ظاهرا عدهای علاوه بر اینکه دستاوردهای دولت را نمیبینند، میخواهند تمامی کاسه کوزهها را بر سر دولت بشکنند، نقش عوامل خارجی را در مشکلات کشور نادیده بگیرند و همه مشکلات کشور را به عملکرد دولت نسبت بدهند.
داستان بیکاری، اشتغال و تورم در استان ایلام هم ماجرایی دارد، دادههای مرکز آمار تنها در صورتی مقبول عدهای است که ایلام را در یک شاخص در قعر جدول اعلام کند اما اگر همین مرجع بگوید اشتغال رشد داشته و بیکاری کم شده است، هزاران دلیل برای رد آن آورده میشود.
بنابر اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در این استان پس از مدتها که روند کاهشی گرفته و به کمترین نرخ در طول ۴۰ سال گذشته رسیده بود اکنون به حدود ۶.۵ درصد کاهش پیدا کرده است اما به گفته استاندار ایلام مظلومیت دولت تا بدانجاست که حتی دستاوردهایش را نیز به حساب نقطه ضعف او میگذارند.
هیچکس مدعی نیست مشکل بیکاری در ایلام حل شده است زیرا وجود حتی یک بیکار هم قابل پذیرش نیست اما این میزان کاهش بیسابقه نرخ بیکاری حاکی از تلاشهای بزرگ در روزهای سخت تحریم و کروناست که برخی سعی در نادیده گرفتن این دستاورد مهم دارند.
منتقدان احتمالا توقع دارند دولت همه جوانان جویای کار این استان را در ادارات استخدام کند تا بگویند مشکل بیکاری حل شده است، آنان زوج جوانی را که با وام کمبهره دولت پرورش قارچ و نوغانداری راه انداختهاند و نان از همت خویش میخورند را جزو شاغلان حساب نمیکنند.
نگاه صرف اداری به مقوله کار و تمایل به پشتمیزنشینی در سالهای متمادی در این استان آسیبزا بوده و بسیاری سالها در پی استخدام در ادارات دویدند که به طور قطع اگر بجای آن، کسب و کار کوچک خود را راه میانداختند اکنون به کسب و کاری بزرگ و سودآور تبدیل شده بود؛ راهی که اکنون خیلی از جوانان جویای کار آنرا به کمک دولت دنبال میکنند.
تغییر نگاه مردم به مقوله کار نیازمند فرهنگسازی است و باید از بدنه نخبگان و اصحاب رسانه به عامه مردم نفوذ کند اما زمانیکه افراد مرجع خود این دیدگاه را دارند چطور میتوان انتظار داشت نگاه مردم تغییر کند.
در کنار توسعه کسب و کارهای کوچک، دولت سرمایهگذاریهای عظیمی در حوزههای مختلف نفت، گاز و پتروشیمی در این استان انجام داده است که در سالهای آینده به ثمر خواهد نشست و شاید روبان تکمیل آنها را کسی دیگر در دولتهای بعدی نظام اسلامی قیچی کند اما تلاشها، رایزنیها و دلسوزیهای سلیمانیدشتکی برای به ثمر رسیدن این طرحها از حافظه تاریخ پاک نخواهد شد.
آمار اشتغال در کوچه و خیابان معلوم نمیشود
استاندار ایلام در پاسخ به برخی منتقدان که دستاوردهای بزرگ دولت در این شرایط سخت را نمیبینند و با زیر سوال بردن آمارهای مربوط به کاهش بیکاری در استان از وی میخواهند که آمار اشتغال را در کوچه و خیابان جست و جو کند، تاکید کرد: آمار اشتغال در کوچه و خیابان معلوم نمیشود بلکه توسط مراجع رسمی مانند مرکز آمار ایران و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و با روشهای علمی و استاندارد جهانی گردآوری میشود.
قاسم سلیمانیدشتکی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با انتقاد از برخورد دوگانه با آمارها و مسائل اجتماعی در این استان، یادآور شد: برخی در جایی که آمارها در مسائل اجتماعی خوب و مثبت است به راحتی از کنار آن میگذرند اما چنانچه حداقل مشکلی نمایان شود با بزرگنمایی، واقعیتها را از دیدهها پنهان میکنند.
وی در خصوص برخی قضاوتهای دوگانه نسبت به گزارشات مرکز آمار از جانب برخی کنشگران فضای مجازی، گفت: برخی با برجسته کردن نرخ تورم استان سعی در پنهان کردن دستاوردها دارند در حالیکه اگر آنها گزارش مرکز آمار را در مورد نرخ تورم قبول دارند چرا در ارتباط با دیگر گزارشات این مرکز چون کاهش نرخ بیکاری استان چنین نظری ندارند.
برخیها تورم را صرفا به ضعف نظارتها ارتباط میدهند/گردش مالی و میزان نقدینگی از علل تورم
استاندار ایلام با اشاره به اینکه برخیها علت تورم در استان را صرفا نظارت ضعیف بر بازار و توزیع کالا عنوان میکنند، افزود: این در حالی است که افزایش نرخ تورم به علل و عوامل گوناگونی از جمله گردش مالی، میزان نقدینگی، فرهنگ مالی و میزان عرضه و تقاضا و دیگر موارد بستگی دارد.
سلیمانیدشتکی با بیان اینکه دستگاههای مرجع برای اعلام آمارها کاملا مشخص هستند و نمیشود آمارهای یک مرکز رسمی را در خصوص بیکاری یا هر شاخص دیگر با اظهارنظرهای غیررسمی و خام کنار گذاشت، اضافه کرد: نمیتوان آمار رسمی و مرسوم کشور را به خاطر اظهارنظر خام یک نفر که ملاک ارزیابی او به صورت فلهای و بر اساس مشاهده شخصی است زیر سوال برد در حالیکه این رویه در هیج جای کشور مرسوم نیست.
وی تاکید کرد: اگر کسانی خواستار شفافسازی بیشتر در بحث بیکاری هستند میتوانند از مراجع ذیربط در ارتباط با آمار دقیق اشتغال ایجاد شده در طرحها و پروژههای مربوطه به اسم و آدرس دقیق کسب اطلاع کنند.
پوشاندن دستاوردها با سیاهنمایی/بزرگنمایی اغراقآمیز درد استان را دوا نمیکند
استاندار ایلام با اشاره به برخی سیاهنماییها در استان اظهار داشت: نباید مسائل و مشکلات را طوری بزرگنمایی کرد که دستاوردها و نقاط قوت پوشانده شود.
سلیمانیدشتکی تاکید کرد: در بیان مسائل و مشکلات از پیشنهادات و راهکارهای سازنده و دلسوزانه استقبال میکنیم اما سیاهنمایی و بزرگنمایی اغراقآمیز دردی از مسائل و مشکلات جامعه درمان نمیکند.
وی با بیان اینکه حرف مخالف و منتقد را باید شنید و مسوولان باید نقدپذیری داشته باشند، افزود: نقد دلسوزانه باعث رفع اشکال و در نهایت رشد میشود و قدردان انتقادات منصفانه همراه با اطلاع و آگاهی خبرنگاران هستیم اما انتقاد با تخریب فرق دارد و زیرسئوال بردن خدمات نظام و دولت در این شرایط حساس پذیرفتنی نیست.
استاندار ایلام با تاکید بر خدمات ارزشمند نظام در استان، اظهار داشت: با وجود اینکه درگیر تحریمهای ظالمانه و کرونا هستیم اما تحرکات و اقدامات خوبی در حوزههای مختلف استان انجام شده که در سطح کشور نمود بارزی داشته است و در این راستا در نتیجه سرمایهگذاری قابل توجه در استان، نرخ بیکاری به عدد ۶.۵ درصد کاهش یافته است.
منکر گرانی و بیکاری نیستیم اما خدمات دولت نباید نادیده گرفته شود
وی تاکید کرد: منکر گرانی، تورم و بیکاری در استان نیستیم اما نباید به این بهانه خدمات ارزشمند نظام و دولت نادیده گرفته شود و زیر سوال برود.
استاندار ایلام گفت: سال گذشته به نسبت سال ۹۷ رشد ۲۰۰ درصد سرمایهگذاری را در استان شاهد بودم که از این نظر رتبه نخست کشور را جذب کردیم که نمود آنرا در سالهای آینده شاهد خواهیم بود.
سلیمانیدشتکی با اشاره به برخی اظهارنظرها در خصوص نرخ فقر و نرخ فلاکت در استان تاکید کرد: نرخ فلاکت شامل افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی میشود که باید از منظری جدا مورد ارزیابی کارشناسی قرار گیرد.
وی یادآور شد: در طول حدود سه سال گذشته بالای ۴۹ هزار میلیارد تومان در استان سرمایهگذاری صورت گرفته و بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان طرح و پروژه آماده افتتاح و یا شروع بکار شده است و این تلاشهای صورت گرفته عملکرد دولت به تنهایی نیست بلکه عملکرد نظام در استان است.
افتتاح طرحهای مهم ایلام با حضور رییسجمهوری
استاندار ایلام به افتتاح طرحهای مهم طی دو سه ماه اخیر اشاره کرد و گفت: در همین مدت کوتاه دو برنامه مهم افتتاح و شروع بکار طرحها و پروژهها را با حضور رییسجمهوری داشتیم که در این زمینه در کشور پیشگام هستیم.
سلیمانیدشتکی اضافه کرد: ابتدا طرحها و پروژههای حوزه وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در قالب افتتاح ۲۲ هزار هکتار شبکه اصلی آبیاری و زهکشی تحت فشار فکه، افتتاح سد مخزنی شهدای ایلام(گلال) با اعتبار هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در حوزه وزارت نیرو را داشتیم، همچنین افتتاح شبکه و آبیاری در ۲۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دهلران و مهران و ایوان و سایر پروژههای بخش کشاورزی استان ایلام با اعتبار ۴۸۲ میلیارد تومان نیز از جمله پروژههای وزارت جهاد کشاورزی بود که توسط رییسجمهوری بصورت ویدیوکنفرانس افتتاح شد.
وی افزود: سپس مراسم افتتاح وکلنگ زنی ۱۰ طرح مهم حوزه راه وشهرسازی استان با حضور رییسجمهوری و با اعتبار ۱۱ هزار میلیارد تومان از طریق ویدیوکنفراس داشتیم که از این تعداد هفت طرح با مجموع سرمایهگذاری بیش از ۲ هزار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به بهرهبرداری رسید و همچنین سه طرح با اعتباری بالغ بر هشت هزار میلیارد تومان عملیات اجرایی آنها شروع شد که از آن جمله میتوان به رونمایی از آزادراه پل زال، مورموری، دهلران، چیلات به طول ۱۲۶ کیلومتر، آغاز عملیات اجرایی اتصال ایلام به شبکه ریلی کشور و افتتاح ۲۳۰ کیلومتر بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی در مناطق مختلف استان اشاره کرد.
طرح مهم الفین ایلام مردادماه با حضور رییسجمهوری افتتاح میشود
استاندار ایلام با اعلام خبر افتتاح پروژه مهم الفین در مرداد ماه با حضور رییسجمهوری، گفت: افتتاح پروژه مهم الفین سیزدهم به عنوان بزرگترین مجتمع غرب کشور به همراه واحد شیرینسازی در استان باعث رونق و تحول صنعتی در استان خواهد شد.
سلیمانیدشتکی سپس از ایجاد ۲ شهرک تخصصی صنایع پاییندستی در استان خبر داد و افزود: یکی شهرک تخصصی زیر نظر شرکت شهرکها و دولت در جنب پتروشیمی دهلران ایجاد میشود و دیگری ایجاد پارک ملی پروپیلن است که با سرمایهگذاری ۴۰ درصدی هلدینگ ایرانیان و دیگر سرمایهگذاران بخش خصوصی انجام میشود که این مهم تحول بزرگی در جهت توسعه صنعت و ایجاد اشتغالزایی بالا در استان ایجاد خواهد کرد.
کاهش نرخ بیکاری ایلام در نتیجه افزایش سرمایهگذاری
وی با اشاره به رشد کمسابقه سرمایهگذاری در استان تاکید کرد: جذب این مقدار سرمایهگذاری کاهش نرخ بیکاری به ۶.۵ درصد را در پی داشته است که یک رکورد بیسابقه در تاریخ استان است.
استاندار ایلام اظهار داشت: طی دو سه سال اخیر تلاشهای گستردهای در راستای سرمایهگذاری در استان انجام شد و برای این مهم ابتدا امنیت سرمایهگذاری در استان را بالا بردیم بطوریکه ایلام به عنوان امنترین استان برای سرمایهگذاری در کشور انتخاب شد.
سلیمانیدشتکی با بیان اینکه در این شرایط سخت، تخریب دولت به هیچ عنوان جایز نیست، گفت: در این راستا همه باید دنبالهرو بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری در ارتباط با دولت باشند که در دیدار تصویری با مجلس یازدهم بیان داشتند.
مرکز آمار تنها مرجع رسمی اعلام نرخ بیکاری
وی با اشاره به زیر سوال بردن برخی از دستاوردهای دولت در استان، تاکید کرد: بطور نمونه مرکز آمار ایران بعنوان تنها مرجع رسمی اعلام نرخ بیکاری در کشور این شاخص را در استان ایلام ۶.۵ گزارش کرده است اما برخی با حساسیت نسبت به این موضوع سعی در نادیده گرفتن این دستاورد مهم دارند.
سلیمانی دشتکی ادامه داد: البته کسی منکر آمار بالای بیکاران جوان و فارغ التحصیلان دانشگاهی نیست و در این رابطه در تلاش هستیم نسبت به این مهم اقدامات عملی انجام دهیم.
وی اضافه کرد: اما در این میان برخی دلیل کاهش آمار بیکاری در استان را به کاهش نرخ مشارکت ارتباط می دهند، این در حالی است که پایین آمدن نرخ مشارکت فقط برای ایلام نبوده بلکه این موضوع برای کل کشور بوده است.
استاندار ایلام مهمترین عوامل کاهش نرخ مشارکت را عواملی چون کاهش میزان موالید ۲۰ سال قبل که حالا وارد بازار کار می شوند به نسبت کل کشور و میزان کاهش فارغ التحصیلان به نسبت کل کشور عنوان کرد و گفت: معمولا نرخ مشارکت اگر پایین بیاید در کل کشور است و مختص یک منطقه و یا استان خاص چون ایلام نیست.
سلیمانیدشتکی تاکید کرد: ایلام در کاهش نرخ بیکاری در جایگاه سوم کشور قرار گرفته است اما برخی این آمار را قبول ندارند، رسانهها و منتقدان باید نیمه پر لیوان ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری استان را ببینند.
تعداد بیکاران از ۳۱ هزار نفر در سال ۹۱ به ۱۴ هزار نفر کاهش یافته است
وی اظهار داشت: بر اساس آمار در سال ۹۱ حدود ۳۱ هزار نفر بیکار در استان ایلام وجود داشت که اکنون این آمار به ۱۴ هزار نفر کاهش یافته و بدون شک برای آن ۱۴ هزار نفر شغل ایجاد شده است زیرا به واسطه بهرهمندی از بیمه تامین اجتماعی از آمار بیکاران کاسته شده است.
وی افزود: اجرای پروژههای بزرگ نفت و گاز، پرداخت تسهیلات رونق تولید، جذب تسهیلات اشتغال روستایی و مشاغل خانگی، احیای کارگاهها و همچنین فعال بودن کمیسیون کارگری علاوه بر ایجاد اشتغال موجب جلوگیری از اخراج و بیکاری کارگران شده است.
وی اضافه کرد: در کشور تعدیل نیرو در واحدهای مختلف صنعتی و کارخانجات زیاد بود اما با فعال بودن کمیسیون کارگری استان و جابجایی و بکارگیری کارگران اخراجی در پروژههای متناظر این مشکل در استان ایلام تا حدودی زیادی به وجود نیامد.
استاندار ایلام گفت: بر اساس اعلام مرکز آمار استان ایلام در بحث کاهش نرخ بیکاری از رتبه ۱۷ کشور اکنون به رتبه سوم کشور ارتقا یافته است و این موفقیت به مدد دولت، مجموعه بانکها و دستگاههای تخصصی و سپاه به دست آمده است و همه ارکان دولت در این موفقیت سهیماند.
سلیمانیدشتکی گفت: بدون شک با راهاندازی پتروشیمی هلیلان، فعال شدن فاز ۲ میدان نفتی آذر و چنگوله و ایجاد شهرک صنعتی پایین دست و دهها مورد سرمایهگذاری دیگر شمار قابل توجهی از جوانان استان جذب کار خواهند شد.
وی تاکید کرد: در این شرایط ضعفهایی هم وجود دارد اما موقعیت کشور را باید درک کرد که اکنون در بدترین و بیسابقهترین دوران تحریمها و کرونا هستیم و در این شرایط کاهش نرخ بیکاری در استان و ارتقای جایگاه ایلام به جایگاه سوم یک موفقیت بسیار ارزنده است.
رسانهها نکات و خدمات برجسته دولت را برای ایجاد امید در بین مردم قویتر ببینند
استاندار ایلام از رسانهها خواست: نقاط قوت و خدمات دولت در استان را قویتر ببینند و اگر ضعفی هست با ارایه پیشنهاد سازنده بیان کنند.
سلیمانی دشتکی اظهار داشت: مردم در این شرایط به تزریق امید نیاز دارند نباید با بزرگنمایی مشکلات آنان را دلسرد، مایوس و ناامید کرد.
وی افزود: با همکاری همه بخشها از جمله سپاه، هلدینگها و بخشهای خصوصی در بسیاری از طرحهای زیربنایی استان، سرمایهگذاری های خوبی انجام شده است و توقع داریم مطابق واقعیتها تحلیل صورت گیرد.
امید را به مردم بدهید دولت نیز به طور قطع تدبیر خود را برای بهره گرفتن از بضاعت کم کشور در شرایط تحریم و کرونا برای حل مشکلات مردم بکار خواهد بست.
نظر شما