زمین‌های تصرف شده منطقه حفاظت شده بیستون آزادسازی شد

کرمانشاه- ایرنا- رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان کرمانشاه اعلام کرد: از تصرف 2 هکتار و ۲۳۳ متر مربع اراضی ملی «زالوآب» منطقه حفاظت شده بیستون جلوگیری شد.

محمدحسین فلاحتی روز سه شنبه به ایرنا افزود: این میزان زمین که توسط متخلفان با تغییر کاربری به باغ و زمین کشاورزی تبدیل شده بود با پیگیری یگان حفاظت محیط زیست شهرستان کرمانشاه و دستور مقام قضایی بخش بیستون رفع تصرف شد.

وی در خصوص معرفی متخلفین در جریان این تصرف‌ها به دستگاه قضایی گفت: تعداد چهار فقره پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی شامل سه مورد مربوط احداث باغ و یک مورد نیز تصرف اراضی و تبدیل به زمین کشاورزی تشکیل شد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرمانشاه در زمینه مناطق حفاظت شده گفت: این مناطق قوانین مختص به خود دارد و هرگونه دخل و تصرف خارج از برنامه سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع است. لیکن متأسفانه بعضی از افراد به منظور سودجویی و تصرف منابع ملی و یا ندرتاً به دلیل عدم آگاهی به این مناطق، باعث تخریب و برهم زدن اکوسیستم بکر در مناطق می شوند.

فلاحتی افزود: این اداره با هرگونه دخل و تصرف در عرصه های طبیعی به ویژه مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان با جدیت تمام برخورد خواهد کرد و اجازه نخواهد داد که انفال الهی دستخوش تخریب و تجاوز قرار گیرد.

وی تاکید کرد: در صورت تکرار و تصرف موارد خلع ید شده علاوه بر مجازات مقرر قانونی، طبق مواد ۶۹۰ و ۶۹۳ قانون مجازات اسلامی نیز با تخریب کنندگان و زمین خواران اراضی ملی به شدت برخورد قانونی خواهد شد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست کرمانشاه  از مردم تقاضا کرد در صورت مشاهده هرگونه دست اندازی به محیط زیست، شامل ساخت و ساز، تخریب، تصرف اراضی ملی، شکار و صید، آلودگی محیط زیست، آتش سوزی در محدوده منطقه حفاظت شده بیستون ، موضوع را به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و پاسگاه های محیط بانی مستقر در منطقه اطلاع دهند.

فلاحتی افزود: برخی افراد در سال های گذشته اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز در محدوده های تحت مدیریت کرده بودند که با پیگیری های قانونی، در نهایت با صدور احکام از سوی دستگاه قضایی با این متخلفان برخورد شد.

منطقه حفاظت شده بیستون با وسعت بیش از ۵۶ هزار هکتار منطقه‌ای است کوهستانی و دشتی با دیواره‌های سنگی و عمیق در استان کرمانشاه اقلیم مدیترانه‌ای سرد و نیمه مرطوب معتدل، تنوع زیستی بالایی، دره‌های عمیق و پر آب، چشمه‌ها و غارهای متعدد دیواره‌های صخره‌ای، تنوع جانوری و پوشش گیاهی غنی و راه های دسترسی مناسب در شمال شهر کرمانشاه و در مرکز استان بیانگر قابلیت بالا و ویژگی کم نظیر منطقه است.

اخبار مرتبط