پرونده باز رونق گردشگری سلامت در مازندران

ساری - ایرنا - مازندران برخوردار از زیرساخت‌های قابل قبول درمانی و پزشکی طی سال‌های اخیر کانون توجه کشورهای مختلف برای گسترش گردشگری سلامت قرار گرفته و محل آمد و شد سفیران خارجی برای بازدید و ارزیابی این ظرفیت ها شده است.

به گزارش ایرنا، وجود ۴۰ بیمارستان دولتی و خصوصی با فعالیت در زمینه‌های تخصصی پزشکی و درمانی بخشی قابل ملاحظه زیرساخت‌های موجود استان مازندران در حوزه گردشگری سلامت به شمار می‌رود.

در کنار وجود چنین ظرفیتی در مازندران، ‌هر یک از این بیمارستان ها طی سالهای اخیر با تزریق اعتبارات دولتی در گام‌های مختلف طرح "هتلینگ" در آنها اجرا شده است که در این طرح شکل و شمایل اتاق‌های بیمارستان متناسب با استانداردهای روز جهان بهسازی و ترمیم شد به طوریکه این زیرساخت در برخی از بیمارستان ها باعث شده تا وضعیت ساختاری و ظاهر آنها بسیار متفاوت تر از گذشته شود.

مراکز درمانی و بیمارستانی مازندران پس از گذر از مرحله بهسازی و نوسازی زیرساخت های موجود در این مرحله با اخذ مجوزهای لازم در لیست بیمارستان های IPD کشور قرار گرفته اند.

IPD (اخذ ویزای درمان ایران) نوعی مجوز است که تعدادی از بیمارستان ها دارای آن هستند در واقع بخش بین‌المللی بیمارستان‌هایی که در زمینه توریسم درمانی فعالیت می‌کنند، نامه‌ای مبنی بر قبول درمان آن بیمار صادر می‌ کند.

دریافت مجوز "بخش بیماران بین‌الملل"(International Patient Department) برای بیمارستان‌ها و کلینیک‌هایی که قصد فعالیت در زمینه گردشگری سلامت و پذیرش بیماران خارجی را دارند، الزامی است.

مجوز پذیرش بیماران خارجی پس از بازدید صورت گرفته توسط اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با حمایت معاونت درمان و واحد گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای این مراکز صادر شد.

گردشگری سلامت از تاکیدات ویژه در برنامه هفتم توسعه است و بخش مهمی از توسعه کشورها، توسعه روابط بین‌الملل است و هرچقدر این روابط گسترش یابد، قطعا توسعه پایدارتر خواهد بود.

یکی از شاخصه‌های ارزیابی موفقیت دولت‌های مختلف هم موفقیت در نظام سلامت است و به برکت انقلاب اسلامی همه شاخص‌های نظام سلامت کشور رشد قابل توجهی داشته است و دیگر نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور نیست.

برای اولین بار رد پای محکمی از گردشگری سلامت در قانون برنامه هفتم توسعه داریم؛ درحالی که در ۶ قانون اول شاید اسناد بالا دستی چندان در حمایت از فعالان عرصه کردشگری رد پای محکمی نداشتند؛ اکنون اهداف کیفی و کمی برای این بخش دیده شده است که از جمله آن می‌توان به معافیت‌های مالیاتی و ارائه اختیار ویژه به استانداران برای گردشگری و بویژه گردشگری سلامت اشاره کرد.

برای این منظور علاوه بر اینکه باید به فعالین بخش خصوصی این حوزه توجه بیشتری شود، در عین حال تکلیف قانونی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی برای استفاده از ظرفیت توریسم سلامت موردتاکید است.

گردشگری سلامت (Health tourism) که گاهی با نام گردشگری پزشکی (Medical tourism) نیز شناخته می‌شود، از قرن‌های گذشته در کشورهای مختلف وجود داشته، اما در سال‌های اخیر به عنوان یک صنعت پویا و جذاب، مورد توجه قرار گرفته است. سفر به سایر کشورها یا شهرها برای بهره‌گیری از تجارت پزشکان و استفاده از چشمه‌های آب گرم یا دریاچه‌های نمک، لجن یا ماساژ طبی از جلوه‌های قدیمی گردشگری سلامت بوده که در طول تاریخ جریان داشته است.

پرونده باز رونق گردشگری سلامت در مازندران

در همین راستا در دیدار روز گذشته، یکشنبه سفیر قزاقستان با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران بر توسعه همکاری در حوزه سلامت و استفاده از ظرفیت های آموزشی، درمانی و پژوهشی مشترک تاکید شد.

"اونتالاپ اونالبایف "سفیر قزاقستان با حضور در مازندران از ظرفیت های پزشکی، درمانی و آموزشی استان بازدید کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران در این دیدار با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران یک دانشگاه بزرگ و با ظرفیت‌های بسیار فراوان است افزود: مازندران دارای بزرگترین شبکه بهداشتی ایران است و ۲۶ بیمارستان دولتی در استان فعال هستند که از این تعداد، ۹بیمارستان آموزشی است و در ۱۲۰ رشته تخصصی اعم از جراحی، داروسازی دندانپزشکی و ... دانشجو آموزش می‌دهیم

محمدصادق رضایی افزود: بیش از ۶۰۰ هیات علمی و هشت هزار دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی مازندران وجود دارد و از چندین کشور دانشجوی بین‌الملل برای تحصیل در این دانشگاه هستند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تاکید کرد: تعدادی از بیمارستان های استان با شرایط پذیرش بیماران بین المللی پوستی، سرطان، جراحی قلب، جراحی مغز وجود دارد.

رضایی با اشاره به شرایط جغرافیایی و بکر مازندران برای توسعه گردشگری سلامت تصریح کرد : با توجه به هزینه و امکانات بروز یک فضای بسیار خوبی برای درمان داریم که جدا از درمان بیماران، فرصت خوبی برای گذران دوران نقاهت قلمداد شود که می تواند این شرایط مناسب در اختیار کشورهای اوراسیا از جمله قزاقستان قرار گیرد.

پرونده باز رونق گردشگری سلامت در مازندران

وی ادامه داد: با توجه به اساتید بسیار برجسته‌ بین‌المللی که در دانشگاه وجود دارد این آمادگی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران فراهم است تا طی تفاهم‌نامه‌ای با هم همکاری داشته باشیم.

"اونتالاپ اونالبایف "سفیر قزاقستان گفت که مرکز مازندران دارای پیشرفت بسیار خوبی در حوزه درمانی است و امکانات و پتانسیل دانشگاه علوم پزشکی مازندران بخوبی برای ما تشریح شد.

وی افزود: امیدواریم شاهد افزایش تعامل فی مابین باشیم و به زودی سفر دیگری را به دانشگاه علوم پزشکی مازندران داشته باشم.

وی ادامه داد : کشورهای حوزه دریای خزر باید روابط گوناگون خود را در حوزه‌های مختلف چه پزشکی، چه اقتصادی و سایر را گسترش دهند

اونالبایف گفت که آموزش ۱۲۰ رشته تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران بسیار ظرفیت بزرگی است و امیدواریم در این سفر شاهد نتایج خوبی باشیم.

وی افزود: قزاقستان دارای دانشگاه‌های متعددی است و علاقمند به همکاری مشترک هستیم و کاملا استقبال می‌کنیم.

سفیر قزاقستان اذعان کرد: ارتباط تنگاتنگ دو دانشگاه علوم پزشکی دو کشور نیز بسیار در روابط سیاسی و بین‌المللی نیز موثر خواهد بود.

پرونده باز رونق گردشگری سلامت در مازندران

این مسئول یادآور شد: رئیس جمهور قزاقستان توجه ویژه‌ای به حوزه درمانی و پزشکی دارد و آمادگی داریم تا یک شعبه دانشگاه علوم پزشکی مازندران را راه‌اندازی و ایجاد کنیم و لذا بنده این موضوع را در بازگشت به قزاقستان، انعکاس خواهم داد.

وی تصریح کرد: در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و سایر موضوعات، می‌توانیم تبادل علمی و اقلام داشته باشیم. اونالبایف، خاطرنشان کرد: باید گردشگری سلامت و حتی توریستی، تبلیغ و گسترش یابد و جدا از اینکه هزینه پزشکی و درمان در ایران کمتر از سایر کشورهای دنیا است، تجهیزات و پزشکان حاذقی نیز در ایران وجود دارد که ظرفیت بسیار خوبی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha