« محمود مرادینراقی» عصر دوشنبه در نشست صحن علنی شورای اسلامی کلانشهر اراک افزود: تامین مسکن ارزان یکی از مهمترین کارکردهای ایجاد شهرهای جدید است و در شرایط متلاطم و افسارگسیخته بازار مسکن، شهرهای امیرکبیر و مهاجران در استان مرکزی استعداد خوبی برای تامین مسکن گروههای جمعیتی دارند.
وی اضافه کرد: کار مطالعاتی مهاجران از دهه ۷۰ شکل گرفت و ضرورت ایجاد این شهر به دلیل استقرار پالایشگاه و پتروشیمی مورد توجه قرار گرفت.
وی بیان کرد: جمعیت پذیری شهر مهاجران ۶۰ هزار نفر پیش بینی شده که هماکنون ۲۵ هزار نفر ساکن آن هستند.
مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران ادامه داد: کار مطالعاتی ایجاد شهر جدید امیرکبیر نیز در سال ۸۰ انجام و در سال ۸۸ در شورای شهرسازی تصویب شد و از دهه ۹۰ با پروژه یک هزار و ۳۳۱ واحدی مسکن مهر شکل گرفت.
مرادی نراقی اظهار داشت: جمعیت پذیری این شهر ۱۰۰ هزار نفر است اما تاکنون یک هزار و ۵۰۰ نفر در آن ساکن شدهاند.
مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید امیرکبیر و مهاجران اضافه کرد: سهمیه طرح اقدام ملی مسکن استان مرکزی ۲۰ هزار واحد مسکونی است که مقرر شده ۱۲ هزار واحد آن در شهرهای مهاجران و امیرکبیر ایجاد شود.
مرادی نراقی اظهار داشت: در راستای طرح اقدام ملی مسکن، ۱۱ هزار نفر از استان قم برای شهر جدید امیرکبیر اراک ثبتنام کردهاند.
وی تاکید کرد: یکی از مولفههای مهم توسعه حمل و نقل در شهر امیرکبیر و مهاجران ایجاد ریل راهآهن از مادر شهر اراک است و انتظار است این مهم مورد توجه جدی شورای اسلامی و شهرداری اراک قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید امیرکبیر و مهاجران افزود: زیرساختهای خوبی در شهر امیرکبیر ایجاد شده و رفع برخی مسایل و مشکلات مانند زیرگذر، فاضلاب و آتشنشانی این شهر نیز با جدیت در دستور کار است.
مرادی نراقی بیان کرد: یک هزار و ۶۰۰ هکتار زمین آمادهسازی نشده در شهر جدید امیرکبیر وجود دارد که میتوان از این زمینها با انعقاد قراردادهای مشترک از جمله برای کارکنان شهرداری بهرهگیری کرد.
شهردار اراک هم در این خصوص گفت: باید شرایطی ایجاد شود تا جاذبه و تمایل مردم برای زندگی در شهرهای جدید افزایش یابد.
«محمدکریم شفیعی» افزود: بحث تعلق خاطر باید در شهرهای جدید با جدیت دنبال شود و شهرداری اراک آمادگی همکاری برای خدمات عمرانی و زیرساختی در این شهرها را دارد.
وی اضافه کرد: پارسال شهر امیرکبیر اراک با مشکل کمبود آب مواجه بود که رفع آن در دستور کار شهردای اراک قرار گرفت.
وی ادامه داد: شهر مهاجران خیلی توسعه پیدا نکرده و یکی از علل آن نداشتن تعلق خاطر اهالی و نیز نداشتن قبرستان است.
یکی از اعضای شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در این راستا گفت: شهر جدید امیرکبیر پارهتن اراک است و اقدامات خوبی در راستای ایجاد آن صورت گرفته است.
« ایرج رضایی» افزود: اگر طرح عقب افتاده جامع اراک اجرا میشد و اجازه رشد کافی به این شهر داده میشد، نیاز به ایجاد شهر جدید نبود.
وی بیان کرد: باید از امکانات و تجهیزات موجود مادر شهر اراک برای گسترش و توسعه امکانات در شهرهای اطراف بهرهگیری شود.
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی کلانشهر اراک هم در این نشست گفت: ارتباط شهر مادر با شهرهای جدید یک نیاز است.
« فرزانه رحمتی» افزود: شغل بیشتر افراد ساکن در شهر جدید امیرکبیر خارج از محدوده زندگی آنها است و بحث حمل و نقل این شهر باید مورد توجه قرار گیرد.
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: شهر جدید امیرکبیر فرصت خوبی برای سرریز جمعیت از شهر اراک فراهم کرده اما به معنای واقعی اطلاعسانی در این خصوص نشده است.
« پیمان رشیدی» افزود: وجود فضای سبز ویژه و گسترده یکی از مهمترین ویژگی تمایل مردم برای زندگی در شهرهای جدید است.
وی ادامه داد: یکی از سیاستهای شورای پنجم انقلاب در فضای سبز شهر اراک است که تاکنون ایجاد نشده و انتظار است این مهم در شهرهای جدید مورد توجه جدی قرار گیرد.
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی کلانشهر اراک در این نشست گفت: دستگاههای خدماتی باید همه تلاش خود را برای حل مشکلات شهر جدید امیرکبیر به کارگیرند.
«کاوه فلک افلاکی» افزود: اعمال سیاستهای تشویقی برای توسعه رشد جمعیت در این شهر ضروری است.
وی بیان کرد: کنترل بیماری کرونا در شهر جدید یک ضرورت است که باید مورد توجه قرار گیرد.
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی کلانشهر اراک هم گفت: طرح جامع شهر اراک پس از ۱۴ سال ابلاغ نشده و ایجاد شهر جدید در محدوده این شهر خیانت است.
«علی جعفر محصولی» افزود: بسیاری از امکانات از جمله خط ریلی که برای شهرهای جدید مهاجران و امیرکبیر در نظر گرفته شده بود نیز تاکنون محقق نشده است.
وی بیان کرد: بسیاری از مراکز خدماتی و رفاهی در شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران شکل نگرفته که این امر مانعی برای استقبال و گرایش مردم در این شهرها است.
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: منابع آب و خاک یکی از مهمترین مواردی است که در تاسیس شهرهای جدید باید مورد توجه قرار گیرد.
« طوفان محمدی» افزود: یکی از دلایل استقبال نکردن مردم ایران از شهرهای جدید نبود مکانیابی مناسب است.
وی بیان کرد: حمل و نقل عمومی از دیگر ضروریات است که در شهرهای مهاجران و امیرکبیر مغفول مانده است.
در نشست شورای سلامی کلانشهر اراک مجوز ساخت بلک باکس (بلک باکس یا جعبه سیاه سیاه یک سالن اجرای نمایش مکعب شکل دیوارههای سیاه رنگ است)در محوطه پارک شهر با اعتباری بالغ بر ۱۵میلیارد ریال، مجوز واگذاری انجام عملیات حفظ و نگهداری فضای سبز و سیما و منظر شهری به سازمان همیاری شهرداریهای استان مرکزی با در نظر گرفتن صرفه و صلاح شهرداری و واگذاری امور امانی شهرداری مناطق به بنیاد تعاون زندانیان استان مرکزی مصوب شد.
کلانشهر اراک مرکز استان مرکزی است و در این منطقه بیش از ۶۲۰ هزار نفر جمعیت زندگی میکنند.
نظر شما