۲۸ تیر ۱۳۹۹، ۷:۴۴
کد خبرنگار: 1028
کد خبر: 83858870
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران: کشاورزان نگران کاهش قیمت برنج نباشند

ساری - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اظهار این که ارز نیمایی برای واردات برنج ، مانع کاهش قیمت تولیدات داخلی این محصول در سال جاری می‌شود ، گفت: اگرچه هزینه تولید برنج امسال بسیار بالا رفته است ،اما شالیکاران نگران قیمت محصول خود نباشند.

عزیزالله شهیدی فر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از آغاز برداشت شالی از شالیزارهای مازندران در هفته جاری و ورود برنج نوبرانه به بازار خبر داد و افزود : افزایش ۲۰ درصدی قیمت امسال برنج نسبت سال آینده مقرون به صرفه خواهد بود و در واقع هزینه های سنگین  را پوشش می دهد.

وی اظهار داشت : اگر چه اصل عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت بازار است ، اما با توجه به این که واردات برنج مورد نیاز کشور طبق مصوبه دولت باید با ارز نمیایی باشد، قیمت برنج تولید داخل واقعی می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در عین حال تاکید کرد که اگر قیمت برنج طبق تورم و هزینه تولید واقعی نشود ، به وطور یقین اقتصاد خانوار کشاورزان استان بشدت به مخاطره می افتد و  شالیکاران را در حفظ زمین کشاورزی دچار تردید می کند.

کشاورزان شالیکار مازندران هنگام برداشت شالی در سال گذشته هر کیلوگرم برنج طارم هاشمی به عنوان کیفی ترین محصول شالیزارهای استان را به قیمت حداکثر ۱۹ هزار تومان به فروش رساندند و این مبلغ تقریباً تا اواخر ماه بهمن و اوایل ماه اسفند پایدار مانده بود، اما از اوایل سال جدید تا هفته پیش تا ۲۲ هزار تومان در شالیکوبی های استان خرید و فروش شد.

شهیدی فر گفت : طبق بررسی های صورت گرفته هنوز بخشی از برنج های وارداتی با ارز یارانه ای چهار هزار و ۲۰۰ تومانی در انبارها وجود دارد که از وزارت صنعت ، معدن و تجارت خواسته شده است تا این برنج ها را برای مصرف در نیروهای مسلح و یا در قالب سبدهای معیشتی بین نیازمندان توزیع شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تاکید کرد : با توجه به افزایش هزینه‌های کشت و کار از دستمزد نشاءکار گرفته تا نهاده‌های کشاورزی در سال زراعی جدید ، شالیکاران توقع دارند دسترنجشان را با قیمت مناسب همگام با افزایش هزینه تولید به فروش برسانند.

وی توضیح داد : به طور یقین با توجه به شرایط امروز اقتصاد کشور و هزینه های صورت گرفته ، شالیکاران محصولشان را با قیمت واقعی عرضه می کنند و امیدواریم  قیمت برنج در مسیر افزایش ۲۰ درصدی نسبت به سال قبل قرار بگیرد.

شهیدی فر گفت : کاهش ۲ تا سه هزار تومانی قیمت برنج در هر کیلو گرم بر اساس تجربه قیمتی ۲ هفته پیش توسط مصرف کننده، منطقی است اما اگر از این میزان کمتر شود، اقتصاد خانوار کشاورزان بشدت دچار صدمه شده و چه بسا در حفط زمین نیز دچار تردید شود.

طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران امسال حدود ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های مازندران زیر کشت برنج رفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha