به گزارش روز دوشنبه از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، تولید کالاهای دانشبنیان، یکی از معیارهایی است که در فرآیند ارزیابی و شناسایی شرکتهای دانشبنیان مورد توجه قرار میگیرد. بنابراین، برای این منظور فهرستی از حوزههای فناوری کالاها و خدمات دانشبنیان تهیه و مبنای عمل قرار گرفته است.
فهرست کالا و خدمات دانشبنیان بر اساس ویرایش هفتم به صورت کامل توسط مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عرضه شد تا فهرستی کامل، به روز و بسیار پیشرفته بر اساس نیازهای کشور و برای جلوگیری از فعالیتهای غیرمرتبط باشد.
در واقع، برای جلوگیری از سردرگمی و فعالیت های غیرمرتبط، فهرست کاملی از خدمات و کالاهای دانشبنیان و حوزه های مورد نیاز کشور ارائه شده است تا فعالان دانشبنیان و فناور، بر اساس این فهرست تکمیل شده حرکت کنند و از حوزههای مشخص شده مطلع باشند.
برای تهیه این فهرست، منابع مختلفی مورد توجه قرار گرفت. یکی از این منابع، فهرست ها، دسته بندی ها و تجربیات، مشابه در برخی کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه بوده است.
اولین فهرست کالا و خدمات دانش بنیان در سال ۱۳۹۱ ارائه شد. در حال حاضر پس از گذشت نزدیک به ۸ سال، مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری توانسته است در زمستان امسال یک فهرست کامل، به روز و بسیار پیشرفته را بر اساس نیازهای کشور ارائه کند. در تهیه این فهرست، همچنین اسناد بالادستی مانند «شیوه نامه معیارهای کالا و خدمات دانش بنیان» مورد توجه قرار گرفته است.
در این مرحله فهرست مربوط به کالا و خدمات در هفت گروه مختلف فناوری که بیشترین تقاضا و مراجعه را از سوی شرکت های دانش بنیان و فناور داشته اند، مورد بازنگری قرارگرفته و به شکل بسیار کامل تری عرضه شدهاند.
زیست فناوری، تجهیزات پیشرفته ساخت و تولید آزمایشگاهی، نفت، گاز و پتروشیمی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای رایانه ای، برق و الکترونیک و سخت افزارهای رایانه ای، مواد پیشرفته و داروهای پیشرفته و مهندسی پزشکی این هفت حوزه را تشکیل میدهند.
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده این فهرست، می توانند به سامانه مرکز شرکت ها وموسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به آدرس daneshbonyan.isti.ir مراجعه کنند.
نظر شما