک سازمان ماموریتمحور، حقله گمشده ارتباط صنعت و دانشگاه است، افزود: منطقه ویژه علم و فناوری میتواند نقش این سازمان را ایفا کند و با انتقال مشکلات صنعت و تقاضای جامعه به دانشگاه، از مراکز علمی و دانشگاهی برای حل مشکلات، راهکار بخواهد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار آذربایجان شرقی هم منطقه ویژه علم و فناوری را یکی از سازوکارهای اقتصاد دانشبنیان دانست و گفت: نقش اساسی این منطقه، درهم تنیدن دانشگاهها، کسبوکارها و بخش دولتی است.
حمیدرضا قاسمزاده هدف از ایجاد این منطقه را تولید محصولات و خدمات دانشبنیان عنوان کرد و گفت: این منطقه یک منطقه اقتصادی با مدیریت متمرکز و ساختار حقوقی خاص است که شامل دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری، مراکز علمی و دانشگاهی، شرکتهای تولیدی، سرمایههای مخاطرهپذیر، زیرساختهای فیزیکی و نیروی انسانی میشود.
وی با بیان اینکه منطقه ویژه علم و فناوری یک سامانه نوآور منطقهای مبتنی بر بخش کسب و کار، بخش دانش و خلاقیت و بخش دولتی است، افزود: شرکتهای فناورپایه، سازمانهای آموزشی، شرکتهای تأمین مالی و سیاستها و مقررات عمومی میتوانند به تحقق اهداف این منطقه کمک کنند.
جانشین استاندار در هیأت اجرایی منطقه ویژه علم و فناوری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه برای احیای توان اقتصادی در شرایط پس از بحران، رشد پایدار و هوشمند برپایه مناطق یک ضرورت است، افزود: تمرکز سرمایهگذاری در پژوهش، نوآوری و کارآفرینی نیز در این راستا الزامی است.
وی با اشاره به تأسیس سازمان عامل استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری آذربایجان شرقی، وظیفه این سازمان را مطالعه، مدیریت و توسعه منطقه ویژه عنوان کرد و گفت: تدوین برنامه راهبردی و شاخصهای ارزیابی آن از دیگر وظایف این سازمان است.
قاسمزاده، هیأت اجرایی منطقه ویژه علم و فناوری را یکی از ارکان این منطقه خواند و گفت: این هیأت متشکل از استاندار به عنوان رئیس، دو نفر از معاونان استاندار، دو نفر از رؤسای سازمانهای دولتی، دو نفر از رؤسای دانشگاهها، رئیس پارک علم و فناوری، نمایندگان وزارت ارتباطات و وزارت دفاع، سه نفر از مدیران بخش تولید و خدمات و یک نفر از اساتید دانشگاه به انتخاب استاندار است.
وی افزود: دبیر سازمان عامل استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری نیز به عنوان دبیر هیأت اجرایی منصوب میشود و جلسات این هیأت هر دو ماه یک بار تشکیل خواهد شد.
دبیر هیأت اجرایی و مدیرعامل سازمان عامل استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری آذربایجان شرقی هم در این جلسه گفت: این سازمان با تدبیر شورای عالی عتف و با سهامداری 5 دانشگاه برتر منطقه تشکیل شد و وظیفه آن انجام مأموریتهای هیأت اجرایی است.
سعید غریب خواجه با بیان اینکه منطقه ویژه علم و فناوری از سالهای گذشته کارهای زیادی را انجام داده است، افزود: با شکلگیری سازمان عامل استقرار و توسعه، ماموریتهای منطقه ویژه علم و فناوری بهتر از قبل انجام خواهد شد.
وی، تجاریسازی و فروش محصولات دانشبنیان را یکی از ماموریتهای اصلی سازمان عامل استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری عنوان کرد و گفت: تلاش کردهایم با شرکتکنندگان دورههای مختلف نمایشگاه رینوتکس ارتباط بگیریم و فراتر از مجاری رسمی به آنها کمک کنیم.
نظر شما