۳۰ تیر ۱۳۹۹، ۷:۰۴
کد خبرنگار: 744
کد خبر: 83862913
T T
۶ نفر

آسیب‌شناسی کنکور ۹۹، پرهیاهوترین کنکور قرن

۳۰ تیر ۱۳۹۹، ۷:۰۴
کد خبر: 83862913
آسیب‌شناسی کنکور ۹۹، پرهیاهوترین کنکور قرن

کنکور دغدغه‌ی هر سال خانواده‌ها و سکوی پرش دانش‌آموزان ایرانی به شمار می‌رود. این آزمون جامع از گذشته تا امروز دچار تغییرات زیادی شده است، از کنکورهای دو مرحله‌ای نظام آموزشی قدیم گرفته تا کنکورهای محتوا محور نظام آموزشی جدید.

ناگفته نماند که هر فردی در زمان خودش طعم سختی کنکور را چشیده است. در طی سال‌های گذشته طرح‌های زیادی حول حذف کنکور و یا آزمون‌های ورودی تفکیکی دانشگاه‌ها پیشنهاد شد که با مخالفت‌های زیادی همراه بود. در حال حاضر با توجه به افزایش شیوع کرونا و نگرانی خانواده‌ها، برگزاری کنکور موضوع قابل اهمیتی است که نیاز به بررسی بیشتری دارد. 

چرا آزمون سراسری ۹۹ را عجیب‌ترین کنکور قرن می‌نامیم؟

از دید مشاوران تا قبل از امسال، کنکور سال ۹۸ به دلیل همزمانی امتحانات نهایی با کنکور یکی از سخت‌ترین کنکورها بود. تغییر کتاب‌های درسی و سیستم آموزشی سردرگمی زیادی در بین دانش‌آموزان ایجاد کرده بود. عده‌ای با تمرکز روی امتحانات نهایی به مطالعه‌ی درس‌ها به صورت تشریحی روی آوردند و عده‌ای فقط تست زدند. در این بین مدارس برتر تهران و شهرهای بزرگ با برنامه‌ریزی و استفاده از مشاوران خبره مطالب کتاب‌های درسی را قبل از فروردین تمام کردند و بعد از آن به طور موازی سعی در تقویت تست‌زنی دانش‌آموزان داشتند. اما امسال با شیوع و فراگیری کرونا به یکباره مراکز محدودی  توانستند طرح آموزش مجازی در مدارس را عملی کنند و دانش‌آموزان زیادی از تحصیل اصولی جا ماندند. از آن‌جایی که همچنان موارد زیادی مورد بحث است، می‌توان گفت با عجیب‌ترین و پرچالش‌ترین کنکور قرن روبروییم.

آموزش مجازی در بهترین مدارس ایران چگونه انجام شد؟

آزمون‌های جامع به خودی خود همیشه باعث استرس و آشفتگی در بین دانش‌آموزان و خانواده‌ها می‌شوند. یکی از مهم‌ترین شاخص‌های عملکرد مدارس، مشاوره‌های آموزشی و انگیزشی دانش‌آموزان در طول سال تحصیلی است. مدارس برتر علاوه بر مشاوره‌های تحصیلی با کمک مشاوران انگیزشی نتایج بهتری در قبولی کنکور داشتند. امسال بعد از تعطیلی مراکز آموزشی، تعداد کمی از مدارس غیرانتفاعی تهران و شهرهای بزرگ مشاوره‌های خود را به صورت مجازی ادامه دادند و سعی در کاهش اضطراب دانش‌آموزان داشتند. این مدارس به طور موازی به تقویت تست‌زنی دانش‌آموزان پرداختند. اما مگر چند درصد از مدارس از سیستم‌های آموزش مجازی بهره می‌برند؟ تاکنون چند درصد زیرساخت آموزش مجازی مدارس آماده شده است؟ به طور کلی می‌توان گفت امسال مدارس عملکرد خوبی در آموزش مجازی، چه مشاوره‌ای و چه تحصیلی نداشتند.

دغدغه دانش‌آموزان در رابطه با کرونا

طی آخرین نظرسنجی از دانش‌آموزان پایه‌ی دوازدهم، این افراد به دو گروه تقسیم می‌شوند. گروه اول از این جابجایی در زمان برگزاری آزمون آشفته شده‌اند و درخواست برگزاری کنکور در زمان تعیین شده را دارند. این دانش‌آموزان با بیان اینکه مطالعه را از سال پیش شروع کرده و این تغییرات باعث خسته شدن و گرفتن نتیجه‌ی معکوس دارد، تقاضای عدم تغییر در تاریخ کنکور را دارند. از طرفی گروه دیگری از دانش‌آموزان از ابتلا به کرونا نگرانند و دوست دارند کنکور تا رسیدن به شرایط ایده‌آل و وضعیت سفید به تعویق بیفتد. بسیاری از اولیا در این نظرسنجی اعلام کرده‌اند در صورتی‌که زمان برگزاری کنکور عقب نیفتد اجازه‌ی حضور فرزندانشان را در جلسه نمی‌دهند.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای کاهش دغدغه دانش‌آموزان و خانواده‌ها چه پیشنهادی داده است؟

تا به امروز زمان برگزاری آزمون سراسری، ارشد و دکتری تغییرات زیادی داشته است. طی آخرین جلسات وزارت بهداشت با سازمان سنجش در نیمه‌ی دوم سال شاهد همزمانی شیوع آنفولانزا با کرونا خواهیم بود. در نتیجه تلاش بر این است که کنکور در زمان خود برگزار شود، چون هر جابجایی دیگری می‌تواند به حذف کنکور ۹۹ منجر شود.

همچنین پیشنهاداتی از سوی این وزارت‌خانه داده شده است که هرکدام با مخالفت‌ها و موافقت‌های زیادی همراه بوده است از جمله این پیشنهادات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

برگزاری آزمون در فضای باز

برگزاری آزمون در صبح، ظهر و بعدازظهر

افزایش حوزه‌های امتحانی

رعایت فاصله‌ی اجتماعی در حوزه‌ها

ضدعفونی کردن شعبه‌ها

گرفتن امتحان از دانش‌آموزان کرونایی در بیمارستان

استقرار اورژانس در حوزه‌ها برای هرگونه اتفاق احتمالی

آسیب‌های روحی دانش‌آموزان

همیشه از کنکور به عنوان غولی یاد می‌شود که خوب یا بد سرنوشت افراد زیادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. یک سال درس خواندن مداوم، افزایش ساعات مطالعاتی، کاهش اوقات فراغت و ... همه از عواملی به حساب می‌آیند که می‌توانند آسیب‌های روحی زیادی به فرزندانمان وارد کنند و استرس آن‌ها را افزایش دهند. در شرایط حاضر این نگرانی‌ها در دانش‌آموزان نیازمند مشاوره و مراقبت‌های زیادی هستند. اگر برای برگزاری کنکور تصمیم درستی گرفته نشود، بعد از کرونا یا شاهد افسردگی‌های ناشی از نتایج کنکور هستیم و یا با افزایش شیوع کرونا در جوانان روبرو خواهیم شد. از آنجایی که هنوز واکسنی برای کرونا کشف نشده و هیچ کس نمی‌تواند تاریخی برای عادی شدن شرایط اعلام کند، انتظار می‌رود هرچه زودتر بهترین تصمیم برای برگزاری کنکور گرفته شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha