«دانکا بارته کووا»، نایب رییس این کمیسیون پس اعلام آخرین به روزرسانی کمیسیون ورزشکاران کمیته بینالمللی المپیک (ای.او.سی) اعلام کرده است تا پایان تابستان امسال ارتباطات گسترده و مستقیمتری با جامعه ورزشکاران در خصوص بررسی راهکارهای اعلام اعتراضات در بازیهای المپیک برقرار خواهد کرد.
برخی از ورزشکارانی که سهمیه المپیک توکیو را کسب کردند نسبت به برگزاری بازیهای ۲۰۲۰ در شرایط پاندمی کرونا ابراز ناراحتی کردهاند. این ورزشکاران و ستارههای مختلف جهان هم در مصاحبههای مختلف تعویق بازیهای المپیک توکیو را خواستار شدند.
حال این اقدام کمیسیون ورزشکاران در پی افزایش فشارها بر کمیته بین المللی المپیک برای آسانتر کردن مفاد قانون ۵۰ منشور المپیک صورت گرفته است.
براساس این قانون برگزاری هیچگونه تظاهرات و راهپیمایی اعتراضی سیاسی و تبلیغات نژادی در هیچ یک از اماکن برگزاری بازیهای المپیک مجاز نیست.
کمیسیون ورزشکاران آی.او.سی نیز در حال رایزنی با ورزشکاران بهمنظور بررسی راهکارهای ممکن در این خصوص است.
دیماه سال گذشته دستورالعملی توسط کمیته بین المللی المپیک منتشر شده است که ورزشکاران شرکت کننده در المپیک ۲۰۲۰ توکیو حق استفاده از هیچگونه اظهارنظر مشهود سیاسی یا اعتراض را در جریان مسابقات ندارند.
مطابق قانون شماره ۵۰ دستورالعمل مذکور، ورزشکاران حق ارائه اظهارنظرهای سیاسی را مشابه آنچه «تامی اسمیت» و «جان کارلوس» در المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی مطرح کردند، ندارند؛ اعتراض موسوم به «قدرت سیاه» که از سوی این ۲ ورزشکار انجام شد، تصویر نمادین المپیک آن سال بود.
«توماس باخ» رییس کمیته بین المللی المپیک گفته است: ماموریت بازیهای المپیک اتحاد است نه تفرقه افکنی. المپیک تنها رویداد جهانی است که مردم سرتاسر دنیا را در رقابتی صلحآمیز در کنار یکدیگر جمع میکند. از آنها (ورزشکاران و سیاستمداران) میخواهم تا به این ماموریت احترام بگذارند. به منظور رسیدن به این هدف باید از لحاظ جهتگیری سیاسی بیطرف باشیم. در غیر این صورت کار به تفرقه و تحریم میرسد. از آنها تقاضا میکنم با استفاده نکردن از المپیک به عنوان صحنه تحقق اهداف سیاسی خود، به بیطرفی سیاسی این رویداد احترام بگذارند.
نظر شما