آیا مینای دندان جنسیت بقایای چندهزار ساله انسان تعیین می‌کند؟

تهران- ایرنا- محققان دانشگاه کالیفرنیا، دیویس واقع در آمریکا راهکار جدیدی را ابداع کردند که امکان تعیین جنسیت بقایای چند هزار ساله انسان‌ها را بر اساس پروتئین‌های موجود در مینای دندان فراهم می‌کند.

به گزارش روز سه‌شنبه پایگاه خبری ساینس این تحقیقات با استفاده از بقایای ۵۵ انسان بومی آمریکا که بین ۳۰۰ تا ۲۳۰۰ سال قدمت داشتند، انجام گرفت و مشخص شد این شیوه جدید در مقایسه با آزمایشات دی ان ای و بررسی آناتومی اسکلت، از دقت بالاتری برای تعیین جنسیت بقایای انسان برخوردار است.

بررسی آناتومی اسکلت قدیمی‌ترین شیوه تشخیص جنسیت بقایای انسان محسوب می‌شود اما برای این منظور لازم است بخش قابل توجهی از اسکلت در اختیار باشد و این شیوه در مورد افراد نابالغ قابل استفاده نیست. آزمایش دی ان ای نیز به دلیل قدمت بقایا و اثرات محیط بر دی ان ای معمولا از دقت پایینی برخوردار است.

در این تحقیقات محققان با مطالعه و مهندسی معکوس ۲۰ نوع اسید آمینو که سازنده پروتئین مینای دندان هستند، توانستند کد دی ان ای سازنده پروتئین را بازسازی و از این طریق جنسیت صاحب دندان را نیز تعیین کنند.

به گفته محققان، این شیوه در مقایسه با آزمایش دی ان ای که تنها در نیمی از موارد قابلیت تشخیص جنسیت را دارد، دقت بسیار بالاتری دارد و امکان شناسایی جنسیت بقایای انسان‌های نابالغ را نیز فراهم می‌کند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports  منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha