به گزارش ایرنا این در شرایطی است که پیشتر هم روابط دو کشور پرفراز و نشیب دنبال می شد اما اکنون پیروی انگلستان از سیاست های آمریکا برای دور کردن شرکت مخابراتی بزرگ هواوی چین از شبکه نسل پنجم پرسرعت باعث تیرگی خاطر پکن شده است.
با این وصف و به رغم هشدارهای چین، انگلستان اعلام کرده است که قانون استرداد مجرمان با هنگ کنگ را به دلیل ورود چین به مسایل این منطقه به حال تعلیق دراورده است بر اساس این قانون اگر یک بریتانیایی در هنگ کنگ مرتکب جرم شده و به انگلستان رفته باشد برای محاکمه به این منطقه بازگردانده می شود و چنین موردی درباره هنگ کنگ هم صدق می کند.
این اتفاق پس از آن می افتد که کشورهای دیگر نظیر کانادا و استرالیا این قانون را تعلیق کرده اند چین به همه کشورهای غربی هشدار داده است که بیهوده به دنبال تحت فشار قراردادن پکن بر سر هنگ کنگ نباشند زیرا هنگ کنگ منطقه ای دارای خودمختاری عالی است و تحت اصل یک چین اداره می شود و قانون امنیتی فقط تروریست ها و فتنه گران را هدف قرار می دهد.
حالا اما شرایط به تدریج برای طرفین سخت تر می شود و این احتمال می رود که انگلستان بخواهد پیرو تعلیق این قانون، تحریم هایی را علیه شرکت های چینی در نظر گیرد که در چنین صورتی پکن اعلام کرده است مقابله به مثل خواهد کرد.
همزمان سفارت چین در لندن در بیانیه ای آورده است تعلیق قانون استرداد مجرمان به مثابه تحریم هنگ کنگ تلقی می شود و این اقدام بریتانیا را مورد مذمت قرار داده است.
این بیانیه از انگلستان می خواهد فورا به این گونه اقدامات مداخله جویانه پایان داده و روند مذکور برای تعلیق قانون استرداد مجرمان با هنگ کنگ را متوقف کند و بیش از این در مسیر اشتباه پیش نرود که تبعاتی خواهد داشت.
در همین حال روزنامه گلوبال تایمز از ارگان های مهم رسانه ای چین در گزارشی به انگلستان هشدار داده است که به دنبال تحریم چین بر سر هنگ کنگ نباشد و افزوده است که چنین کاری باعث تلافی جویی چین خواهد شد.
نشریه می نویسد: اگر قرار باشد انگلستان روش خصمانه ای را در برابر چین در پیش بگیرد چین هم همانطور که با آمریکا مقابله می کند مجبور می شود شرکت های انگلیسی نظیر بانک «اچ اس بی سی» و خودروسازی جگوار لندروور را هدف تحریم قرار دهد.
«وانگ یی وی» از دانشگاه خلق در پکن بر این باور است که چنین حرکتی پیروی انگلستان از سیاست های آمریکاست و از جمله هدف قرار دادن هواوی و برخی اقدامات دیگر بسیار غیرسازنده بوده است.
او هم نسبت به افزایش تنش ها هشدار داده و این را یک روند خطرناک توصیف کرده است که برای هر دو طرف نتایج نامطلوبی خواهد داشت.
چین تاکید دارد که مسایل هنگ کنگ جزو امور داخلی این کشور است و دیگر کشورها نباید در آن مداخله کنند «وانگ ون بین» سخنگوی جدید وزارت خارجه چین نیز به اقدام انگلستان اعتراض کرده و آن را نادرست توصیف نموده است چین نمی خواهد انگلستان به عنوان یک شرک مهم تجاری پکن را مانند یک دشمن قلمداد کند.
«وانگ یی وی» معتقد است که دولت آمریکا و شخص مایک پمپیو وزیر خارجه آن کشور برای تحت فشار گذاشتن انگلستان تلاش می کنند اما حرف شنوی بریتانیا از واشنگتن در واقع ممکن است باعث قربانی شدن روابط این کشور با چین شود.
«سویی خونگ جیانگ» از موسسه مطالعات بین المللی معاصر چین می گوید: دولت انگلستان باید مراقب اقداماتش باشد باید سیاست هایش را در روابط با چین مورد بازنگری قرار دهد درغیر این صورت چین بتدریج راهی بجز مقابله با انگلستان نخواهد داشت اقداماتی ضروری که می تواند عرصه های دیپلماسی، اقتصاد، فرهنگ و تبادلات انسانی را شامل شود.
نظر شما