حسین فلاح روز شنبه در نشست رویداد آبی شهرستان افزود: در این ارتباط بازگشایی مسیر رودخانهها ، احداث دیوار ساحلی ، فراهم سازی ذخیره آب و هوشمند سازی رودخانهها و چاهها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی اجرای طرح سپاس در کارخانههای میبد که همراه با صرفهجویی آب کاهش مشکلات زیست محیطی را نیز موجب میشود و همچنین توجه به جداسازی آب شرب و آبیاری فضای سبز در منطقه ندوشن را یادآور شد.
فرماندار میبد در ادامه ملزم کردن واحدهای صنعتی به صرفه جویی آب را مورد تاکید قرار داد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد هم در این نشست گفت : علیرغم اینکه نمیتوان با وجود مشکلات اقتصادی مردم را در ارتباط با بحران کمبود آب نگران کرد اما با توجه به شیب کامل بحران آب در شهرستان و نیز مشکلاتی که کشاورزان با آن روبرو هستند لازم است با هدف انجام اقدامات جبران منابع آبی به این موضوع پرداختهشود.
محمد مهدی جوادیان زاده افزود: ما بیشترین فرونشست زمین در استان یزد در مکانی نزدیک صدرآباد به میزان سالی ۱۲ سانتیمتر داریم که با توجه به میزان معمولی نشست حدود سالی نیم تا یک سانتیمتر در سال این فرونشست بسیار وحشتناک است.
وی تصریح کرد : به دنبال این فرونشست ما کارکرد آبخوان را هم از دست میدهیم و آب دیگر جذب زمین نخواهد شد و باران را به شکل سیلاب خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد در ادامه یادآور شد : ما بر خلاف نیاکان خود خودکه روش ذخیره و صرفهجویی آب را می دانستند بی رویه از منابع آبی استان با وجود بارندگی اندک با توسعه بخش کشاورزی و صنعتی کردن منطقه استفاده کردهایم.
وی با اشاره به لزوم نصب کنتور بر چاههای کشاورزی توصیه کرد: باید سعی کنیم به روش نیاکان خود برگردیم و با استفاده از دانش آنها و علم روز منابع آبی را مدیریت کنیم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان یزد هم گفت: در ارتباط با جداسازی آب شرب از فضای سبز در ندوشن جانمایی برای کاهش آبدهی چاه شهرداری انجام شده اما مجوزی صادر نشده که باید با پیگیری مجوز صادر شود و از حالت غیر مجاز بودن بیرون بیاید.
جواد منصوری افزود: با انجام مطالعات رودخانهها در میبد ساماندهی و تعیین حریم و بستر آنها در حال انجام است.
وی در ادامه با اشاره به لزوم نصب کنتور بر روی چاههای آب کشاورزی گفت: تعداد نصب کنتور در میبد پایین است که باید با همکاری جهاد کشاورزی این موضوع پیگیری شود.
مدیر حوزه هیئت مدیره و مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقهای یزد هم گفت: با توجه به اینکه امسال از سوی مقام رهبری سال جهش تولید نامگذاری شده طرح رویداد منابع آبی در دستور کار شرکت آب منطقهای یزد قرار گرفتهاست.
محمد راسترو افزود: با اجرای این طرح هر ماه در یکی از شهرستانها با استفاده از فرهنگسازی و ارتباط مستقیم مسوولان آب منطقهای یزد و مسوولان شهرستانها مشکلات و موانع موجود مرتبط به موضوع آب مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره سپاس آب که امسال با توجه به وضعیت کرونا برگزاری آن به صورت مجازی دنبال میشود ، گفت : در این جشنواره با همکاری مسوولان در شهرستانهای مختلف الگوهای برتر برای صرفه جویی آب معرفی میشود.
رییس منابع آب منطقه شمالی یزد هم به کمترین بارندگی در منطقه شمالی استان از جمله میبد و اردکان اشاره کرد و گفت: در سال آبی ۹۶-۹۷ ، ۳۱۵ میلیون متر مکعب کسری مخازن آب زیرزمینی داشتیم و در سال ۹۷-۹۸ این میزان به علت افزایش ۷۲ درصدی بارندگی به ۲۶۷ متر مکعب رسیدهاست .
مصطفی وطنخواه با ذکر اینکه در حال حاضر ۲۳۳ میلیون متر مکعب کمبود مخازن آب داریم افزود: از ۱۹ محدوده مطالعاتی در استان یزد ۱۲ منطقه از نظر برداشت در شمار مناطق ممنوعه محسوب میشوند.
وی ادامه داد: مهمترین منبع آبی میبد در دشت یزد اردکان با وسعت ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع است که ۲۰ درصد آن در محدوده شهر میبد است که با توجه این محدوده میبد ۱۴ درصد آبخوان موجود در این دشت را دراختیار دارد.
رییس منابع آب منطقه شمالی یزد منابع دشت یزد اردکان را ۸۸ حلقه چاه کشاورزی ، ۳۰ حلقه آب شرب و ۷۱ حلقه صنعت و خدمات را برشمرد که توزیع آن در این دشت ۸۵ حلقه چاه کشاورزی و ۷۰ حلقه صنعت میباشد.
وی گفت: مصرف ۴۰ مترمکعب منابع آب شهرستان در سال برای بخش کشاورزی و صنعت و آب شرب افت شدید سطح آب زیرزمینی در منطقه را موجب شدهاست که این افت کیفیت آب را هم پایین میآورد.
این مسوول یادآور شد : افت سطح آب زیر زمینی فرو نشست زمین را هم به دنبال دارد که تهدیدی برای زیر ساخت منطقه به حساب میآید.
وی به انجام اقداماتی مانند خاموشی چاههای کشاورزی ، انسداد چاههای غیر مجاز و نصب کنتورهای هوشمند و اجرای برنامه های فرهنگی برای فرهنگسازی صرفهجویی مصرف آب برای جلوگیری از مصرف بی رویه منابع آب از سوی شرکت آب منطقه ای استان یزد اشاره کرد.
مرکز شهرستان ۱۰۵ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد واقع شدهاست.
نظر شما