به گزارش ایرنا، نگاهی به ظرفیتها، توانمندیها و پتانسیلهای ورزشی چهارمحال و بختیاری نشان میدهد که این استان یکی از نقاط مطلوب در کشور برای برپایی اردوبامهای ملی در رشتههای مختلف ورزشی است.
برخورداری از ۳ هزار کیلومتر رودخانه، وجود آب و هوای چهار فصل و امکان فعالیتهای ورزشی مختلف در طول سال، ارتفاع از سطح دریا و تبدیل استان بهعنوان پایگاه ورزش هوایی کشور از مزیتهای ورزشی چهارمحال و بختیاری بهشمار میرود.
استقرار کمپ تیم ملی ووشو در استان، برخورداری از نخستین سایت سنگفرش پاراگلایدر کشور، وجود مرتفعترین سایت بانجی جامپینگ مشور به ارتفاع ۷۵ متر در دوپلان، اعلام این استان به عنوان پایگاه قایقرانی کشور، معرفی استان به عنوان اردوبام کشور، امکان میزبانی مسابقات ملی و بینالمللی، اعزام تیمهای ورزشی به مسابقات ملی و بینالمللی، فعالیت ۵۲۰ باشگاه ورزشی خصوصی در استان، فعالیت ۵۷۰ هیات ورزشی در استان، وجود افزونبر ۴۸ هزار ورزشکار سازماندهی شده در استان باعث شده تا چهارمحال و بختیاری در ورزش کشور به جایگاه مطلوبی دست یابد.
میزبانی از ۶۷ دوره مسابقات ورزشی ملی، اعزام ۶۰۰ تیم برای رقابت در مسابقات ملی و کسب یکهزار و ۴۰۰ نشان طلا، نقره و برنز از مسابقات ملی و بینالمللی از مهمترین دستاوردهای حوزه ورزش چهارمحال و بختیاری در سال گذشته است.
۱۰ هزار نفر در حوزه ورزش چهارمحال و بختیاری اشتغال دارند
معاون امور ورزش ادارهکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیتها و وضعیت ورزشی این استان گفت: اشتغال افزونبر ۱۰ هزار نفر در حوزه ورزش، فعالیت ۱۲ تولیدی اقلام ورزشی، ۳۵ فروشگاه لوازم ورزشی و وجود ۴۸هزار بیمه شده ورزشی از مهمترین مزیتهای ورزش در استان به شمار میرود.
علی تشنیزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: کسب ۲ هزار و ۷۰۰ نشان طلا، نقره و برنز در ۲ سال اخیر ، اعزام ۴۷ تیم در لیگهای مختلف، وجود ۱۹۰ مکان ورزشی، بیش از ۷۰ میزبانی رقابتهای داخلی و خارجی در ۲ سال اخیر و حضور نمایندگانی از چهارمحال و بختیاری در بازیهای آسیایی ۱۱ سال گذشته از دیگر ظرفیتهای این استان در حوزه ورزش است.
وی افزود: چهارمحال و بختیاری هماینک ۴۷ تیم در لیگهای مختلف دارد که مهمترین آنها شامل تیمهای بسکتبال، فوتسال، والیبال و هندبال است.
تشنیزی تصریح کرد: معرفی چهارمحال و بختیاری بهعنوان پایگاه تمرین تیم ملی ووشو، پایگاه قایقرانی کشور، پایگاه ورزشهای زمستانی و آبی ایران، کمپ استعدادیابی بسکتبال و سهگانه کشور و پایگاه ورزشهای هوایی ایران نشان از پتانسیل، ظرفیت و توانمندی این استان در سطح ورزش ملی دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای چهارمحال و بختیاری برای سرمایهگذاری در ورزش به تفکیک رشتههای مختلف یادآور شد: این استان را میتوان مقیاس کوچکی از ایران در تمامی رشتههای ورزشی دانست.
معاون امور ورزش ادارهکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این استان با توجه به موقعیت جغرافیایی و واقع شدن در فلات مرکزی کشور، دارای طبیعتی بینظیر، جوانانی سلحشور و دارای ۲۵ جاذبه طبیعی گردشگری ورزشی منحصربهفرد است.
وی گفت: حضور موفق ورزشکاران چهارمحال و بختیاری در مسابقات گوانگژو و المپیک لندن، اینچئون و دیگر رقابتهای بینالمللی را میتوان شاهدی بر این ادعا دانست.
تشنیزی تاکید کرد: ارتفاع افزونبر ۲ هزار متری از سطح دریا باعث شده تا چهارمحال و بختیاری به یکی از مهمترین نقاط ایران برای تمرینهای ارتفاع تبدیل و در ارزیابیهای تخصصی ورزش، با کمپهای بزرگ دنیا مقایسه شود.
وی افزود: در سال اخیر مسابقهها و اردوی تیمهای ملی وزنهبرداری، قایقرانی، فوتبال، هندبال، کاراته، ووشو و کشتی در چهارمحال و بختیاری برگزار شده که نشان از لزوم سرمایهگذاری در اردو بام را گوشزد میکند.
چهارمحال و بختیاری مزیتهای رقابتی پایدار در حوزه ورزش دارد
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری نیز گفت: همجواری با استانهای بزرگ، موقعیت جغرافیایی مناسب، چهار فصل بودن، برخورداری از آب و هوای مناسب،دور بودن از مشکلات شهری، وجود مکانهای ورزشی مناسب، دسترسی به راههای زمینی و هوایی مناسب از مزیتهای رقابتی پایدار این استان نسبت به سایر استانها و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
حمید کریمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به اهمیت قهرمانپروری و نقش تمرین در ارتفاع در این زمینه اشاره و تصریح کرد: تیمهای ملی با توجه به شرایط و لزوم تمرینهای منسجم، با سه رویکرد شامل صرفنظر کردن از مزایتهای نقش ارتفاع، استفاده از کمپهای موجود دنیا و یا استفاده از منابع موجود در چهارمحال و بختیاری مواجه هستند.
وی، گزینه استفاده از منابع موجود در چهارمحال و بختیاری را بهترین راهکار برای موفقیت ورزشکاران دانست و یادآور شد: این استان تمامی نیازهای لازم برای تیمهای ملی به منظور تمرینهای تیمی و یا انفرادی ورزشکاران را دارد و به همین علت لقب اردوبام ایران را کسب کرده است.
کریمی، امکانات موجود چهارمحال و بختیاری را مطلوب دانست و اظهار داشت: سایتهای گردنه رخ و دوپلان بهعنوان بهترین سایت پروازی کشور با مسیر دسترسی مناسب، مرتفعترین سایت بانجیجامپینگ ایران، دارا بودن رودخانههای طبیعی خروشان، قلههای مرتفع، کمپ تمرینی تیم ملی ووشو، پایگاه قایقرانی کشور، پایگاه استعدادیابی ورزش سهگانه، دو و میدانی و پایگاه استعدادیابی بسکتبال ایران از امتیازهای این استان در کنار قهرمانیهای بیشمار در رشتههایی مانند جودو، وزنهبرداری و کشتی است.
وی گفت: ورزش در قرن حاضر یکی از پیچیدهترین مولفههای اجتماعی است،که با کنکاش در زیرساختهای رفتاری آن، میتوان تاثیر آن را بر حوزههای مختلف اجتماعی مشاهده کرد.
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: ورزش در ایران به عنوان یک ارزش و مولفهای برای تربیت جسم و روح شناخته میشود، که در قالب آن، انسانها با پرداختن به ورزش، جسمی سالم و نهاد و ضمیری سالمتر را پرورش میدهند.
وی افزود: آمادگی در ورزش اساسیترین اصل دوره قهرمانی است که بهواسطه آن ورزشکاران در دوران قهرمانی، آن را در هیچ شرایطی از دست نخواهند داد.
کریمی تصریح کرد: در آمریکا "ایالت آریزونا" برای تمرینات ورزشی بهصورت ویژه انتخاب شده و این ایالت سرزمینی بوده که بهعنوان مهـد آمادهسازی قهرمانان جهان مطرح است.
وی یادآور شد: این سرزمین کوهستانی بیشک بهدلیل داشتن آب و هوایی بسیار خوب و ارتفاع از سطح دریا یکی از نقاط مطلوب ورزشکاران است و کمپهای موجود در این ایالت روزانه ۵۰۰ تا یکهزار و ۵۰۰ دلار از هر ورزشکار قهرمان درآمد کسب میکند.
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: اما در ایران، این استان از نظر آب و هوایی و شرایط ارتفاع از سطح دریا به طور کامل شبیه ایالت آریزونا آمریکا است، با این تفاوت که آریزونا در جهان مطرح شده اما چهارمحال و بختیاری حتی در بین برخی از ورزشکاران ایرانی نیز ناشناخته باقیمانده است.
وی گفت: چهارمحال و بختیاری دارای ۱۶ قله مرتفع با ارتفاع بیش از سه هزار و ۵۰۰ متر است که قله چهار هزار و ۵۴۸ متری زردکوه در آن قرار دارد.
کریمی تاکید کرد: برپایی اردوهای آمادگی در رشتههای مختلف ورزشی در دورههای گوناگون همواره مورد توجه مربیان بوده است و ترجیح میدهند اردوهای آمادگی تیم خود را در نقاط مختلف ایران برپا کنند که چهارمحال و بختیاری مقصد برخی از این تیمها است.
وی افزود: چهارمحال و بختیاری به دلیل ارتفاع ۲ هزار و ۴۰۰ متری از سطح دریا یکی از مهمترین نقاط تمرینات هوازی ورزشکاران ایران بهشمار میرود.
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: نخستین بار، ایوانف سرمربی وقت تیم ملی وزنهبرداری ایران بهصورت رسمی اعلام کرد که این استان بهترین نقطه برای تمرینهای هوازی در آسیا و اروپا است.
وی یادآور شد: ایوانف بلغاری در دهه ۷۰ پس از آنکه تیم ایران موفق به کسب دو نشان با ارزش جهانی از سوی حسین رضازاده و حسین توکلی شد، در رسانههای رسمی جهان اعلام کرد که در ایران سرزمین چهارمحال و بختیاری بهدلیل ارتفاع مناسب از سطح دریا و جاری بودن اکسیژن خالص و بدون سرب در آسمان این استان، از کمپهای اردوی بلغارستان بهتر است.
کریمی اظهار داشت: پس از این اعلام ایوانف، بسیاری از تمرینهای هوازی و ارتفاع ملی پوشان ایران، تیمهای لیگ برتری فوتبال، ورزشکاران رشتههای انفرادی و قهرمانان آسیا در چهارمحال و بختیاری اجرایی شد.
وی گفت: از سوی دیگر بسیاری از رشتههای انفرادی نیز برپایی اردو در چهارمحال و بختیاری را بهترین و کمهزینهترین فرصت برای آمادگی ورزشکاران خود میدانند.
ظرفیتهای چهارمحال و بختیاری در رشتههای مختلف ورزشی قابل توجه است
رییس شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این استان ظرفیتهای قابل توجهی در رشتههای مختلف ورزشی دارد.
فرهاد رئیسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، کاهش وابستگی ورزش به دولت و منابع دولتی را ضروری اعلام و تاکید کرد: در این راستا باید جذب حامیهای مالی (اسپانسرها) بهصورت جدی در دستور کار مسوولان مرتبط با ورزش قرار گیرد.
وی افزود: درخشش و نام بلند تیم بسکتبال شهرکرد را میتوان نمونهای از توانمندیها و ظرفیتهای چهارمحال و بختیاری در حوزه ورزش دانست که باعث معرفی نام استان در سطح ملی و بینالمللی شده است.
رئیسی تصریح کرد: در این راستا مجموعه مدیریت شهری در چهارمحال و بختیاری میکوشد تا در حد توان از تیمهای ورزشی مطرح در سطح استان برای حضور در مسابقهها و رقابتهای ملی و بینالمللی و کسب نشانهای رنگارنگ حمایت کند.
ورزشکاران چهارمحال و بختیاری در سطح ملی توانمندی مطلوبی دارند
مسوول تربیت بدنی و تندرستی آموزش و پرورش استان و رییس هیات بسکتبال چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به ظرفیت استان در این رشته ورزشی گفت: حضور سه بازیکن از این استان در تیم ملی بسکتبال نشان از توانمندی ورزشکاران استان در این رشته ورزشی دارد.
خدایار قاسمپور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در صورت حمایت مالی از تیم بسکتبال شهرکرد این تیم بهراحتی میتواند در قاره آسیا مطرح باشد.
وی یادآور شد: هماکنون ۳۰ بسکتبالیست تراز اول از چهارمحال و بختیاری آماده اعزام به تیم ملی است.
قاسمپور تصریح کرد: هماینک ۷۸۰ بسکتبالیست در شهرکرد فعالیت دارند که از این تعداد ۴۵۰ نفر از پسران و ۳۳۰ نفر از دختران هستند.
وی اظهار داشت: وجود ۸۰ داور، ۹۰ مربی، چهار بازیکن در تیم ملی بزرگسالان و ۱۳ بازیکن در تیمهای ملی بقیه ردههای سنتی از مهمترین ظرفیتهای چهارمحال و بختیاری در حوزه ورزش بهشمار میرود.
مشکل اصلی ورزش چهارمحال و بختیاری کمبود اعتبارات است
رییس هیات تنیس شهرستان شهرکرد نیز گفت: کمبود اعتبار و نداشتن اسپانسر مشکل اصلی ورزش استان است.
مرضیه ضیایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: تقویت و ارتقای کمی و کیفی گردشگری ورزشی میتواند در رونق ورزش چهارمحال و بختیاری نقشآفرینی کند.
وی افزود: تنیس چهارمحال و بختیاری از ظرفیت مطلوبی در سطح ملی برخوردار است اما متاسفانه اعمال نظرهای شخصی و سلیقهای باعث شده تا فعالیت در این رشته ورزشی در اختیار افراد محدودی باشد.
وی یادآور شد: بهرهمندی از کمکهای حامیهای مالی (اسپانسرها) باعث افزایش کسب نشانهای طلا، نقره و برنز در رقابتهای ملی و بینالمللی خواهد شد.
ضیایی اظهار داشت: ورزشکاران چهارمحال و بختیاری در رشتههای ورزشی مختلف از توانمندی، پتانسیل و ظرفیت بسیار بالا و مطلوبی در سطح کشور برخوردار هستند.
میزبانیهای چهارمحال و بختیاری، به معرفی استعدادهای ورزشی کمک میکند
استاندار چهارمحال و بختیاری نیز گفت: میزبانی از رقابتهای ملی و بینالمللی در این استان باعث معرفی ظرفیتهای مختلف استان بهخصوص استعدادهای ورزشی خواهد شد.
اقبال عباسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: برگزاری رقابتهای ملی و بینالمللی رشتههای ورزشی مختلف در چهارمحال و بختیاری نشاندهنده ظرفیت و توانمندی این استان در حوزه ورزش و برپایی اردوها و مسابقات است.
وی افزود: امروزه یکی از مهمترین و اصلیترین نیازها در توسعه ورزش چهارمحال و بختیاری حضور حامیهای و جذب خیران ورزشی است.
عباسی تصریح کرد: دولت تدبیر و امید برای توسعه زیرساختها، قهرمانپروری، استعدیابی و حمایت از ورزشکاران در سطح ملی و بینالمللی اقدامات گستردهای در سطح کشور انجام داده که باعث ارتقای شاخصهای ورزشی در نقاط مختلف کشور شده است.
۲۷ صدم درصد سهم ورزش از مالیات بر ارزش افزوده محقق شود
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ۲۷ صدم درصد سهم ورزش از مالیات بر ارزش افزوده نیز باید محقق و برای توسعه زیرساختهای ورزشی هزینه شود.
احمد راستینه هفشجانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: سرانه فضاهای ورزشی در چهارمحال و بختیاری هماکنون به میانگین کشوری نزدیک است اما این میزان هنوز هم مطلوب نیست.
وی یادآور شد: سرانه فضای ورزشی کشور به ازای هر نفر ۴۰ سانتیمتر مربع و در چهارمحال و بختیاری ۳۶ سانتیمتر مربع است، اما این در حالی است که این سرانه در کشورهای توسعهیافته بین دو تا هشت متر مربع است.
راستینه تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری از ظرفیتهای طبیعی و خدادادی فراوانی مانند ارتفاع، شرایط آب و هوایی و همچنین نیروی انسانی بسیار بااستعداد در حوزه ورزش برخوردار است، که این مهم زمینه قهرمانپروری در بسیاری رشتههای ورزشی را برای این استان فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری برای توسعه ورزش این استان در حوزههای مختلف آمادگی همکاری با ادارهکل ورزش و جوانان را دارد.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری بهراحتی میتواند در بسیاری رشتههای ورزشی مانند ورزشهای هوایی، آبی، زمستانی، دو و میدانی پایتخت ورزش کشور باشد.
وی افزود: وجود بسیاری زیرساختها و شرایط طبیعی در چهارمحال و بختیاری باعث شده تا این استان بهعنوان اردوبام کشور مطرح باشد که این مهم ظرفیت بسیار مطلوبی برای رونق استان در حوزههای مختلف بهخصوص ورزش بهشمار میرود.
راستینه تلاش برای تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای نیمهتمام حوزه ورزش چهارمحال و بختیاری از مهمترین اولویتهای نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی است.
وی تصریح کرد: در این راستا ضرورت دارد تا هر چه سریعتر زمینه تکمیل و بهرهبرداری از خوابگاه ورزشکاران در شهرکرد فراهم شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سرمایهگذاری برای تربیت ورزشکاران در رشتههای المپیکی و مدالآور، میزبانی از مسابقات ملی و بینالمللی و تلاش برای حضور ورزشکاران و تیمهای ورزشی چهارمحال و بختیاری در دسته یک، لیگ برتر و سوپر لیگ نقش مؤثری در ارتقای کمی و کیفی جایگاه ورزش استان دارد.
وی اظهار داشت: کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم حمایت از ورزشکاران المپیکی را در دستور کار خود قرار داده است که میتوان از این ظرفیت برای تقویت رشتههای پتاسنیلدار ورزش چهارمحال و بختیاری بهرهگیری کرد.
راستینه توسعه ورزش همگانی در سطح ملی و استانی را از دیگر اولویتهای اصلی مجلس شورای اسلامی و از نیازهای مهم جامعه اعلام و تاکید کرد: توجه به ورزش همگانی و توسعه آن یکی از راهکارهای جدی برای کاهش آسیبهای اجتماعی بهشمار میرود.
وی افزود: تمرکز بر ورزش بهخصوص در حوزه ورزش همگانی باعث پویایی جامعه، تسریع در روند سازندگی و تضمین آینده کشور میشود.
نماینده مجلس یازدهم،به افزایش مشکلات جسمی ناشی از بیتحرکی بسیاری مردم ایران و چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: افزایش فشار خون، چربی خون، دیابت، اضافهوزن و ساییدگی مفصلها از مهمترین آسیبهای و بیماریهای ناشی از کمبود ورزش و بیتحرکی بین مردم است.
وی یادآور شد: به همین منظور افزایش سرمایهگذاری در حوزه ورزش و تلاش برای توسعه ورزش همگانی بهشدت در جامعه احساس میشود و این عامل کاهش آسیبهای اجتماعی و هزینههای درمانی را بهدنبال دارد.
راستینه اظهار داشت: در این راستا تمامی شهرداریها و شوراهای اسلامی شهرها و حتی روستاها باید نسبت به برگزاری مستمر و مداوم ورزش همگانی با حضور مردم، مسوولان و قشرهای مختلف مردم جامعه در سطح بوستانها، پارکها و فضاهای سبز شهری و روستایی برنامهریزی و اقدام کنند.
وی گفت: افزایش نشاط، انگیزه، خودباوری و عبور از افسردگی را میتوان جزو مهمترین دستاوردهای ارتقای حوزه ورزش در جامعه برشمرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حفظ و نگهداشت مکانهای ورزشی، نوینسازی، بروزرسانی و توسعه امکانات ورزشی در کشور و چهارمحال و بختیاری باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: توجه به ورزش و ترویج فرهنگ تندرستی در جامعه از مهمترین اهداف جوامع پیشرفته در راستای کاهش بیماریهای جسمی و دغدغههای روحی و روانی افراد است.
راستینه تصریح کرد: تمامی مسوولان حوزه ورزش در سطح ملی و استانی موظفند تا از ظرفیت جوانان در راستای ارتقای کمی و کیفی بخشهای مخلتف مرتبط با ورزش بکوشند.
وی یادآور شد: توجه به جامعه بانوان در حوزهها و رشتههای مختلف مرتبط با ورزش باید بهطور خاص در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، دولت تدبیر و امید برای تقویت حوزه ورزش و ارتقای زیرساختهای این بخش در کشور اقدامات مطلوبی را انجام داد و در این راستا به مناطق کمترتوسعهیافته و غیربرخوردار مانند چهارمحال و بختیاری توجه بیشتری داشته است.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزون بر ۹۷۹ هزار نفر است.
نظر شما