۳۰ تیر ۱۳۹۹، ۷:۰۵
کد خبر: 83860347
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تحقق رویای فوتبال منهای دولت

۳۰ تیر ۱۳۹۹، ۷:۰۵
کد خبر: 83860347
 تحقق رویای فوتبال منهای دولت

تهران- ایرنا- انصراف اختیاری وزارت ورزش و جوانان از حق رای خود در مجمع فدراسیون فوتبال و واگذاری کامل سهام سرخآبی‌ها در بورس نشان از آن دارد که «مسعود سلطانی‌فر» در سال پایانی دولت تدبیر و امید به دنبال تحقق شعار فوتبال منهای دولت است.

بنا بر اعلام «مسعود سلطانی‌فر» وزیر ورزش و جوانان، این وزارتخانه با وجود اختیار برای نگه‌داشتن بخشی از سهام سرخآبی‌ها آن را به طور کامل در بورس عرصه می‌کند تا این ۲ تیم با شیوه مدیریت ویژه گام در لیگ بیستم بگذارند، شیوه‌ای که دیگر نشانی از دولتی بودن ندارد، بلکه مدیران آن سرمایه‌گذارانی هستند که ضمن تاکید بر موفقیت با برند فوتبال به دنبال درآمدزایی هستند.

این اقدام دولت اگر با هماهنگی سایر نهادهای تصمیم‌گیری همراه شود و رویایی خصوصی‌سازی سرخ‌آبی‌ها محقق شود، می‌تواند به دومین اقدام تاثیر گذار وزارت ورزش در سال ۱۳۹۹ در رشته فوتبال تبدیل شود. پیش از این و در خردادماه سال جاری این وزارتخانه برای کمک به تایید شدن اساسنامه فدراسیون فوتبال از سوی فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) به ‌صورت داوطلبانه از حق رای خود در مجمع این فدراسیون انصراف داد. انصرافی که موجب شد تا سایه تهدید و تعلیق از سر فوتبال ایران کنار برود.

اقدامات ماندگار شخص سلطانی‌فر و مدیران وزارت ورزش و جوانان در خروج فوتبال از حاکمیت دولت شاید در کوتاه ‌مدت تنها چشم‌پوشی از یک رای یا واگذاری سهام یک موسسه دولتی در بورس یا فرا بورس باشد اما این وزارتخانه با اقدامات خود راه را بر روی کسانی که فوتبال را به حیاط‌خلوت مدیران خود تبدیل می‌کردند بست. اقدامی که اگر تا پایان دولت دوازدهم (مرداد ۱۴۰۰) به‌صورت رسمی رخ دهد، دیگر امکان انتصابات دستوری در فوتبال به ‌ویژه باشگاه‌های پرطرفدار کم خواهد شد و فوتبال خصوصی دیگر آن ابزاری نیست که برخی از دولتمردان از آن به ‌عنوان یک میانبر برای محبوبیت استفاده کنند.

فوتبال غیردولتی که می‌شود از آن به‌عنوان میراث دولت دوازدهم یاد کرد در سال‌های پیش رو متفاوت از گذشته تعریف خواهد شد در آن شیوه از مدیریت فوتبال، بخش خصوصی در ۲ جنبه ورزشی و اقتصادی بر روی ظرفیت‌های باشگاه سرمایه‌گذاری خواهند کرد و دیگر از کمک‌های قطره‌چکانی بخش‌های دولتی خبری نخواهد بود.

مالک باشگاه که از سوی هیات مدیره انتخاب خواهد شد، وظیفه دارد در شرایط مختلف راهکارهای متعددی برای گذر از مشکلات اقتصادی و ورزشی سرخآبی‌ها ارائه کند، راهکاری که دیگر بهانه‌ای برای توجیه باقی نخواهد گذاشت، بلکه مدیر را مجبور خواهد کرد تا فارغ از تحولات اقتصادی و نوسان نرخ ارز در کشور به دنبال پرداخت حق‌ و حقوق بازیکنان و کادر فنی باشد. در این شیوه از مدیریت، هواداران رقیب دیگر انگ دولتی بودن را به فوتبال نخواهند زد، بلکه مخاطب واقع آنان در زمان ناکامی، مدیران باشگاه هستند، مدیرانی که دیگر فوتبال را تنها در یک رقابت ورزشی خلاصه نخواهند کرد، بلکه این صنعت می‌تواند برای آنان نیز جایی برای رقابت اقتصادی باشد.

 همچنین اقدام داوطلبانه وزارت ورزش در چشم‌پوشی از حق رای خود در مجمع فدراسیون فوتبال، ضمن آنکه فیفا را متقاعد کرد که دولت دخالتی در امور این ورزش ندارد. وزارت ورزش و جوانان با این اقدام با یک تیر چند نشانه را هدف قرارداد. نخست اینکه برخی از ایرادهای فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) را برطرف کرد و در ادامه نیز یک پیام به ‌صورت واضح به مدیران فدراسیون ارسال کرد؛ پیامی که نشان داد استقلال فوتبال از دولت به معنای تنها حضور نیافتن در مجمع نیست بلکه همان‌گونه که این وزارتخانه در امور داخلی آن دخالت ندارد در مباحث اقتصادی و مربوط به قراردادهای این فدراسیون نیز دخالتی نخواهد داشت بلکه همه اختیارات امور فدراسیون با مدیران است و وزارت ورزش بر اساس قانون تنها اجازه دارد در بخش زیرساختی و آماتوری فوتبال هزینه کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha