رسیدگی سریع به اختلافات شرکت‌های دانش‌بنیان با کمک مرکز مصالحه

تهران- ایرنا- رییس مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان گفت: مرکز مصالحه و ارجاع به داوری شرکت‌های دانش‌بنیان به رفع سریع انواع اختلافات تجاری و حقوقی شرکت‌های دانش بنیان و فناور کمک می‌کند.

به گزارش روز شنبه معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری،  سید محمد صاحبکار خراسانی در مورد فعالیت های این مرکز اظهارداشت: مرکز مصالحه و ارجاع به داوری شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل‌وفصل انواع اختلافات تجاری و حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور  راه اندازی شد.

وی ادامه داد: اختلافات حقوقی به سه روش صلح و سازش، داوری یا حضور در محاکم قضایی حل می‌شوند اما حل اختلاف از طریق محاکم قضایی اغلب پرهزینه و زمان بر است،  بر این اساس مرکز «مصالحه و ارجاع به داوری» با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تأسیس شد و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در زمان عقد قرارداد قید کنند که در صورت بروز اختلاف، ابتدا در این مرکز مصالحه کنند و در صورت عدم مصالحه به مراکز داوری ارجاع داده شوند.

صلح و سازش، به‌جای شکایت و دادگاه

وی افزود: با توجه به اینکه بیشتر شرکت‌ها، تمایل بیشتری به حل اختلاف از طریق صلح و سازش دارند، این مرکز می‌تواند خدمات قابل‌توجهی به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه دهد، برای استفاده از این خدمات، شرکت‌های دانش‌بنیان در قراردادهای خود مرکز مصالحه را به‌عنوان مرجع مرضی‌الطرفین (مورد رضایت دو طرف) انتخاب می‌کنند و در صورت عدم مصالحه میان شرکت‌ها، این مرکز، داوری را به یک مراکز داوری همکار ارجاع می‌دهد.

وی افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مانند هر بنگاه اقتصادی دیگر با مسائل حقوقی و قضایی مواجه می‌شوند، بنابراین شرکت‌ها نیازمند بهره‌مندی از خدمات و مشاوره‌های حقوقی مخصوص به‌خود هستند،  در واقع، مرکز مصالحه و ارجاع به داوری به‌ حل‌وفصل انواع اختلافات تجاری و حقوقی میان شرکت‌ها می‌پردازد.

رییس مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: مرکز مصالحه و ارجاع به داوری در موسسه خدمات فناوری تا بازار ایرانیان مستقر شده است و شرکت‌های دانش‌بنیان برای مصالحه می‌توانند از مشاوران و وکلا حقوقی خبره این مرکز تخصصی به‌صورت رایگان استفاده کنند.

صاحبکار خراسانی درمورد مزایای استفاده از این مرکز گفت: وجود سرعت بالا در رسیدگی و داوری، برخورداری داور از دقت نظر و تخصص و دانش کافی نسبت به مسائل شرکت‌های دانش بنیان و هزینه‌های دادرسی پایین‌تر نسبت به محاکم قضایی از جمله مزایای استفاده از مرکز مصالحه و داوری است.

وی به رایگان بودن خدمات مرکز مصالحه و داوری برای شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور اشاره کرد و اظهارداشت: باوجود مشاوران خبره این مرکز، شرکت‌های دانش‌بنیان در صورت بروز اختلاف بهتر است به‌جای مراجعه به محاکم قضایی با مراجعه به سایت مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و ثبت درخواست( http://daneshbonyan.isti.ir/)، از خدمات تخصصی مرکز مصالحه و داوری استفاده کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha