۲۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۸:۰۹
کد خبرنگار: 896
کد خبر: 83859213
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کرونا خیلی دور، خیلی نزدیک

۲۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۸:۰۹
کد خبر: 83859213
کرونا خیلی دور، خیلی نزدیک

ساری - ایرنا - بیماری "کووید۱۹ " که در ابتدا آنچنان جدی گرفته نشده این روزها به دلیل شیوع و ابتلای افراد بیشتری به این بیماری برای خیلی‌ها ملموس‌تر شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، از اواخر سال گذشته بروز این بیماری در کشورمان اعلام شد و پس از آن تمامی تلاش های مسئولان برای مقابله با آن در این مسیر قرار گرفت تا زنجیره انتقال ویروس را قطع بکنند و این قطع زنجیره منوط به انجام یکسری اقدامات و پروتکل ها بود . 

تعطیلی بازار و صنوف ، دانشگاه ها ، مدارس و کاهش تعداد کارکنان ادارات از آن جمله اقداماتی بود که برای کاهش میزان حضور و تماس مردم در جامعه صورت گرفت تا از این طریق بتوانند بر این ویروس فائق آیند. 

اما مشاهدات و اخباری که از وضعیت رعایت این اقدامات ارائه می شد نشان می داد که آنچنان باید و شاید مردم به این بیماری و اثرات آن بر سلامت خود توجه نداشتند و این را از نوع رفتار مردم در آنزمان می توان فهمید مردمی که بدون ماسک و دستکش ساعت ها در اماکن شلوغ و پرتردد در حال پرسه زدن بودند در حالیکه بیماری کووید ۱۹ در میان آنها بدنبال شکار طعمه بود . 

شاید یکی از دلایل جدی نگرفتن اقدامات ستاد مقابله با کرونا از سوی مردم نبود ضمانت اجرایی بود به طوریکه معاون پدافند غیر عامل استانداری مازندران نیز در این باره اظهار داشت که نبود ضمانت اجرایی و یا پرداخت جریمه بخاطر نقض این مقررات باعث شده تا کمتر مردم به این پروتکل های بهداشتی توجه بکنند . 

اما اکنون پیک دوم شیوع بیماری شروع شده است شیوعی که ناشی از غفلت از همان اقدامات مسئولان برای کنترل این بیماری می باشد .

معاون وزیر بهداشت اواخر هفته گذشته در سفر به مازندران مهم ترین دلیل افزایشی شدن آمار بیماران کرونایی در کشور را بی مبالاتی در رفتارهای روزمره و عادی سازی رفتاری در ارتباط با ویروس کرونا برشمرد و خواستار توقف برگزاری مراسم عروسی، عزا و سایر تجمعاتی شد که احتمال شیوع ویروس کرونا را افزایش می دهد.

قاسم جان بابایی افزایش بیماران کرونایی در استان مازندران و قرارگیری این استان در زمره مناطق قرمز را هم ناشی از عادی سازی رفتاری دانست و اظهار داشت :  افزایش بیماران کرونایی آن هم پس از حدود ۲ تا سه ماه روند کاهشی در استان مازندران ، تا حد زیادی زحمات کادر درمانی و مدیران استانی را بر باد خواهد داد و مشکلات دیگری را برای استان ایجاد می کند.
 وی وضعیت استان مازندران را به خصوص در برخی شهرستان ها نگران کننده توصیف کرد و خواهان تغییر رفتاری مردم نسبت به کرونا ، رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک و پرهیز از رفتارهای پرخطر شد.
 جان بابایی از مردم خواست تا پروتکل های بهداشتی ، بخصوص استفاده از ماسک را در دستور کار خودشان قرار دهند و با این کار ضمن کاهش ضریب ابتلا به بیماری ، کادر درمانی را برای خدمات رسانی به سایر بیماران کمک کنند.

بها دادن به سه اصل مراقبتی در مقابل با کرونا

مشاهدات خبرنگار ایرنا از سطح مازندران از جمله در شهرهای بابل ، ساری و قائمشهر نشان می دهداکثر مردمی که به صنوف و بازار مراجعه می کنند حتما از ماسک استفاده می کنند و یا سعی می کنند از حضور در مکان های شلوغ و بسته خرید پرهیز بکنند و شیوه خرید آنلاین را در برنامه روزانه خود گنجانده اند . 

تعدادی از مردم مازندران دلیل این روی آوری خود به رعایت نکات بهداشتی را حس کردن واقعیت این بیماری و تلخکامی خود و یا اطرافیانشان بخاطر از دست دادن فردی بخاطر این بیماری عنوان می کنند .

زهرا یکی از بانوان مازندرانی که به گفته خودش پیشتر بیماری کووید ۱۹ برایش آنچنان اهمیت نداشت و در این مدت پنج ماه بدون هیچ ابایی و بدون رعایت کردن اقدامات بهداشتی در محیط های مختلف حضور داشته است . 

او که خود و فرزندانش اخیرا به این بیماری مبتلا شدند ، گفت : تا پیش از مبتلا شدن خودم و اعضای خانواده ام به این بیماری همیشه تصور می کردم که آنطور که می گویند بیماری وجود ندارد و یا اگر هم باشد خطر خاصی ندارد . 

وی افزود : اما با مبتلا شدن به کووید ۱۹ من و فرزندانم دو هفته سخت را پشت سر گذاشتیم به طوریکه در برخی مواقع بدلیل تنگی نفس احساس می کردم که دیگر زنده نخواهیم ماند . 

وی ادامه داد : چند روز بستری در بیمارستان رازی قائمشهر و ساعتها نفس کشیدن زیر دستگاه تنفسی دقیقا متوجه عواقب سهل انگاری خودم نسبت به این بیماری شدم و همیشه فکر می کردم که این بیماری فقط برای دیگران است . 

رضا که اخیرا دایی و اعضای خانواده اش به این بیماری مبتلا شدند نیز اعتقادی به رعایت مسائل بهداشتی و رعایت پروتکل ها نداشت و گفت : تا اینکه چند روز قبل دایی ام در سن ۴۰ سالگی بر اثر ابتلا به این بیماری از دست دادم .

او افزود : آنطور که متوجه شدیم او و اعضای خانواده اش در مجلس عزای یکی از بستگان همسرش شرکت کردند و ویروس این بیماری در این مجلس به آنها منتقل شد که سرانجام منجر به مرگ دایی ام شد . 

این شهروند بابلی ادامه داد : در تمام این مدت پنج ماه اخبار متعددی از ابتلا و فوت افراد براثر ابتلا به  این بیماری می شنیدم ولی هیچوقت نه در محیط کارم یعنی مغازه و نه در منزل نکات توصیه شده را رعایت نمی کردم . 

وی افزود : الان وقتی می بینم این بیماری باعث مرگ یکی از بستگان نزدیکم شد به این باور رسیدم که کرونا واقعا خیلی به من و یا دیگر افراد جامعه نزدیک است و با رعایت نکات بهداشتی می توانیم خود را در برابر آن مصوب بکنیم . 

مسئولان ستاد مقابله با کرونا همواره ادامه فعالیت ها و حضور افراد را منوط به رعایت پروتکل های بهداشتی و ملزم دانستن افراد به رعایت آنها می دانستند و متاسفانه بی توجهی به این مسائل اکنون باعث شده که آمار بیماران بستری اواخر خرداد و اوایل تیر امسال در مازندران که کمتر از ۳۰۰ نفر بود اکنون به بالای یکهزار و ۷۰۰ نفر در مراکز درمانی ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل افزایش یابد و ۱۳ شهرستان استان قرمز اعلام شوند .

خط و نشان استاندار مازندران برای مقابله با کرونا 

همین مساله باعث شد تا استاندار مازندران به عنوان عالی ترین مقام استان در مقابله با کرونا  از تشدید محدودیت های کرونایی و اجرای دقیق تصمیمات  برای خلوت کردن  خیابان‌های شهرها و کاهش سرعت انتقال بیماری خبر داد . 

احمد حسین زادگان با اشاره به اینکه مازندران در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد  ، افزود : لازم است خیابان های شهرهای استان با کاهش تردد فردی و خودرویی خلوت شود تا مانند دوران پیک اول در اواخر اسفند ، زودتر بتوانیم به وضعیت تعادل و کاهش بیماری دست  یابیم.

وی گفت : البته وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک در شهرهای استان طی هفته جاری نسبت به هفته گذشته بهتر شد ولی همچنان برای رسیدن به نقطه مطلوب در رعایت پروتکل های بهداشتی و پوشش ماسک فاصله داریم.

مقام عالی مازندران از مسافران نیز خواست حدالامکان از سفر غیر ضروری به این استان خودداری بکنند و در صورت سفر به این استان پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک را انجام دهند .

سه اصل طلایی برای حفاظت از جان 

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : بیماری کووید ۱۹ بدلیل شرایط انتقال سریع که دارد برای مقابله با آن به همراهی همگان نیازمند است تا در مهار آن موفقیت کسب بکنیم . 

حامد روحانی زاده افزود : برای مقابله با این بیماری سه اصل طلایی زدن ماسک ، شستن مداوم و ضدعفونی دست ها و نیز رعایت فاصله ۲ متری مهم است که عدم هر یک از این موارد می تواند در گسترده شدن شیوع آن تاثیر داشته باشد . 

وی ادامه داد : تا زمانیکه مردم برای حضورشان در جامعه از ماسک استفاده بکنند بیشتر راه انتقال ویروس بسته می شود و می توان گفت از سرعت انتشار بیماری بی نهایت کاسته می شود . 

به گفته معاون علوم پزشکی مازندران این اصل از جمله مسائلی که در این مدت افراد کمتر به آن توجه کردند و بی توجهی آنها باعث شده اکنون تعداد مبتلایان و افراد بستری در مراکز درمانی استان افزایش یافته و استان در وضعیت قرمز قرار گرفته است .

وی امیدوار است با رو به رشد بودن حساسیت مردم نسبت به  این بیماری و رعایت نکات بهداشتی روند شیوع این بیماری طی هفته های آینده کاهش یابد .  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha