سیاه‌نمایی در بازار سیاه داروی کرونا

تهران- ایرنا- برخی از دلالان غیرمجاز با سیاه‌نمایی در بازار «ناصرخسرو» پایتخت در حالی واکسن به اصطلاح کرونا را با قیمت گزاف به فروش می‌رسانند که به گفته متخصصان داروی قطعی از طرف مجامع معتبر بین‌المللی برای کرونا معرفی نشده است و داروهای مطرح نیز مراحل آزمون و خطا را طی می‌کند.

این سیاه‌نمایی در بازار سیاهِ دارو مشتریان زیادی ندارد زیرا کم‌وبیش مردم می‌دانند که اخلاق در فعالیت‌های بازاریابی شرکت‌های چندملیتی جایگاهی ندارد و در مورد آنان هدف وسیله را توجیه می‌کند. 

هرچند که با وجود شبکه‌های اجتماعی و گسترش اخبار جعلی در بستر فضای مجازی زمینه برای بازاریابی این شرکت‌های چندملیتی و بازنمایی غیرواقعی از دارو و واکسن کرونا فراهم شده تا جایی که ممکن است عده‌ای باور کنند که کرونا واکسن یا داروی قطعی دارد! 

امروز، سه‌شنبه برای بررسی صحت و سقم مطالبی که در فضای مجازی منتشر می‌شود، راهی بازار «ناصرخسرو» تهران شدم و با چند نفر در این خصوص گفت‌وگو کردم. 

یکی از این دلالان که جوان ۲۵ بود و خود را «بابک» معرفی کرد، اظهارداشت: من نیز خبرهایی مبنی بر فروش داروی کرونا شنیده‌ام اما با چشم خود خریدوفروش آن را در بازار ندیده‌ام.

وی ادامه داد: من دارویی دارم که می‌گویند از نظر علمی برای تقویت سیستم ایمنی بدن کاربرد دارد؛ «گفته می‌شود این دارو که هر سی‌سی آن ۵۰۰ تا ۶۵۰ هزار تومان ارزش دارد، گلبول‌های سفید بدن را افزایش می‌دهد و بدن را در برابر تمام بیماری‌ها مقاوم می‌کند» اما نگفت که این ادعاها و گفته‌های شرکت‌های بازاریابی است یا مختصصان؟

فرد دیگری که خود را «عقیل» معرفی کرد، مدعی شد خبرهای خریدوفروش دارو یا واکسن کرونا در فضای مجازی صحت دارد و نام دارویی را به زبان آورد که تاکنون به گوشم نخورده بود.

وی مدعی شد که این دارو برای افرادی که به ویروس کرونا مبتلا هستند، بسیار کارساز است و آنها را از شر این ویروس راحت می‌کند!

«عقیل» در پاسخ به این سوال که آیا هیچکدام از اتحادیه‌های غذا و داروی داخلی یا بین‌المللی این دارو را تایید کرده‌اند یا نه؟ بیان کرد: من نمی‌دانم اما هرکسی که از این داروها استفاده کرده، از نتیجه آن راضی بوده است.

اما وقتی از «عقیل» در مورد اینکه چگونه از حال افرادی که با داروهایش بهبود یافته‌اند، خبردار می‌شود، پرسیدم، چیزی برای گفتن نداشت چون بیشتر مشتریان و حتی فروشندگان در این بازار به صورت ناشناس ظاهر می‌شوند و اصلا پیگیری نتیجه دارو روی بیمار امکان‌پذیر نیست.  

قیمت این دارو در بازارسیاه دل‌بخواهی است و از ۴۰ تا ۶۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد

«عقیل» این را هم اضافه کرد که «قیمت این دارو متغیر و دل‌بخواهی است و هرکسی قیمت موردنظر خود را بر روی آن می‌گذارد و از ۴۰ تا ۶۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد».

راه خودم را در بازار «ناصرخسرو» ادامه دادم و به مردی میانسال به نام «علی» رسیدم که مدعی است واکسن کرونا را در اختیار دارد اما با نامی عجیب و غریب!

وی می‌گوید: تا به امروز بیشتر از ۱۰ عدد از این واکسن‌ها را به قیمت ۴۵ تا ۵۵ میلیون تومان به فروش رسانده‌ام.

وی در پاسخ به این سوال که چه تضمینی برای تاثیرگذاری این واکسن وجود دارد، گفت: اگر بیمار شما خوب نشد، می‌توانی بیایی و پولت را پس بگیری؛ در این بازار همه من را می‌شناسند.

حین گفت‌وگو با وی مرد دیگری وارد بحث شد و با بغض به ما اظهارداشت: تمام این داروها بیخود است و هیچ فایده‌ای ندارد.

«در طول سه ماه گذشته بیشتر از ١۵٠ میلیون تومان برای دخترم که به ویروس کرونا مبتلا شده بود، خرج کرده‌ام و انواع داروهای که در این بازار به فروش می‌رسد را برایش خریده‌ام اما بی‌فایده بود و هفته گذشته دخترم را برای همیشه از دست دادم».

این پدر داغدار اضافه کرد: حتی یکبار برای تهیه یکی از داروهایی که در فضای مجازی با آن آشنا شده بودم، به اصفهان رفتم و ۴۵ میلیون بابت آن پول پرداخت کردم اما در آخر نیز نتیجه نگرفتم.

هیچ دارویی برای پیشگیری یا درمان کشف نشده است

دکترای ویروس‌شناسی از دانشگاه گلاسگو انگلیس می‌گوید: بر اساس آخرین یافته‌های علمی و نظر سازمان بهداشت جهانی و سایر سازمان‌های معتبر بین‌المللی از جمله سازمان غذا و داروی آمریکا، تا این لحظه هیچ دارویی برای پیشگیری یا درمان کووید ۱۹ کشف نشده است. 

دکتر مرتضی متذکر با اشاره به اینکه درمان بیماری‌های ویروسی با درمان بیماری‌های باکتریایی متفاوت است، بیان کرد: برخلاف آنتی بیوتیک‌ها که برای چند دسته از عفونت‌های باکتریایی تولید می‌گردد، داروهای بیماری‌های ویروسی تنها برای یک ویروس مشخص ساخته می‌شود و انتخابی است. 

وی ادامه داد: تلاش‌های زیادی برای ساخت داروی اختصاصی کووید ۱۹ در سطح جهانی آغاز شده که تا این لحظه هیچ یک از آنها تایید نشده است و داروهای پیشنهادی نیز در مرحله آزمایش قرار دارد. 

وی با تاکید بر اینکه تهیه داروی کرونا از بازار سیاه اشتباه است، بیان کرد: حتی داروهای آزمایشی هم در مرحله پیشرفته بیماری و در بیمارستان باید مورد مصرف قرار بگیرد و استفاه از آنها برای بیماران سرپایی توصیه نمی‌شود. 

مصرف خودسرانه با عوارض ناخواسته همراه می‌شود

دکتر متذکر می‌گوید: مصرف داروهایی که اثر آنها ثابت نشده است، می‌تواند در مورد بیمارانی که حال عمومی آنان خوب است، عوارض ناخواسته ایجاد کند.

به گفته وی مصرف خودسرانه داروها می‌تواند عوارض شدید کبدی و کلیوی به همراه داشته باشد و بیمار را به شرایط وخیم‌تر از بیماری کرونا هدایت کند. 

هشدار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 

«سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم طی روزهای اخیر در مورد داروی کرونا اظهار نظر کرد و گفت: از روسای دانشگاه‌ها خواهش می‌کنم که به تله پروتکل‌های غیرعلمی و بازاریابی شرکت‌های چند ملیتی نیافتند.

وی افزود: وقتی در جایی از دنیا طی یک تحقیق علمی دارویی را به عنوان واکسن یا موثر در روند بهبود کرونا معرفی می‌کنند، نباید آن دارو به عنوان یک پروتکل بهداشتی در دانشگاه تعریف شود؛ 

وزیر بهداشت ادامه داد: ما تمام تلاش خود برای به‌کارگیری داروهایی با حداقل‌ تاثیر بر کویید ١٩ را به کار گرفته‌ایم و طی روزهای اخیر دارویی را بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور توزیع کردیم و این دارو را از هفته آینده به بازار عرضه می‌کنیم.

وزیر همچنین خواهش کرد که توزیع آن فقط در بیمارستان‌ها و توسط پزشک متخصص انجام شود و افزود: نباید یک داروی جدیدی که امکان مقاومت دیگر ویروس‌ها در برابر دارو در بدن را افزایش می‌دهد، توسط هرکسی تجویز و استفاده شود و نباید توسط داروخانه در اختیار هرکسی قرار گیرد.

به گزارش ایرنا به نقل از سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۲۷۸ هزار و ۸۲۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و شمار جان‌باختگان کرونا در کشور به ۱۴ هزار و ۶۳۴ نفر رسیده ‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha