حجت الاسلام و المسلمین حامد اهتمام روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: امسال با توجه به شرایط موجود و گزارشهای ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا امکان اوجگیری موج دوم بیماری کرونا و فراگیر شدن آن در اواخر تابستان وجود دارد این برنامههای جایگزین پیشنهاد شده است.
وی با اشاره به رسالت نهادهای تبلیغی در ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) افزود: برهمین اساس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان وظیفه دارد در حوزه تبلیغ دین برنامههای جایگزین را در شرایط سخت طراحی و پیشنهاد کند.
اهتمام گفت: بنابر مصوبه ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا وظیفه اصلی ساماندهی عزاداری در این شرایط با سازمان تبلیغات اسلامی است اما دفتر تبلیغات اسلامی نیز به عنوان نهادی روشنفکر در حوزه فرهنگ و پژوهش و تبلیغ دین با داشتن مبلغان توانمند و نخبه فعال فرهنگی و جوان طرحها و برنامههای پیشنهادی خود را ارائه میکند.
وی ادامه داد: طرح "شهر حسینی" بر اساس آن فضای شهری و جامعه توسط شهرداری و دیگر طرفیتهای مردمی به عنوان خیمه حسینی سیاه پوش شود و نمادهای حسینی در سطح شهر نصب میشود.
مدیرکل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان اینکه در طول تاریخ نهضت حسینی با معرفت و بصیرت افزایی همراه بود، افزود: از سوی دیگر پیشنهاد میشود با توجه به اینکه به خاطر شرایط سخت و امکان برگزاری تجمع نیست، ضرورت دارد جلسات معرفتی و روضهها را به صورت محافل خانوادگی تشکیل شود.
اهتمام با بیان اینکه در این طرح هر خانواده در طول ۲ ماه محرم الحرام و صفر روضه خانوادگی میگیرد، گفت: بر اساس این طرح برای این روضه نیاز نیست که همه اقوام و همسایهها دعوت شوند بلکه به خاطر رعایت اصول بهداشتی فقط اعضای یک خانواده خود میزبان جلسه امام حسین (ع) هستند.
وی خاطرنشان کرد: در این طرح یک مبلغ توانمند در خانواده حضور می یابد و مبلغ در مباحث معرفتی صحبت خواهد داشت و در ادامه روضه اباعبدالله (ع) را ارائه خواهد کرد و برای اطعام حسینی هم از غذای طبخ شده در منزل با نیت الهی و قصد روضه پذیرایی استفاده میشود.
مدیرکل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان بیان کرد: از خصوصیات این طرح نخست، جمع نشدن است و از سوی دیگر حضور یک روحانی در خانواده و ارتباط خانواده با ایشان از دیگر مزایای این طرح این است.
وی ادامه داد: یکی از عواملی که تاثیر تبلیغ را کم میکند این است که تبلیغ به صورت یک طرفه باشد در حالیکه امروز آنچه که اثرگذاری بیشتر دارد تبلیغ دیالوگی و دو طرفی هست، وقتی که یک روحانی در خانواده حضور یابد میتواند به شبهات و سوالات اهل خانواده پاسخ دهد که این در جلسات روضه اتفاق نمیافتد و فقط متکلم محور است.
وی ادامه داد: از دیگر مزایای این طرح مشارکت خانواده در برگزار کردن روضه حسینی است، به هر حال امروز به دلیل سبکهای زندگی و گاه شرایطی که جوانها دارند و نوع نگاه آنها به زندگی، شاید همدلیها در خانواده بین پدر و مادر و فرزند کم شده باشند، ما در شرایطی که باید فاصله فیزیکی را رعایت کنیم اما به برکت امام حسین (ع) میتوانیم فاصله دلها را کم کرده و به خاطر امام حسین (ع) دور هم جمع شده و از معارف اهل بیت و از مکتب عاشورا و اشک بر حضرت اباعبدالله (ع) استفاده کنیم.
تاکنون افزون ۱۳ هزار نفر بر اثر بیماری کرونا در کشور جان باختند.
نظر شما